blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Juridische zaken en oplichting voorkomen

Voordelen van de verzekering voor verhuurders

Geschreven door Daniella

Er is geen twijfel mogelijk dat het verhuren van een woning bepaalde voordelen met zich meebrengt.

Je wilt immers winst maken door het object te verhuren en hiermee je inkomsten aanvullen. Er zijn echter steeds meer woningeigenaren in Barcelona die een verhuurdersverzekering afsluiten om zo bepaalde garanties te hebben.

Het verhuren van een woning gaat helaas namelijk niet altijd van een leien dakje, want soms loop je tegen problemen aan die veroorzaakt zijn door het verkeerd soort huurder.

Vandaag praten we je in dit artikel van ShBarcelona dan ook graag bij over een verzekering die hierbij kan helpen.

Gerelateerd artikel: Je woning in Barcelona verzekeren

De voordelen van een verhuurdersverzekering

Waarom zou je eigenlijk een verhuurdersverzekering afsluiten in Barcelona? Het doel is in principe de belangen van de oorspronkelijke woningeigenaar te beschermen. Dit kan o.a. door een verzekering af te sluiten die garant staat bij wanbetaling.

fauteuil en piano

Imagen de Hans Braxmeier en Pixabay

Als verhuurder sluit je immers een huurcontract (inclusief clausules) af met iemand die je eigenlijk nauwelijks kent. De verhuurdersverzekering stelt je dus in staat om bepaalde voorwaarden te dekken, wanneer een huurder hier op enig moment niet aan zou voldoen.

Mocht hier sprake van zijn, dan is de verzekeringsmaatschappij verantwoordelijk voor het afhandelen van deze situatie. Je kunt als woningeigenaar dan ook met een gerust hart je woning verhuren en mochten er onverhoopt toch problemen zijn, dan geef je dit uit handen aan de experts van de verzekeringsmaatschappij.

Een van de meest voorkomende problemen waar een woningeigenaar mee te maken krijgt is wanbetaling. Aangezien de huurprijzen de laatste tijd alleen maar gestegen zijn,  zijn er steeds vaker huurders die hun huur niet meer kunnen betalen. Het aantal woningeigenaren dat een verhuurdersverzekering afsluit is hierdoor dan ook aanzienlijk gestegen.

Gerelateerd artikel: VvE-vergaderingen in Barcelona bijwonen

Het aantal situaties waarin een betalingsachterstand oploopt komt vaker voor, maar gelukkig wordt dit gedekt door de verhuurdersverzekering.

hal met bank en kastje

Imagen de Bernd Müller en Pixabay

Het kan gebeuren dat je als verhuurder maandenlang de huuropbrengsten mist en dat kan natuurlijk ernstige problemen veroorzaken. Maar wat dekt de verhuurdersverzekering in Barcelona dan precies?

  • Het niet ontvangen van de huur. De verzekering biedt dekking bij wanbetalers. De verhuurder ontvangt in dit geval hetzelfde bedrag als de huur die normaal maandelijks ontvangen zou moeten worden. Deze dekking geldt voor maximaal 12 maanden en zolang de procedure (om het geld te eisen) duurt.
  • Juridische bescherming. Wanneer de huurder zijn betalingsverplichting niet nakomt, wordt hem allereerst officieel verzocht alsnog te betalen. Indien de huurder hier echter niet op reageert, zal de verzekeringsmaatschappij gerechtelijke stappen ondernemen om de huurder uit de woning te zetten. Dit is kosteloos voor de verhuurder. Dit proces kan lang duren en hangt mede af van de rechtbank die de zaak in behandeling heeft.
  • Vandalisme. De verzekering vergoedt de door de huurder veroorzaakte schade, maar gestolen goederen vallen hier weer niet onder.
  • Juridische bijstand. De verhuurdersverzekering beschikt over een team van gespecialiseerde advocaten waar de verhuurder bij eventuele juridische aangelegenheden gebruik van mag maken. Deze dienstverlening wordt regelmatig door verhuurders gebruikt, omdat ze vaak niet weten wie er voor bepaalde financiële zaken met betrekking tot het onroerend goed verantwoordelijk is. Op deze manier heb je altijd toegang tot juridische kennis.
  • Bescherming tegen strafrechtelijke aansprakelijkheid. De advocaten van de verzekering behartigen te allen tijde de belangen van diegenen die zij vertegenwoordigen en ze gaan naar de rechter wanneer dat noodzakelijk is. Er worden hiervoor geen extra kosten bij de verhuurder in rekening gebracht.

Welke voordelen van een verhuurdersverzekering zijn er volgens jou nog meer?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter