blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Barcelona met kinderen

Kosten van kinderdagverblijven in Barcelona

zandbak met emmertjes
Geschreven door Daniella

Als je met kleine kinderen in Barcelona woont (of ergens anders in Spanje met kind woont), ga je binnenkort vast op zoek naar een kinderdagverblijf. Hier kan je kind overdag verblijven en leert het samen met andere kinderen tot 5 jaar opgroeien.

Kinderdagverblijven zijn er om je kind te laten leren, spelen en socialiseren met andere kinderen, terwijl ze in een veilige omgeving met geschoold personeel hun tijd doorbrengen. Maar elke ouder weet dat kinderopvang aardig kostbaar kan zijn.

  • koop appartementen barcelona

 

Met dit in het achterhoofd laat ShBarcelona je hieronder kennismaken met zowel privé-opvang als publieke kinderopvang in de hoofdstad van Catalonië. Op die manier kun je een goede keuze maken voor zowel je kind als je portemonnee.

Wat kost een kinderdagverblijf in een stad als Barcelona?

Verschil publiek en privé

 

Als je krap bij kas zit zul je in Barcelona niet op zoek gaan naar privékinderdagverblijven. Zij vragen namelijk een gemiddeld bedrag van 410 euro per maand.

kind grijpt naar bellen van bellenblaas

Foto via Visualhunt

Daarnaast is het aantal verzorgers per kind – hoe vreemd ook – hoger bij de publieke kinderdagverblijven. Vanwege het verschil in economische structuur zijn de faciliteiten bij de privéscholen echter wel veel beter.

Het grootste nadeel van publieke kinderdagverblijven in Barcelona is op welke basis ze kinderen accepteren.

Ontdek accommodatie voor de lange termijn

Het inkomenscriterium is de belangrijkste factor, maar andere criteria waar de kinderopvangcentra naar kijken bij de aanmelding zijn: de afstand tussen thuis en school, het aantal broertjes of zusjes en of beide ouders werken.

Kosten kinderdagverblijven

Als je kind uiteindelijk geaccepteerd wordt zal de prijs gebaseerd zijn op het jaarinkomen. Als voorbeeld het volgende: als je jaarinkomen ongeveer 25.400 euro is, dan zal het maandelijkse bedrag voor de opvang rond de 300 euro liggen.

kinderen op het podium

Foto via Visualhunt

Is je jaarinkomen iets lager, stel 16.700 euro, dan betaal je ongeveer 210 euro per maand. Is je jaarinkomen veel lager dan dit, bijvoorbeeld 9000 euro per jaar, dan kost de kinderopvang maar 90 euro per maand.

Gerelateerd artikel: De beste speelgoedwinkels in Barcelona

Kinderdagverblijf in Barcelona vinden

We hopen je met dit artikel op weg te helpen geholpen in de wereld van kinderopvang in Barcelona. Hopelijk maakt het de keuze voor jou en je kind makkelijker. Geniet verder van jullie tijd in Barcelona!

Bekijk woonruimte bij ShBarcelona

Naar welke kinderopvang in Spanje gaan jouw kinderen? Heb je nog tips?
Laat je commentaar achter in het hiervoor bestemde vak!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter