blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Barcelona met beperkt budget

geld en rekenmachine
Geschreven door Daniella

Barcelona is een levendige stad volop cultuur en entertainment en daarom is er genoeg te doen. Maar wat nou als je een beperkt budget hebt? Als kostbare uitjes en dure restaurants deze keer niet voor jou zijn, betekent dat nog niet dat je niet volop van de hoofdstad van Catalonië kunt genieten!

Er is zelfs heel veel lol te beleven in Barcelona, zonder heel veel te spenderen. ShBarcelona vertelt je graag meer, want sommige activiteiten zijn zelfs gratis!

Gerelateerd artikel: Verken de natuur rond Barcelona

Hoe je met beperkt budget van Barcelona geniet

Buiten

wandelen over las ramblas

Foto via Visualhunt

Als je even wil ontsnappen aan het “stedelijke” Barcelona, zoek dan een plekje tussen de bomen van Parc de la Ciutadella in het district Ciutat Vella.

Neem een picknickmand mee voor bij het meer, geniet van de jongleurs en de koorddansers. Sluit je ogen als je op het gras ligt en luister – heel in de verte – naar een Spaanse gitaar.

Eén van de beste gratis activiteiten in Barcelona is gewoon: wandelen! Geweldig toch? In een stad die zoveel te bieden heeft kan het best overweldigend zijn. Dus loop over La Rambla en geniet van alle straatamusement die het te bieden heeft, zoals de levende standbeelden, cartoontekenaars, dansers en live muziek.

Als het meer in het park niet groot genoeg is, bezoek dan de mooie stranden van Barcelona. Als je gebruik maakt van het wandel- en fietspad kun je pas goed de kalmte en inspiratie van de kust van Barcelona ervaren. Adem de heerlijk, frisse oceaanlucht diep in, doe je schoenen lekker uit en stap door het zand. En als het weer het toelaat, neem dan ook nog een duik. Allemaal gratis plezier!

Architectuur

gaudi museum

Foto via Visualhunt

Natuurlijk kennen we Barcelona vanwege haar beroemde architectuur. En dus zijn er genoeg gebouwen om te gaan bezichtigen.

Sommigen zeggen zelfs dat je de stad niet goed leert kennen als je de werken van Gaudí niet hebt bewonderd.

En je hoeft hier overigens niet voor te betalen, want de meeste panden hebben voldoende te bieden vanaf de buitenkant. Gewoon blijven wandelen: La Sagrada Familia (in de wijk die ook Sagrada Familia heet en waar men nog steeds aan werkt), het prachtige Casa Batllo en natuurlijk Casa Milà (ook wel bekend als La Pedrera).

Gratis musea

Ben je een grote museumfan, maar betaal je je liever niet blauw aan een entreekaartje? Dan heb je geluk! Veel van de musea in Barcelona zijn gratis te bezoeken op de eerste zondag van de maand of elke zondagnamiddag. (na 15 uur)

Dus ben je op een zondag in Barcelona en heb je nog ruimte in je planning, bezoek dan bijvoorbeeld het Picasso Museum en het MUHBA (beiden in de wijk El Born), het Maritime Museum en het CCCB (beiden in de wijk El Raval), of andere gratis musea.

Gerelateerd artikel: Spiekbriefje voor gratis musea

Goedkoop eten

gefrituurde tapas

Foto via Visualhunt

Er zijn natuurlijk veel bars en restaurants in Barcelona. En daar zul je zeker heerlijke maaltijden tegen een schappelijke prijsje krijgen.

Maar blijf als het even kan weg bij de populairste eetgelegenheden in het stadscentrum, want daar zijn de prijzen vanzelfsprekend een stuk hoger.

Ga in plaats daar van naar bijvoorbeeld de Travel Bar of naar El Can Paixano. Hier krijg je traditionele gerechten voor een leuk bedrag. En wil je traditionele tapas proberen, ga dan naar Bar del Pi. Hier kost een menu rond de €3.

En dat was het! Met bovenstaande adviezen ben je er zeker van dat je je  – zelfs met een beperkt budget – prima zult vermaken in de hoofdstad van Catalonië. Veel plezier!

Weet jij nog leuke activiteiten in Barcelona met een beperkt budget?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter