blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Trek je wandelschoenen aan en verken de natuur rond Barcelona

Geschreven door Emelie

Barcelona staat bij de meesten vooral bekend als een bruisende, levendige stad, ideaal voor foodies en fans van geschiedenis, kunst en architectuur. Maar Barcelona heeft ook voor natuurliefhebbers veel te bieden.

  • seizoenshuur barcelona

 

Als je even verder kijkt dan de weelderige natuurparken in Barcelona als La Ciudadela, Villa Cecilia en Santa Amelia, dan heeft Catalonië nog veel meer in petto. De streek telt wel 16 natuurparken en meer dan 100 kilometer kustgebied.

Als je dus even wil ontsnappen aan de stadse drukte en op zoek bent naar wandeltochten in de buurt van Barcelona, raden wij van ShBarcelona je een van deze daguitstappen aan.

Verken de natuur rond Barcelona

La ruta de los 7 gorgs

Deze route langs zeven gorgs of watervallen is een ideale uitstap voor een hete zomerdag. Na een wandeling van ongeveer een uur langs bossen en velden, kan je verkoeling zoeken in een van de zeven prachtige watervallen die je op de route tegenkomt.

man onder waterval

Foto via Pixabay

De watervallen liggen elk zo’n vijftien minuten van elkaar af; net lang genoeg om je in de Catalaanse zon te drogen. Als je van een beetje avontuur houdt, kan het heel leuk zijn om van een van de watervallen in het water te springen.

Let wel steeds goed op waar je springt en test eerst of het water beneden wel diep genoeg is.

Praktische info

De route is ongeveer 10 kilometer lang, maar je rekt toch best een hele dag uit voor je bezoek, zodat je voluit kan genieten van de waterpracht onderweg. De route vertrekt in het dorpje Campdevànol, dicht bij Gerona.

hond in bos

Foto via Pixabay

De ingang is gratis, maar je betaalt wel tien euro voor de parking. Het geld wordt gebruikt voor het onderhoud van de route en de picknickzone. Honden zijn toegestaan en de route is ook voor kinderen een leuk avontuur, maar voor kinderwagens is de weg niet ideaal.

Naar Barcelona verhuizen

Montserrat

Montserrat staat bekend als het belangrijkste bedevaartsoort van Catalonië. De grote trekpleister is een prachtig klooster met een basiliek waar het beeld van Santa María de Montserrat staat, de beschermheilige van Catalonië.

Montserrat

Foto via Visualhunt

Maar niet alleen het klooster is de moeite waard, het Montserratgebergte op zich is een waar paradijs voor de natuurliefhebber. De grillige rotsformaties leveren spectaculaire panorama’s op en vormen een mooie uitdaging voor wandelaars.

Maar geen zorgen, er zijn ook familiewandelingen in de buurt, zoals de 2,7km lange wandeling van het klooster naar Santa Cova. Een meer uitdagende wandeling is de beklimming van de Sant Jeroni, die met zijn 1236m de hoogste piek van het Montserratgebergte vormt.

Praktische info

Alle routes van Montserrat vertrekken aan het klooster, waar je je auto gemakkelijk een dagje kan parkeren. Je kan ook met de trein komen. Je vertrekt dan van het treinstation Espanya in Barcelona en komt aan de voet van het Montserratgebergte aan.

kabelbaan naar montserrat

Foto via Pixabay

Om naar het klooster te gaan, moet je daarna nog de kabelbaan of de Cremallera Funicular nemen. Een hele mooie wandeling is de Sant Jeroni wandeling. Deze begint niet aan het klooster, maar aan het station van Sant Joan. Je geraakt hier gemakkelijk via de groene funicular (kabelspoor).

Vanaf dit station staat de route, die ook wel Cami Nou wordt genoemd, heel goed aangeduid. Let op het uurrooster van de funicular, zodat je zeker de laatste rit terug niet mist! De laatste etappe van de wandeling gaat steil omhoog, maar er zijn stenen trappen die de beklimming heel gemakkelijk maken.

Gerelateerd artikel: Landelijk toerisme in Catalonië

Pedraforca

De Pedraforca is een emblematische Catalaanse berg in het wondermooie natuurpark Cadí-Moixeró, op twee uurtjes rijden van Barcelona. Ook hier vertrekken vele routes in alle soorten en maten en voor alle leeftijden.

Voor de enthousiaste amateurwandelaars is er een wandeling die in het dorp Saldes vertrekt en over een geasfalteerde weg langs eiken, beuken en sparren naar het uitkijkpunt van Gresolet voert.

natuur rond barcelona

Foto door kimvbp via Visualhunt

Hier kan je de Pedraforca in al zijn pracht van op een afstand bewonderen. Je kan de wandeling ook combineren met een bezoek aan Bagá, een schilderachtig dorpje met kasseien wegen, hoge torens en een oude stadsmuur die vroeger bescherming bood tegen de vijanden.

Voor de doorwinterde wandelaars en bergbeklimmers raden we een wandelroute met gids aan, zodat je je volledig op de wandeling zelf kan storten. Pyreneestrails biedt bijvoorbeeld een dagtour voor groepen van 1 tot 8 personen aan waarbij een gids je ’s ochtends in Barcelona komt oppikken en je daar ’s avonds ook weer afzet.

Ontdek ShBarcelona

De wandeling is veeleisend en dus alleen geschikt voor ervaren wandelaars met een goede conditie. De zware klim is echter de moeite zeker waard, want helemaal op de top van de Pedraforca heb je een spectaculair uitzicht op de hele omgeving.

Houd jij van wandelen rond Barcelona? Wat is jouw mooiste locatie?
Deel je tips met de rest!

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter