blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Montserrat; een mystieke plek en een must om te bezoeken

Geschreven door Maisa

Montserrat is de meest mystieke plek en het meest bezochte bedevaartsoord van Catalonië. Desalniettemin is niet alleen voor religieuze doelgroepen maar ook voor iedereen die houdt van een stukje geschiedenis, frisse lucht en natuur. Montserrat ligt maar een uur van Barcelona vandaan vandaar dat het daarom ook de perfecte plek voor een dagtrip uit de stad is. ShBarcelona vertelt je vandaag graag meer over de bijzondere plek Montserrat.

Gerelateerd artikel: De Foradada waterval in Catalonië

Montserrat

Foto: Photo credit: Jocey K via VisualHunt / CC BY-SA

Foto via Visualhunt

De naam Montserrat symboliseert het bijzondere geomorfologische uiterlijk van deze berg, Montserrat betekent namelijk gezaagde berg en wanneer je naar de berg kijkt dan heeft het wel wat weg van een gezaagde berg of zaagtanden. Montserrat is perfect om te dwalen over de bospadden en tot je rust te komen. Op velen verschillende punten van de berg kan je van het geweldig uitzicht genieten.

Santa Maria de Montserrat

Montserrat heeft de roem van spiritualiteit en mystiek volgens de legende te danken aan dat de Catalanen het beeld van de heilige Maagd Maria de de grot Santa Cova zagen. Daarom is Santuari van Santa Maria de Montserrat, de patroonheilige en bescherm vrouwe van Catalonië. In de basiliek kan je De Maagd bewonderen het is een donkere houten beeld uit de laat 17 e eeuw. Door de donkere kleur, dat met het vergaan van de tijd is gekomen, heet het beeld La Moreneta ( de Bruine).

Het klooster van Montserrat

Foto: Photo credit: Jocey K via VisualHunt / CC BY-SA

Foto via Visualhunt

Natuurlijk is dit niet alles, ook kan je het klooster van Montserrat bezoeken, dat zich bevindt op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg en dat tot dag bestaat uit 80 monniken. Pelgrims en bezoekers uit de hele wereld komen al gedurende bijna duizend jaar naar het klooster toe om de Zwarte Madonna te vereren. Van buiten af lijkt het klooster niet zo bijzonder maar iedere bezoeker wordt keer op keer verrast met haar pracht en praal.

In het klooster zelf is een bibliotheek te vinden met bijna meer dan 300,000 werken, ook is er een museum waar je onder andere de kunstwerken van El Greco, Monet, Ramon Casas, Tapies Picasso, Salvador Dali en vele andere meesters van de kunst kan bewonderen.

Gerelateerd artikel: De ideale lente route van de Arc de triomf naar het Cuitadella Park

Vervoer

Foto: Photo credit: RobertFrancis via Visual hunt / CC BY-NC-SA

Foto via Visualhunt

Je kan montserrat bereiken met de trein bus of met de auto natuurlijk.Vanaf Plaça Espanya kan je de trein (R50 en R5) nemen naar Monistrol de Montserrat . Daar kan je een klein treintje, de cremallera, pakken om bij het klooster van Montserrat te komen. Als je met de trein R5 gaat dan kan je later de kabelbaan Aeri nemen vanaf het trein station Aeri de Montserrat. Ook is er parkeerplek bij het treinstation voor degene die met de auto komen. De kabelbanen vertrekken om de 15 minuten en bieden een spectaculair uitzicht aan zijn passagiers. Ook zijn er bussen van Autocars Julia deze vertrekken vanuit Plaça dels Països Catalans naast Estació de Sants. Prijs met retour is ongeveer €10,-.

Ben jij al naar Montserrat geweest? Wat vond je van deze magische plek?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter