blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

De ideale wandelroute in de lente; van Arc de Triomf naar Ciutadella-park

vijver met beelden in ciutadella park
Geschreven door Maisa

Soms wanneer je op bezoek bent in een nieuwe stad is het fijn om simpelweg te wandelen en te dwalen zonder steeds een museum of een winkel in te gaan, vooral op een mooie zonnige dag.

Een bezoek aan de Arc de Triomf in het district Ciutat Vella en dan via de mooie boulevard, Passeig de Lluis de Companys eindigen in het grootste park van Barcelona Ciutadella Park, is de perfect route voor zo’n dag. ShBarcelona vertelt je vandaag meer over de route van de Arc de Triomf naar het Ciutadella park.

Op vakantie naar Barcelona?

Gerelateerd artikel: Trek je wandelschoenen aan en verken de natuur rond Barcelona

Ontdek de volgende plekken langs de wandelroute

De Arc de Triomf

De grootste Arc de Triomf in de wereld is in Pyongyang in Noord-Korea te vinden, de op één na grootste ter wereld is de wereld bekende boog die in Parijs staat.

De Arc de Triomf die in de wijk Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera in Barcelona, die op het kruispunt van de Passeig de Lluís Companys en de Passeig de Sant Joan ligt, is bij lange na niet zo hoog, slechts een bescheiden dertig meter hoog.

Desalniettemin is het wel de meest originele van allemaal, aangezien het niet was gebouwd na aanleiding van een militaire overwinnen, maar om een culturele overwinning, namelijk de Wereldtentoonstelling van 1888. De Arc de Triomf fungeerde als hoofdingang tot de tentoonstelling, die plaatsvond in het Parc de la Ciutadella.

arc de triomf barcelona

Foto via Visualhunt

De Arc de Triomf in Barcelona is van rode baksteen gebouwd in de Neo-Moorse stijl en is versierd met een groot aantal beelden en reliëfs. Maar liefs vijf ontwerpers bouwden mee, maar het eigenlijke plan en ontwerp was van de modernistische architect Josep Vilaseca i CasanovasJosep Reynés was de ontwerper van de noordzijde van de boog waar je kan de illustratie zien van hoe Barcelona de bezoekers afkomstig uit alle landen ontvangt.

De andere zijde is gecreëerd door Josep Llimona en stelt een prijsuitreiking voor. De ontwerpers Torquat Tassó en Antoni Vilanova namen de versieringen voor hun rekening. Wapenschilden van de 49 Spaanse provincies en twaalf standbeelden van vrouwen die symbool staan voor roem, decoreren de boog.

Paar maanden naar Barcelona?

Passeig Lluis de Company

Een bezoek aan aan de Arc de Triomf is het beste te combineren met een bezoek aan het Ciutadella Park. Om bij het park te komen kan je over  de boulevard Passeig de Lluis Companys  lopen.

En als je van observeren houdt is daar al altijd veel te zien, muzikanten die de voorbijgangers amuseren, groepen mensen die aan het dansen zijn, een hele zwerm rollerskaters die op toer zijn.

bellenblaas entertainment

Foto via Pixabay

Passeig Lluis de Companys is een levendige boulevard en waar je ook zelfs kan uitrusten en van het zicht kan genieten, voor dat je al wandelend bij het park aankomt.

Gerelateerd artikel: Ontdek het labyrint van Horta

Parc de la Ciutadella

Via de boulevard loop je zo  Parc de la Ciutadella in, de grootste park van de stad. Parc de la Ciutadella was de locatie van een fort uit 1715 die voor een korte tijd als gevangenis functioneerde. In 1888 opende het zijn poorten voor het publiek.

Het park is zeer populair onder de bewoners van Barcelona en wanneer de zon schijnt bruist het van leven, ouders met kinderen, jongeren die acrobatiek doen, jongleurs, muzikanten, er is een prieel die intensief wordt gebruikt voor tango lessen, yoga lessen  en nog vele andere lessen en activiteiten.

park ciutadella

Foto via Pixabay

Met zoveel leven in de brouwerij zou je zeggen dat het moeilijk is om rust te vinden in het park, maar Parc de la Ciutadella is zelfs ook een oase van rust en disconnectie waar je rustig over de mooie paden die versierd zijn door een diversiteit aan bomen en exotische planten kan dwalen.

Ook is er een grote vijver, waar je een roeiboot kan huren, ideaal voor romantische stellen en kinderen, die willen te genieten van het kabbelend wateren, de verschillende soorten eenden, ganzen en andere vogels te observeren. Er zijn namelijk meer dan 100 vogels in het park.

bootje in vijver

Foto via Pixabay

Het park staat het meest bekend om de Font de la Cascada een monumentale waterval, die deels door Gaudi (toen nog in opleiding) is ontworpen. Aan beide zijden van de fontein bevindt zich een trap, waar je kan genieten van de magische uitzicht op het park.

De waterval is versierd door vele sculpturale elementen Het centrale element is de geboorte van Venus, en het bovenste einde de wagen van Aurora. Ook zijn faunen en de figuur van Eros te zien. En aan de voet van het fontein vier kranen die Venus beschermen.

Heb jij deze route als eens bij mooi weer gewandeld? Wat is je favoriete plekje?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter