blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Openluchtmuziek in Barcelona

Geschreven door Daniella

Muziek is heerlijk om naar te luisteren, maar wanneer je dit buiten – op een plein of in het park – kunt doen en het is lekker weer in de Catalaanse hoofdstad, dan kun je het nog veel intenser beleven.

Organisaties en stadsbesturen zijn hier gelukkig van op de hoogte en daarom worden er op verschillende momenten deze zomer diverse acts en evenementen georganiseerd, waarbij muziek de hoofdrol speelt. Dus als je deze zomer in Barcelona verblijft en je wilt genieten van goede muziek in de buitenlucht, lees dan vooral dit artikel over de beste openluchtmuziek in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Bioscoop in de buitenlucht 2019

Naar muziek in de parken van Barcelona luisteren

Foto via Pixabay

Ook dit jaar is het weer mogelijk om van de serie concerten tijdens Música en los Parques (Muziek in het Park) te genieten. Het heeft als doel de tuinen en parken in de stad Barcelona meer onder de aandacht te brengen als een plek waar je je vrije tijd samen door kunt brengen tijdens zonsondergangen en zomeravonden.

Op het programma staan klassieke muziek en jazzconcerten door jonge artiesten, die geselecteerd zijn op hun kwaliteit en professionaliteit. Zo kan iedereen genieten van de beste muziek in diverse openbare parken.

In een stad als de Catalaanse hoofdstad, zijn de parken van de stad vrijetijdsgebieden, die niet alleen geschikt zijn voor ontspanning, recreatie en rust, maar ook een positieve invloed hebben op de temperatuur. Daarnaast verminderen ze geluidsoverlast en kun je er prachtige flora en fauna observeren.

Om de sociale en ecologische voordelen van de parken en tuinen beter bij het publiek bekend te maken, zullen er dit jaar voorafgaand aan de concerten ook rondleidingen in het park zijn. Zo worden je alle ins en outs verteld en leer je als bezoeker meer over de geschiedenis, de biodiversiteit en ook de bijzonderheden van het park, dat stiekem best nog wel wat verrassingen in petto heeft.

Gerelateerd artikel: Barcelona en haar live muziek

Foto via Pixabay

In een van deze parken, in Parque de las Glòries, worden twee concerten gegeven en het is dan ook een uitstekende gelegenheid om dit nieuwe park in de stad te leren kennen. Het slotconcert op de muzikale agenda vindt plaats in het beroemde en populaire Park Güell, dat een van de meest karakteristieke, maar ook een van de meest toeristische parken van Barcelona is. Je geniet hier van muziek in een omgeving van bijzonder architectonisch en natuurlijk erfgoed.

Deze serie zomerconcerten werd 24 jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Het achterliggende idee was toen, om kwaliteitsmuziek voor alle doelgroepen beschikbaar te stellen en ook jonge artiesten en nieuwe talenten aan te moedigen.

Daarnaast had men het voornemen om de mogelijkheden van parken uit te breiden, zodat je er graag bij elkaar komt en van cultuur geniet, niet alleen overdag, maar vooral ook tijdens de zonsondergang en zwoele zomeravonden.

Want wat is er nou fijner dan met een heerlijk zomers briesje in het park ontspannen en de magische sfeer van het park tijdens de ondergaande zon met een muziekje op de achtergrond ervaren?

Het programma met gratis zomerconcerten in de tuinen en parken van de stad wordt georganiseerd door de gemeente Barcelona, in samenwerking met districten en andere gemeentelijke instanties. Er worden verschillende muziekstijlen ten gehore gebracht, waaronder klassieke muziek en jazz.

Tot 30 augustus vindt er elke week een concert plaats en op die laatste dag sluit het slotconcert de cyclus af. Als je wilt, kun je hier het programma van Música en los Parques 2019 bekijken.

Hebben we je interesse al gewekt? Houd dan zeker de website van Música en los Parques in de gaten en volg de sociale netwerken. We hopen dat je een prachtig nieuw park zult ontdekken, dat wat minder toeristisch is dan sommige andere parken in Barcelona.

Ben jij al eens naar Música en los Parques geweest? Heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter