blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Ideeën voor het lekkere, lange weekend in augustus

Geschreven door Daniella

Veel Spanjaarden zijn – geheel volgens traditie – in augustus met vakantie. Wie in augustus geen vakantie kan pakken, vanwege zijn beroep of een tekort aan vakantiedagen, kan in deze maand wel genieten van een lekker lang weekend. Dit jaar is er op donderdag 15 augustus namelijk een officiële feestdag, waardoor veel Barcelonezen de vrijdag vrij nemen en er een zogenaamd ‘brugweekend’ of lang weekend ontstaat. Voor velen is dit eindelijk een moment van rust.

Vanwege dit extra lange weekend willen we je vandaag in dit artikel op het blog van ShBarcelona meer vertellen over wat je in en rond Barcelona kunt doen om invulling te geven aan die paar dagen vakantie.

Gerelateerd artikel: Catalaanse dorpsfeesten in augustus

Wat er in de buurt van Barcelona te doen is tijdens het lange weekend in augustus

Er zijn veel mogelijkheden om je tijd in of net buiten Barcelona door te brengen, als je in het lange weekend in augustus in de Catalaanse hoofdstad bent, of je hier nu op vakantie bent of reeds in Barcelona woont en optimaal van die paar daagjes vrij wilt genieten. Wij doen een aantal voorstellen ter ontspanning en tegelijkertijd kom je meer te weten over de Catalaanse cultuur.

  • Foto via Pixabay

    Bezoek Montserrat. Het klooster van Santa Maria de Montserrat is een benedictijnse abdij die op de berg Montserrat ligt. Deze berg behoort tot de regio Bages in de provincie Barcelona. Het ligt 720 meter boven de zeespiegel, in de gemeente Monistrol de Montserrat. Het is een van de symbolen van Catalonië en het is een pelgrimsoord voor gelovigen geworden. Iedereen die geïnteresseerd is in het verleden en heden van het Catalaanse volk moet deze locatie minimaal een keer bezocht hebben.

  • Pretpark Tibidabo. Dit is een van de meest charmante en historische pretparken en het geeft een geweldig uitzicht op de stad Barcelona. Je vindt het in de bossen van de Collserola bergen, in de wijk Sarrià-Sant Gervasi. Het is het oudste pretpark van Spanje en het op twee na oudste pretpark in Europa. Het is daarmee ook een van de oudste pretparken ter wereld. Je kunt er genieten van een aantal zeer oude attracties, die het park een bijzondere charme geven. Ook zijn er nieuwe, moderne attracties. Het spookhuis in Tibidabo is een van de beroemdste attracties in heel Catalonië.

Gerelateerd artikel: Campings in de buurt van Barcelona

Foto door Naval S via Visualhunt

  • Bezoek kasteel Montjuïc. Het gaat hier om een oud militair fort, dat gelegen is op de berg Montjuic en je bereikt het door vanaf Plaça España omhoog de berg op te gaan. Dit fort behoorde vroeger tot het Spaanse leger, maar het later werd afgestaan aan de gemeente, die het nu beheert. Het kasteel heeft historisch gezien een belangrijke rol gedurende verschillende perioden in de geschiedenis van Barcelona gespeeld. Het monument heeft grote tuinen die het kasteel omringen en het kasteel biedt een spectaculair uitzicht op zee en de stad Barcelona.

Ook zijn er in de buurt veel bars met terrasjes, zodat je van een bijzondere zonsondergang en een heerlijke zomeravond kunt genieten. Tijdens je bezoek aan het kasteel van Montjuïc kun je deelnemen aan een rondleiding die ongeveer een uur duurt. De rondleiding informeert je over de geschiedenis en de architectuur van het kasteel, waarbij je plekken in het kasteel mag bezoeken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, zoals bijvoorbeeld de kerkers, de wachttoren of het waterreservoir.

Welke van de drie voorstellen vind je het meest interessant?
Heb je nog een ander idee voor het lange weekend in augustus?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter