blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Barcelona en haar live muziek

Geschreven door Maisa

Je buik is al vol en de avond nog jong. Je hebt geen zin om naar een discotheek te gaan, maar het idee trekt je wel aan, om je gehoor te laten strelen door wat live muziek. Want een beetje wiegelen en swingen kan nooit kwaad. Barcelona is een Mekka van authentische bars met live muziek, maar je moet ze natuurlijk wel kunnen vinden. ShBarcelona helpt je een handje bij de zoektocht naar perfecte locaties voor live muziek.

Gerelateerd artikel: Rock Fest Barcelona

Harlem Jazz Club

Foto door Fabrice Plas via Visualhunt

De Harlem Jazz Club is een gouwe ouwe in Barcelona. In de Harlem Jazz Club kan je concerten bijwonen van verschillende muziekstijlen zoals Latin jazz, Reggae, Blues, Rock en Roll, Swing, Flamenco, Cubaanse en Braziliaanse muziek. Er treden lokale en internationale artiesten op. De entree prijs varieert van €6 tot en met €10 en meestal zit er een drankje bij inbegrepen.

Big Bang bar

Big bang bar is historische bar gevestigd in de wijk de Raval. In de jaren zeventig was het een ontmoetingsplaats voor gitanos (zigeuners) en daarna werd het getransformeerd naar een rock en roll punk plek. Nu is de Big Bang Bar toegewijd aan live muziek, voornamelijk rock, soul en jazz, soms draait er een Dj na een jam sessie.

Robadors 23

Foto door Alesist via Visualhunt

Robadors 23 kan je vinden in de straat Robadors in de Raval, wat je een beetje doet denken aan de rode lichtjes buurt van Amsterdam, alleen dan zonder de rode lichten. Robadors 23 is een knusse plek, zijn muren zijn van rotsstenen gemaakt en het heeft underground stijl. Lekker cocktails zijn er verkrijgbaar terwijl je naar één van de jazz, flamenco of blues concert luistert. Je hebt hier gegarandeerd een ontspannen avond met relaxte muziek. En op de website vind je een dagelijks programma met de tijden en entreeprijzen erbij vermeld.

La Sonora de Gràcia

La sonora de Gràcia is een gezellige bar die zich in het hartje van Gràcia bevindt. Je kan daar live muziek van allerlei stijlen aantreffen zoals wereldmuziek, jazz, rumba, soul en funk. Behalve live concerten worden daar ook anderen activiteiten gehouden zoals, Dj sessies, dans- theater en magie voorstelling. Het personeel is erg vriendelijk en de sfeer is net zoals thuis.

Pastis

Foto door Boris Brückhäuser via Visualhunt

Pastis is een klein knus authentisch bar met een Franse sfeer, die zich vlak bij Las Ramblas bevindt. Er zijn voornamelijk concerten van de genre wereld muziek te vinden, maar ook concerten van rock, pop, jazz en blues muziek zijn hier te vinden. De entree is gratis, maar het is wel verplicht om een drankje te consumeren.

Gerelateerd artikel: Filmhuizen in Barcelona

La Tinta Roja

La Tinta Roja is daadwerkelijk een bar dat de moeite waard is om te bezoeken. Het is een stijlvol, zeer artistiek en zwoel in gericht. In La Tinta Roja zijn er niet alleen live concerten te vinden, maar ook cabaret en theater voorstelling. Het kan dus zo zijn dat je op eens een trapeze voorstelling of een poëzie avond bij woont. Het is gratis om in bar te komen, maar de shows die aan het einde van de bar plaats vinden, hebben wel hun prijs de prijzen kunnen variëren van €2 tot en met €14.

Ben je nog op zoek naar woonruimte in de stad? ShBarcelona heeft volop keuze.

*Hoofdfoto door connie_sf via Pixabay

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter