blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Wandelen door Raval

Gidsen over de stad Barcelona hebben diverse routes door de stad om je langs de meest gewaardeerde bezienswaardigheden te leiden. Maar soms is het goed om even weg te blijven van de traditionele routes om in deze boeiende stad te ontdekken wat zelfs de locals nog niet weten. ShBarcelona heeft een leuke tocht uitgezet, die je wat onbekende pareltjes van de stad laat zien. Zeker weten dat het een leuke wandeling wordt en dat je ziet wat de doorsnee toerist niet ziet!

Gerelateerd artikel: Een wandeling over La Rambla del Poblenou

Als eerste gaan we langs de Koninklijke Academie voor Medicijnen van Catalonië – de Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya – een instituut dat gevormd wordt door academici uit de wereld van medicijnen, farmacie, biologie en diergeneeskunde. Het mooie van deze locatie is het gebouw waarin het instituut gevestigd is. Het is een voorbeeld van de Catalaanse Neoclassische architectuur met een indrukwekkend anatomisch amphitheater dat vroeger gebruikt werd om militaire chirurgen te onderwijzen en trainen. Kijk op de website van de Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya voor openingstijden en toegangsprijzen. Ook vind je op deze website een stukje historische informatie die de moeite waard is, al is deze alleen beschikbaar in het Catalaans.

Locatie: Carrer del Carme 47

Foto via Visualhunt

De volgende interessante plek langs deze route is Monimoon. Dit is een boekwinkel en antiquariaat en ze staan bekend om hun grote collectie wereldbollen, armillaire bollen en geografische en historische astronomische apparaten voor verzamelaars. Als je bij Monimoon binnen stapt krijg je nog meer zin om te gaan reizen…

Locatie: Carrer de la Unió 11

Als we terug lopen naar La Rambla  en wel nummer 27 – vinden we Cúpula Venus. Dit is een oude muziekhal en een theater dat tussen 1978 en 1986 actief was en het ligt in het Teatro Principal. In het Cúpula Venus werden veel cabaretshows gehouden waarin lokale en nationale beroemdheden zoals Loles Leon, Angel Pavlovsky, Pepe Rubianes en Núria Feliu optraden. Het is een stukje fascinerende geschiedenis van Barcelona. Het pand is inmiddels niet meer toegankelijk, maar de buitenkant van het gebouw is zeker de moeite waard om te bekijken.

Locatie: La Rambla 27-29

Gerelateerd artikel: De theaters aan de Avinguda del Paral•lel

Foto via Visualhunt

Een mooi einde van de route vind je bij La Concha. Pak er een koel biertje en bekijk de muren van deze plek die geheel bedekt zijn met portretten en schilderijen door de inmiddels overleden diva Sara Montiel. Hoewel het een donker interieur heeft is het wel een interessant plek om te ontdekken, aangezien het een weerspiegeling is van Barcelona in de jaren ’80. Je kunt er ook een cachimba pijp roken of thee met Arabische gebakjes nuttigen.

Locatie: Carrer de Guàrdia 41

*Hoofdfoto door LARS77722 via Visualhunt

Ken jij Raval al? Wat is je favoriete plek?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter