blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Zakelijk

De beste eigentijdse architecten van Barcelona

ontwerp architectenbureau
Geschreven door Emelie

Barcelona is een van de grootste architectuursteden ter wereld en het is dan ook geen verrassing dat de architectenbureaus van Barcelona op de negentiende plaats staan op de wereldranglijst van kapitaal gespendeerd aan architectuur.

  • appartementen in Barcelona

 

Er werd in 2014 wel 60 miljard gespendeerd aan architectuur. Dure en luxueuze huizen zoeken kan in Barcelona een van de meest opwindende en unieke ervaringen in de huizenjacht zijn.

Wat volgt is een korte introductie door ShBarcelona van enkele van de architectenbureaus van Barcelona die een industriële loft kunnen omtoveren tot een paradijselijke hemel op aarde.

Welke architectenbureaus in Barcelona zijn het bekendst?

AH Asociados

Dit architectenbureau werd in 1989 opgericht door Miguel Alonso del Val en Rufino Minguillon, en heeft filialen in Pamplona, Bilbao, Barcelona, Madrid, Quinto en Doha.

AH Asociados heeft al verschillende nationale en internationaal awards binnengesleept voor hun werk aan huizen en stadsplanning.

bank van beton en glas

Foto via Visualhunt

Hierdoor hebben ze heel wat roem vergaard en zijn ze nu vaak aanwezig in architecturale tentoonstellingen en magazines waaronder forums van universiteiten, architectuur en design scholen en professionele opleidingen.

Ze werken met verschillende satellietbureaus die rond een interdisciplinair team draaien, waardoor ze betere resultaten en een hechte samenwerking kunnen garanderen en ze zich beter aan de wensen van de klant kunnen aanpassen.

Het bureau opereert nu met gespecialiseerde teams die werken aan groepswoningen, industriële gebouwen, openbare voorzieningen (cultuur, onderwijs en gezondheid), architecturale vernieuwing en stadsplanning.

Ontdek de dienstverlening van ShBarcelona

Estudio Barozzi Veiga

EBV werd in 2004 in Barcelona opgericht door Alberto Veiga en Fabrizio Barozzi.

Het architectenbureau dat zich wijdt aan privé en publieke stedenbouw heeft al verschillende nationale en internationale awards behaald, zoals de AJAC award, uitgereikt in 2007 door het College of Architects van Barcelona, en de Leaf Award voor jonge architect van het jaar.

Je kon hun werk onder andere bewonderen in hun tentoonstelling van 2009 “Tourism. Space Fiction” in het Design Museum van Barcelona.

blauwe lucht met glazen gebouw

Foto via Visualhunt

Een van hun meest interessante werken is het Auditorium and Congress Palace Infanta Doña Elena in Aguilas: een groot karakteristiek gebouw dat werd gebouwd met de omgeving in het achterhoofd.

EBV wordt vaak genoemd als een van de twee beste jonge architectenbureaus in Spanje. Geen wonder dat er een grote vraag naar hen is.

Gerelateerd artikel: Je woning in Barcelona verzekeren

H Arquitectes

Dit architectenbureau bestaat uit een groep van vier architecten die weigeren in bepaalde hokjes van stijl, design of mode te worden geduwd. Ze doen hun eigen ding en hebben een goed oog voor duurzame bouw.

Ze hebben al veel projecten op hun naam staan en hun laissez-faire houding tegenover wedstrijden, klanten en management wordt ruimschoots goedgemaakt door hun aanstekelijk enthousiasme in de volksarchitectuur.

modern gebouw

Foto via Visualhunt

Als je op zoek bent naar iemand met een stortvloed aan ideeën dan ben je aan het juiste adres: H Arquitectes kan zowel uitdagende, als eenvoudige en populaire stijlen aan.

Of je nu een nieuw huis wil bouwen of een extreme make-over voor je oude huis wil, H Arquitectes leveren altijd diepzinnige en functionele designs.

Architectenbureaus van Barcelona zijn over de hele wereld bekend voor hun innovatieve mix van traditionele, klassieke en moderne bouwstijlen en deze uitstekende bedrijven dragen daar zeker en vast hun steentje aan bij.

Huur een appartement in Barcelona

Ben jij voor jouw huizenjacht op zoek naar een architect?
Deel jouw ervaringen met de beste architecten ter wereld of die in Barcelona!

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter