blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bedrijven en startups

Papierwerk om een bedrijf te starten in Barcelona

Geschreven door Daniella

Veel mensen besluiten om verschillende redenen om een bedrijf in Barcelona te starten. Barcelona is een kosmopolitische, toeristische en commerciële stad en dit zijn allemaal essentiële elementen voor een bloeiende onderneming. De verscheidenheid aan commerciële vestigingen die in Barcelona bestaan, betekent dat bijna elk interessant voorstel een plekje in de stad krijgt. Dat geeft weer vleugels aan de creativiteit van de nieuwe ondernemer. Veel mensen hebben interessante projecten om een bedrijf te starten, maar weten niet welke stappen ze moeten volgen. Vandaag praten we je in dit artikel van ShBarcelona bij over wat er komt kijken bij het starten van een bedrijf in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Flexwerkplekken in Barcelona

Stappenplan bedrijf starten in Barcelona

Foto via Pixabay

Het eerste waar je heel duidelijk over moet zijn, is het zakelijke idee dat je in gedachten hebt. Hiervoor is het belangrijk, dat je een businessplan hebt en niet alleen maar een idee in je hoofd. Alle ideeën moeten worden ontwikkeld en veel factoren moeten worden geëvalueerd voordat ze kunnen worden uitgevoerd. Ook de gemeenteraad van Barcelona geeft hierover advies: beslissen welke product of welke dienst je wilt gaan aanbieden, welke markt je bedient en wat de beste financiering is. Daarnaast moet je de juiste vergunningen aanvragen, zodat je bedrijf binnen de wet- en regelgeving valt. Een ander belangrijk detail is het achterhalen van de meest geschikte locatie en het bepalen van het aantal vierkante meters dat je nodig hebt. Dit laatste is van groot belang om het succes van je bedrijf te garanderen. De reden waarom het eenvoudig is om een ​​bedrijf te starten in een bepaald gebied, ligt aan het aantal voetgangers dat je locatie passeert en of je dichtbij het centrum van activiteiten zit. Als je het handig vindt, laten we hier een link achter, waar je kunt zien wat de commerciële centra van Barcelona zijn.

Foto via Pixabay

Zodra de locatie is gevonden, moet je een reeks aan administratieve procedures uitvoeren. Houd er rekening mee dat je, afhankelijk van het type bedrijf dat je wilt starten, een aantal vergunningen of andere licenties moet aanvragen. Het is daarom belangrijk dat de locatie die je kiest, voldoet aan het bestemmingsplan, omdat het project anders niet kan worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld in het geval van het openen van een bar of een restaurant: als het pand niet over de juiste voorwaarden voor een dergelijke activiteit beschikt en het niet mogelijk is om te verbouwen, zoals in het geval van tegenstand van buren, kan je bedrijf niet op die locatie starten. Dat is de reden waarom veel mensen locaties kiezen die eerder soortgelijke bedrijven huisvestten, omdat het pand dan al over de nodige randvoorwaarden en vergunningen beschikt.

Gerelateerd artikel: Werk vinden en NIE aanvragen in Barcelona

Als het pand gerenoveerd moet worden, moet je een bouwvergunning voor je locatie aanvragen bij het gemeentehuis. Daarnaast is een bedrijfsvergunning verplicht, omdat deze de ontwikkeling van een specifieke activiteit op een specifieke locatie of adres mogelijk maakt. Hier laten we de adressen achter waar je deze verzoeken kunt indienen. Daarnaast moet je je aanmelden bij de Belastingdienst (Agencia Tributaria). Na registratie ontvang je je belastingidentificatienummer (NIF = número de identificación Fiscal) en moet je je aanmelden voor de belasting op economische activiteiten (IAE =impuesto de actividades económicas).

Heb jij een bedrijfje in Barcelona? Wat zijn jouw ervaringen en heb je nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

1 Reactie

Laat een reactie achter