blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De onroerendgoedmarkt

Is het een goed moment om in Barcelona in onroerend goed te investeren?

Geschreven door Daniella

Op dit moment zit er flinke beweging in de onroerendgoedmarkt. En dat terwijl het nog maar vijf jaar geleden is, dat men dacht dat er een enorme rem op zou komen. De prijzen zijn nu gestabiliseerd en hoewel er een flinke toename van verkoop van vierkante meters vloeroppervlak is, maken de revitalisering van de verkoopsector en de bubbel van huurprijzen (vooral in Barcelona en Madrid), de aankoop van onroerend goed als een belegging op dit moment juist interessanter. Als je denkt dat het een goed idee is om in onroerend goed te investeren, mis dan vooral niet onderstaand artikel dat ShBarcelona voor je heeft geschreven.

Gerelateerd artikel: Je woning in Barcelona verzekeren

Investeer in appartementen

Foto via Pixabay

Momenteel vinden er allerlei activiteiten plaats, die het een uitstekend moment maken om in woningen te investeren. Aan de ene kant zijn er namelijk de banken, die enkele jaren geleden nog uiterst terughoudend waren bij het verstrekken van hypotheken voor de aankoop van een flat. Tegenwoordig staan ze veel meer open voor investeringen, als je zelf een bepaald bedrag gereserveerd hebt. Hiermee maakt de bank het voor beleggers gemakkelijker om toegang te krijgen tot de aankoopmarkt van panden, waar ze voorheen geen toegang toe hadden. Aan de andere kant zijn de prijzen van de koopappartementen niet overdreven gegroeid, in tegenstelling tot de toename van prijzen van huurwoningen, die exponentieel zijn toegenomen. Volgens vastgoedexpert Bolsamanía is een investering in vastgoed vier keer meer winstgevend dan 10-jarige obligaties, wat betekent dat het rendement hoger is dan 7,8%. De grote toename van de huurvraag wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de gigantische toename in de toeristische verhuursector. Een andere factor is de vraag van lokale mensen die een woning nodig hebben, die nu kiezen voor huur in plaats van koop, omdat hun bank eisen stelt waar zij helaas niet kunnen voldoen.

Gerelateerd artikel: Ruimte besparen in je woonruimte

Foto via Pixabay

Hoewel het waar is dat het risico bestaat dat een bepaald deel van de vraag naar verhuur wordt overgeheveld naar de vraag naar koop, zodra de bank voor 100% hypotheken gaat aanbieden, zullen de bankvereisten waarschijnlijk beperkter zijn dan voor de crisis. En er zal altijd een deel van de woningzoekenden zijn, die niet willen kopen en liever (blijven) huren. Bovendien is de stroom toeristen in Barcelona bijvoorbeeld niet gestopt met groeien, ondanks het territoriale conflict, wat betekent dat de vraag naar toeristische appartementen, de meest lucratieve investering voor een belegger, naar verwachting niet op korte termijn zal dalen. In ieder geval is het, net als bij elke belegging, belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Beleg in onroerend goed in de juiste wijk om te kunnen genieten van het echte voordeel dat vastgoedverhuur momenteel biedt. Om je te helpen beslissen, adviseren wij je om contact op te nemen met de verkoopafdeling van ShBarcelona. Zij kunnen je alle informatie geven over beleggen in onroerend goed in Barcelona. Verder is het interessant om te weten dat de ING Bank in Barcelona ook gevestigd is. Je kunt je hier online al eens verdiepen in investeringsmogelijkheden.

Heb je geïnvesteerd in onroerend goed? Vind jij het een goed moment om te investeren in onroerend goed in de Catalaanse hoofdstad?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter