blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De onroerendgoedmarkt

Appartement voorbereiden op verhuur

Geschreven door Daniella

Veel mensen hebben een appartement of leeg huis door vererving, waarvan ze niet weten wat ze ermee moeten doen. Het meest gebruikelijke is verkopen of verhuren. En dat wordt dan ook veelal gedaan.

Momenteel is de vastgoedmarkt enorm in opkomst en het is zeer interessant om te overwegen om een woning te verhuren in verband met de goede opbrengsten die het kan bieden.

In grote steden en provinciale hoofdsteden is de vraag naar appartementen hoog, vooral in steden zoals Barcelona en Madrid.

  • beheer van lange termijn appartementen barcelona

 

Hoewel het waar is dat huurappartementen momenteel zeer gewild zijn en het niet moeilijk is om ze te verhuren, moeten ze wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zodat ze snel en tegen hogere tarieven kunnen worden verhuurd.

Vandaag vertelt ShBarcelona je in dit artikel meer over het voorbereiden van een appartement voor de verhuur.

Het perfecte appartement om te verhuren

De algemene conditie

Hoewel er momenteel vooral in Barcelona een grote vraag is naar huurwoningen, ​​is de staat van je appartement voor de verhuur van belang.

Als het in slechte staat is dien je eerst te investeren om het goed te kunnen verhuren. Het kan zijn dat de huurder anders een veel langere prijs wil betalen voor de huur.

Als verhuurder kun je de maandelijkse huur wel verlagen, maar je zult altijd bepaalde problemen op moeten lossen om de bewoonbaarheid van het appartement te garanderen. Allereerst is het belangrijk om de muren te schilderen.

tafel met vier stoelen en tulpen

Foto via Pixabay

Muren verven en opfrissen

Eerdere huurders kunnen hun eigen kleur aangebracht hebben op de muur, er kunnen vochtplekken zijn of de leeftijd van de laatste laag verf is aan de wanden af te zien.

Een frisse laag verf geeft je appartement een vrolijkere en schonere uitstraling. Het is dan beter te kiezen voor neutrale kleuren.

Verschillende wittinten zijn het meest geschikt. Je moet ook proberen vochtplekken te verwijderen, zoals bij de douche en de gootsteen. Ook het schoonmaken – en eventueel opnieuw aanbrengen – van voegen bij tegels is noodzakelijk.

Appartement voor de lange termijn verhuren

Controle en reparatie technische onderdelen en installaties

Elementen die veel worden gebruikt, zoals de gootsteen, afzuigkap of douche, moeten in goede staat verkeren, omdat anders een slecht imago ontstaat en je het appartement niet verhuurd krijgt.

Voer een inspectie van de faciliteiten uit, zodat toekomstige huurders geen problemen krijgen. Controleer de goede werking van tanks, afvoeren of elektrische installaties.

Verander indien nodig schakelaars en lampen, polijst de vloer of vernis het parket opnieuw, zodat de vloer er weer  netjes uitziet.

kabel met stekker

Foto via Pixabay

Gerelateerd artikel: Je woning in Barcelona verzekeren

Houd altijd in je achterhoofd dat de huurder bij problemen reparatie van de eigenaar zal verlangen. Dus vroeg of laat zullen aspecten die bij aanvang niet in orde waren, moeten worden gecorrigeerd.

Als je controleert of er voldoende isolatie is in het appartement, bespaar je bovendien veel geld op verbruikskosten, wat erg interessant kan zijn. Het ideale appartement is eenvoudig en modern, comfortabel en schoon.

huissleutel met groen label in handen - appartement voorbereiden op verhuur

Foto via Pixabay

Gemeubileerd appartement? Check meubels en decoraties

Indien nodig, is het erg handig om de bekleding van een bank te vervangen of een kledingkast of kast te schilderen die beschadigd is. Dit creëert een gevoel van netheid dat de toekomstige huurder zal waarderen.

Meubilair hoeft niet duur te zijn. Idealiter is het comfortabel, schoon en functioneel en het zal natuurlijk gerepareerd of vervangen moeten worden als het beschadigd en is.

Liever verkopen i.p.v. verhuren?

Heb je nog andere tips en adviezen voor eigenaren van appartementen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter