blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Ruimte besparen in je woonruimte in Barcelona

klein appartement
Geschreven door Daniella

Woonoppervlak wordt tegenwoordig steeds kleiner en dat geeft regelmatig problemen bij een prettige inrichting van je ruimten. Je woont in een klein appartement en hierdoor word je gedwongen optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, zodat je je wel prettig voelt in die ruimte en met wie je er leeft.

  • appartementen in Barcelona

 

Een groot appartement is niet meer voor iedereen weggelegd, maar met wat tips kun je zelf handig je vierkante meters inrichten, waardoor je weer overzicht en comfort in je huis bereikt.

Bij ShBarcelona weten we hoe krap je ruimte soms kan zijn en daarom geven we je graag drie adviezen voor de inrichting van je appartement.

Hoe je ruimte kunt besparen in je woning

Ideale eettafel voor klein appartement – eentje die je kunt inklappen

In kleine appartementen of studio’s zie je vaak dezelfde basisstructuur terugkomen, waarin een zo optimaal mogelijke leefruimte is gecreëerd door een open keuken met woonkamer te combineren. Het probleem is dan dat er vaak geen ruimte meer is voor een fijne tafel om aan te eten.

tafel met stoelen

Foto via Visualhunt

En als je niet voorover gebogen in de bank voor de televisie wilt eten, kun je een tafel aan de muur bevestigen die je voor gebruik uitklapt. Als je deze onder het raam plaatst, kun je altijd genieten van daglicht en hiermee heb je een knusse plek zonder dat je naar de televisie moet staren.

Dit is natuurlijk veel gezonder. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze ruimtebesparende klaptafels van IKEA. Er zijn twee IKEA’s in de buurt van Barcelona, een in l’Hospitalet de Llobregat – net voorbij het district Sants-Montjuic – en een in Badalona, aan de andere kant van de rivier ten opzichte van het district Sant Andreu.

Ontdek het portfolio van ShBarcelona

Hoe hoog is het plafond – een extra tussenverdieping creëren

Je appartement in de stad kan smal zijn, maar als je geluk hebt, heeft het wel een hoog plafond. Hierdoor kun je een extra tussenlaag creëren, waardoor je meer leefruimte hebt. Je dient hiervoor natuurlijk wel wat constructiewerk te laten doen, maar het kan wel het probleem van ruimtegebrek voor je oplossen.

tussenvloer

Foto via Pixabay

Een extra tussenverdieping wordt vaak in lofts aangebracht. Ook winkel- of kantoorruimten op de begane grond, die omgebouwd worden tot woonruimte, maken hier graag gebruik van. In alle wijken van Barcelona tref je woonruimte met tussenverdiepingen aan, maar vooral in Poblenou en Gràcia komen ze vaker voor.

De benedenverdieping wordt dan vaak als woonkamer met keuken gebruikt en de tussenverdieping is dan voor slaapkamer of kantoor. Heb je interesse in het verbouwen van je woonruimte met hoge plafonds? Neem dan contact op met onze afdeling met architecten en interieurontwerpers om te zien hoe we jouw appartement nuttiger kunnen indelen.

Gerelateerd artikel: Recyclen in Barcelona

Ruimtebesparende deuren – schuifdeuren

Wanneer je weinig ruimte hebt, wordt het liefst elke centimeter benut. De ruimte achter deuren kan zo ineens voor een kapstok gebruikt worden. Maar je kunt ook schuifdeuren plaatsen, waardoor je geen ruimte achter de deuren verliest.

schuifdeuren tussen slaapkamer en keuken

Foto door ANYWAY doors via Visualhunt

Heb je daarna een kleine ruimte achter de schuifdeur? Dan gebruik je deze voor het toilet of een opbergruimte voor extra keukenspullen. Er zijn veel verschillende soorten schuifdeuren en je krijgt ze in diverse materialen en kleuren.

Daardoor wordt een schuifdeur niet alleen ruimtebesparend, maar ook nog eens een prachtige toevoeging aan je leefruimte. Bij de Leroy Merlin (bouwmarkt in Spanje) kun je een paar modellen tegen interessante prijzen kopen.

Vind jouw appartement in Barcelona

Hier hebben ze ook vouwdeuren. Er is een aantal vestigingen van Leroy Merlin in en in de buurt van Barcelona. De Urban Store van Leroy Merlin vind je in het centrum, in Ciutat Vella. Hier hebben ze vooral veel decoratieve items, maar ook wat basismateriaal en -gereedschap.

Creatief met ruimte omgaan: Heb jij nog tips?

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter