blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Je huis in de winter warm houden

Geschreven door Daniella

We zitten al weer midden in de winter en de waarheid is, dat we de typische ontberingen van dit seizoen nu toch beginnen te merken. Op het toppunt van het debat over energiearmoede en ecologie is het heel interessant om te weten hoe we ons huis warm kunnen houden met eenvoudige tips, die natuurlijk niet onverenigbaar hoeven te zijn met andere, meer conventionele warmtebronnen. Vandaag praat ShBarcelona je bij over wat je kunt doen om de warmte in huis te houden en op die manier te besparen op verwarmingskosten.

Gerelateerd artikel: Zonder grote verbouwing een nieuwe keuken

Tips voor een warm huis

Foto via Pixabay

Allereerst moet je controleren of er thuis geen warmte weglekt. Meestal komt die door deuren en ramen dit niet goed sluiten, dus als je ziet dat er kieren zijn en er lucht door kan, is het het beste je ramen en deuren onder handen te nemen. Als je de kosten hiervoor op dit moment niet kunt betalen, kun je ervoor kiezen om de kieren dicht te maken met tochtstrips om lekken te voorkomen. Dit zal je meer comfort bieden en het zal je kosten van energieverbruik aanzienlijk verminderen. Aan de andere kant kan zonlicht ook helpen je huis op te warmen. De gordijnen openen en de warme zonnestralen naar binnen laten stralen, zal een grote bron van natuurlijke warmte zijn. Deze zelfde gordijnen die je open laat voor de zon om kamer op te warmen, kunnen ook je bondgenoot zijn als het gaat om de warmte in huis te houden. Ze helpen eventuele lekken die kunnen optreden langs de ramen te verminderen. En hoe dikker de stof van de gordijnen, hoe beter. Een andere bron van warmte voor je huis is kaarsen. Kaarsen zijn niet alleen decoratief en ontspannend, maar geven ook letterlijk warmte af. Ze houden je ​​kamer lekker warm. En hoe meer je er aansteekt, hoe comfortabeler het wordt. Zoals altijd moet je wel voorzichtig zijn met echt vuur, controleer dan ook altijd goed of je al je kaarsen voor het slapen gaan goed hebt gedoofd.

Gerelateerd artikel: Apps die je helpen besparen

Foto via Pixabay

Het textiel dat je in huis hebt, is ook belangrijk als het gaat om het warmhouden van je huis. Tapijten bieden bijvoorbeeld vaak warmte en ze voorkomen dat koude grond de omgeving afkoelen. Dikke stoffen, zoals wol, zullen je huis beter warmhouden dan dunne stoffen. Een andere, minder bekende truc vind je in je badkamer. Wanneer je een ontspannende douche met lekker warm water pakt, laat dan de deur van de badkamer open. De stoom die uit het warme water komt, zal op zijn beurt andere delen van het huis verwarmen. Nog een tip van oma: maak gebruik van een thermosfles of waterzak met lekker heet water. Ze zijn speciaal ontworpen om lang warmte vast te houden en veel comfort te bieden. Je kunt ze ook gebruiken als je spierpijn hebt. Ten slotte de allerlaatste tip: laat de deur van de oven open als je er klaar mee bent. Zo kan de restwarmte van de oven de kamer opwarmen.

Welke tips heb jij nog om je huis lekker warm te houden?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter