blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Airco installeren in je appartement in Barcelona

Geschreven door Daniella

De zomer is een tijd vol plezier, zon en hitte. En die hitte is vaak steeds moeilijker te verdragen, vanwege de steeds vaker voorkomende hittegolven die onze breedtegraden treffen. Bepaalde delen van de bevolking lijden enorm onder de tijdelijke ongemakken van de zomer. Kinderen en ouderen zijn namelijk vatbaarder voor een hitteberoerte of de hitte kan andere symptomen van ziekten verergeren, waardoor iemand in het ergste geval zelfs kan sterven.  Om deze reden is het soms interessant om airco in huis te hebben. Hiermee kun je de excessieve temperatuurstijgingen en de mogelijke gevaren die dit met zich meebrengt voorkomen. Vandaag praat ShBarcelona je bij over dit onderwerp en we geven je advies over de installatie ervan.

Gerelateerd artikel: Heb je al plannen voor je zomer in Barcelona?

Een koel appartement in de zomerwarmte

Foto via Visualhunt

Als je uiteindelijk besluit om thuis airconditioning te plaatsen, kun je dit op twee manieren doen: een installateur inhuren of het zelf plaatsen. Uiteraard is arbeid kostbaar en zelfinstallatie van het systeem zal veel goedkoper zijn. Het is niet heel gecompliceerd, maar het vereist wel enige kennis. Het is belangrijk om een ​​aantal dingen in gedachten te houden, als je besluit airconditioning thuis te installeren. Het eerste waar je rekening mee moet houden, is dat je de plek kiest, waar het van het grootste belang is om koele lucht te hebben. Houd rekening met het feit dat de elektriciteitsrekening flink omhoog gaat met elke unit die je plaatst. En kijk ook naar plaatsen waar je al maatregelen hebt getroffen om de zon of warmte buiten te houden, zoals zonwering aan de buitenkant. Het is ook belangrijk dat er geen te grote afstanden tussen het externe apparaat en de interne units zijn. Dit zal de efficiëntie van het apparaat verminderen. Het externe apparaat zuigt warme lucht naar binnen en vanwege het geluid wil je die daarom het liefste zo plaatsen, dat het de buren niet stoort.

Gerelateerd artikel: Je woning in Barcelona verzekeren

Foto via Pixabay

Bovendien moet je de eigenaar van het pand om toestemming vragen voor de gaten die gemaakt moeten worden om de interne en externe units aan te brengen, zeker omdat de externe unit zich aan de buitenkant van het pand bevindt. Aangezien het een gemeenschappelijke gevel is, moet de eigenaar altijd worden geraadpleegd. De units die binnen gemonteerd worden, bevinden zich altijd hoog in je kamer, omdat koude lucht daalt. En op deze manier wordt het verblijf op een optimale manier gekoeld. Ten slotte moeten de filters van de airconditioning jaarlijks worden gecontroleerd om te voorkomen  dat er verontreinigende stoffen of bacteriën in zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Ten slotte nog een andere optie: mobiele airconditioning plaatsen. Deze zijn minder efficiënt dan een vaste airco, maar je hoeft niks in je appartement te verbouwen en ze zijn makkelijk binnenshuis te verplaatsen, zodat het koel is waar je het nodig hebt. Er zijn verschillende modellen op de markt met verschillende prijzen en functies. De moeite waard om uit te zoeken voor de volgende zomer!

*Hoofdfoto door aurélien via Visualhunt

Heb jij airconditioning in je appartement? Welke tips heb je voor de aanschaf of installatie?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter