blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Advies voor wie studentenaccommodatie in Barcelona wil huren

student zit aan bureau
Geschreven door Daniella

Barcelona is favoriet bij heel veel buitenlandse studenten. Een groot deel van deze studenten huurt studentenaccommodatie in Barcelona, niet alleen om comfortabel te wonen, maar ook omdat de stad zich er prima toe leent. Vandaag zal dit artikel je daarom meer vertellen over het huren van studentenwoningen in Barcelona. 

De belangrijkste reden voor veel Erasmus-, Master- en hogeschoolstudenten om naar Barcelona te komen, is het feit dat diverse gerenommeerde universiteiten hier gevestigd zijn. 

  • seizoenshuur barcelona

 

Nu vraag je je natuurlijk af hoe je een kamer of appartement als student in Barcelona kunt vinden. Hieronder vertellen we je hoe en waar je veel studentenflats kunt vinden en geven we je handige tips voor een prettig verblijf in Barcelona.

Appartementen in het centrum van Barcelona

Waar vind je studentenaccommodatie in Barcelona?

Tegenwoordig is het natuurlijk veel gemakkelijker dan vroeger, want je hoeft alleen maar op Google “studentenkamer” of “appartement voor studenten” in te vullen en je krijgt een hele rits aan websites die studentenaccommodatie aanbieden. 

Het eerste punt van aandacht is dan ook de betrouwbaarheid van de informatie die je vindt. Op internet vind je een verzameling van alle bedrijven en eigenaren die online hun appartement voor studenten in Barcelon aanbieden. Daarom is het van belang om te weten hoe je een oprechte advertentie kunt herkennen, want pas dan wil je er mee in zee gaan, als je er een geschikte plek om te wonen hebt gevonden. Opletten dus!

studentenkamer in barcelona met gele wand

Foto door Norbert Levajsics via Unsplash

Er zijn diverse soorten studentenaccommodatie: een heel appartement, een kamer met of zonder eigen badkamer en een kamer met gedeelde faciliteiten. Elke soort heeft zijn eigen voordelen, nadelen en regels waar je je aan dient te houden. 

Naar studentenhuizen of een campus met woonruimte is steeds minder vraag op dit moment. Dat komt vooral omdat de regels in dit soort huisvesting zeer strikt is. Je dient je aan bepaalde tijden en regels met je kamergenoot te houden. Soms moet je je ruimte delen met onbekenden en dat is niet altijd fijn. 

Het logische gevolg is dat steeds meer woningeigenaren die hun appartement in Barcelona te huur aanbieden, deze appartementen ter beschikking stellen aan studenten van over de hele wereld. 

Voor een paar maanden huren

Gedeelde studentenaccommodatie in Barcelona huren

Veel studenten kiezen er voor om in Barcelona samen een appartement te delen. En dat is helemaal zo gek nog niet, want het is niet alleen goedkoper dan in je eentje iets huren, maar het levert ook meer vrijheid op dan de campus bijvoorbeeld. 

Net als vroeger is het huren van een eigen appartement voor een aantal maanden nog steeds erg populair. Je hebt je eigen ruimte en je hoeft niks met anderen te delen. Dit is vooral ideaal als je al gewend bent om op jezelf te wonen en de lasten kunt dragen. 

Gerelateerd artikel: 11 tips voor het delen van woonruimte in Barcelona

woonkamer met gele bank

Appartement voor maandelijkse verhuur via ShBarcelona

Enkele tips om op te letten bij het huren van een appartement in Barcelona voor tijdens je studie, zijn:

  • Tijd van het jaar: De meeste universiteiten en hogescholen starten in september en oktober met hun programma. De maanden daaraan voorafgaand merk je dat er een grotere vraag naar appartementen door studenten is. Wil je zeker zijn van een dak boven je hoofd? Ga dan eerder op zoek naar woonruimte!
  • Budget: Bepaal van te voren hoeveel geld je als student beschikbaar hebt voor het wonen en check wat het kost. Op deze manier helpt het je zoektocht naar een geschikt en betaalbaar appartement.
  • Foto’s: Plaatjes maken dat je een appartement net wel of net niet aantrekkelijk vindt. Laat je echter niet alleen meeslepen door hoe mooi iets er uit ziet. De woonruimte moet namelijk ook functioneel zijn. Sommige advertenties zijn voorzien van een video en dat is nog beter, want zo krijg je een duidelijker beeld van de ruimten dan alleen met foto’s. Kijk maar eens naar de video hieronder:

  • Locatie en omgeving: Dit is een belangrijke, want bijna alle appartementen die maandelijks te huur zijn, liggen in het centrum van de stad. Dat is handig, want zo ben je altijd in de buurt van openbaar vervoer, bezienswaardigheden en andere faciliteiten. Ook de universiteiten en hogescholen zijn goed bereikbaar vanuit studentenwijken
  • Bezichtiging: Vaak is het lastig om vanuit het buitenland een appartement te bezichtigen, voordat je het huurcontract wilt tekenen. Bij diverse makelaars in Barcelona kun je gelukkig wel online reserveren. Na aankomst hoef je dan alleen nog maar te tekenen en de sleutel op te halen. Praktisch toch!
  • Noodnummer: Als je op een plek bent waar je nog niet helemaal thuis bent, is het handig om een noodnummer te hebben waarop iemand bereikbaar is als er storingen of vragen zijn. Tijdens je verblijf in Barcelona stelt ShBarcelona je een vast contactpersoon (personal manager) ter beschikking, die je gedurende de hele looptijd van het contract mag contacteren over alles wat met de woonruimte te maken heeft.
vrouw zit met laptop tegen zitbank

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

  • Kwaliteit: Natuurlijk dienen alle aspecten van het appartement in orde te zijn. Let er daarom op dat de installaties, het meubilair en alle overige zaken die aanwezig zijn in het appartement van goede kwaliteit zijn. Dit zorgt uiteindelijk ook voor een aangenaam verblijf.
  •  Contractvoorwaarden: Hou jij er niet van om de kleine lettertjes in een contract door te lezen? Nou, dat kun je beter wel doen, bij elke contract! Als je over iets in de voorwaarden twijfelt, vraag het dan direct na, zodat er geen vragen meer onbeantwoord blijven. ShBarcelona past het contract aan aan jouw wensen en eisen en natuurlijk kun je bij dit makelaarskantoor uitgaan van deskundige en ervaren vastgoedprofessionals.
slaapkamer in wittinten

Appartement voor maandelijkse verhuur via ShBarcelona

Je bent nu op de hoogte van hoe je studentenaccommodatie kunt vinden. Dus laat het avontuur van tijdelijk in Barcelona komen wonen nu maar beginnen! Bewaar de tips en deel dit artikel met anderen als het ook relevant voor hen kan zijn. 

Woonruimte in Barcelona bekijken

Heb jij nog adviezen voor iemand die als student voor een tijdje in Barcelona wil gaan wonen?
Deel je nuttige tips hieronder!

Geraadpleegde bronnen: 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter