blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vastgoednieuws

De beste studentenwijken in Barcelona

studente zit in cafe boek te bestuderen
Geschreven door Daniella

Veel studenten komen naar Barcelona om hier hoger onderwijs te volgen. Vooral het kosmopolitische karakter van de stad, de toeristische attracties, het heerlijke klimaat, de stranden, de goed aangeschreven universiteiten en het culinaire en recreatieve aanbod trekt veel jongeren naar deze stad.

Barcelona is zonder twijfel de perfecte stad om in te wonen en als je als student bijna klaar bent met je studie en je eerste stappen op de arbeidsmarkt wilt gaan zetten, dan is het handig om te weten dat Barcelona een van de steden in Europa met de meeste start ups is.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je bijpraten over de beste woonwijken in Barcelona voor studenten.

Gerelateerd artikel: Stage lopen bij grote bedrijven in Barcelona

Ontdek de beste studentenwijken van Barcelona

Les Corts

laptop en huiswerk aan bureau maken

Foto via Pixabay

Dit gebied ligt het dichtst bij de belangrijkste campussen van de Autonome Universiteit van Barcelona (UAB) en de Polytechnische Universiteit van Catalonië (UPC) en dat maakt het perfect.

Wanneer je zowat naast de universiteit kunt gaan wonen, hoef je namelijk voor het bijwonen van lessen geen (of heel weinig) gebruik te maken van het openbaar vervoer. De wijk is verder goed bereikbaar en heeft volop winkels en faciliteiten voor studenten.

Les Corts is een levendige wijk gedurende de week, maar ‘s avonds en in het weekend is het erg rustig. Ook al is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer, het ligt wel wat verder van het centrum van Barcelona.

In de wijk vind je ruime appartementen, die ideaal zijn om met een studiegenoot te delen, maar de prijzen zijn helaas wel aan de hoge kant.

Vila Olímpica

Vroeger was Vila Olímpica een industrie- en visserijgebied, maar dankzij de Olympische Spelen die er in 1992 hebben plaatsvonden, heeft het een grote transformatie ondergaan. Nu is het een van de modernste wijken van de stad.

Aan het einde van Carrer de la Marina vind je een van de belangrijkste architectonische werken in de omgeving, de tweelingtorens (Hotel Arts en Torre Mapfre), maar ook de Peix d’Or  (gouden vis), een bronzen sculptuur die van kleur verandert afhankelijk van de stand van de zon en tevens een van Barcelona’s beroemdste kunstwerken.

In deze buurt vind je allerlei voorzieningen, zoals supermarkten, sportzalen, gemeentelijke bibliotheken, openbaar vervoer, schoonheidssalons, winkelcentra… Je kunt er ook genieten van de stranden, de boulevard, het vrijetijdsaanbod en nachtleven in de wijk en de bijzondere bibliotheek van de UPF (Universiteit van Pompeu Fabra).

Gerelateerd artikel: 3 redenen om naar Barcelona te komen voor je MBA

Gràcia

studenten met laptops op bank

Foto via Pixabay

Gràcia is een zeer populaire wijk onder studenten vanwege de vele terrassen, bars, het gevarieerde culinaire aanbod en het feit dat het de ideale uitgaansplek is. De wijk heeft een dorpssfeer en is perfect voor een student, omdat het een lekker levendige wijk is, die zeer goed verbonden is met andere delen van de stad. Ook ligt Gràcia dicht bij het centrum.

Een negatief aspect is helaas dat er vaak verkeersopstoppingen zijn, waardoor het een lawaaierig gebied is, waar het ook moeilijk is om een parkeerplek te vinden.

Sants

De wijk Sants vormt een belangrijk winkelgebied met meer dan 500 winkels. Daarnaast is Sants een uitstekende plek voor studenten door de diverse bars en restaurants. Je kunt hier dus prima met je vrienden op stap gaan.

Een ander kenmerk van deze buurt is de nabijheid van het centrale busstation Sants-Estació, waar de hogesnelheidstrein (AVE) aankomt en vertrekt. Ook zijn er meerdere metrostations en verschillende buslijnen die je kunt pakken. Als laatste is het nog belangrijk om te vermelden dat Sants dichtbij een aantal grote Catalaanse universiteiten ligt.

Ben je student en woon je in Barcelona? In welke wijk woon jij het liefst?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter