blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Naar Barcelona verhuizen

Geschreven door Daniella

Kom je in Barcelona wonen? Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen. Als je het leuk vindt om op een terras een biertje of wijntje te drinken, zal je dol op Barcelona zijn. Als je kunt genieten van een heerlijke fideuá bij een strandtent aan zee, zal Barcelona je hart zeker veroveren. En als je ernaar streeft om bij een moderne startup te werken en al je creativiteit te ontwikkelen, is Barcelona absoluut de perfecte stad voor jou. Barcelona is een kosmopolitische stad en ze zal je gegarandeerd fascineren. Als je één van de mooiste steden aan de Middellandse Zee en het oude Europa wilt ontdekken, is Barcelona de stad waar je moet zijn! Maar voordat je van dit alles en nog veel meer geniet, moet je rekening houden met een aantal uitdagingen, zodat de verhuizing perfect verloopt. Vandaag vertelt ShBarcelona wat je minimaal moet regelen als je naar Barcelona verhuist!

Gerelateerd artikel: Bankrekening openen in Barcelona

Essentiële zaken regelen

Foto via Visualhunt

Wanneer je je permanent in Barcelona vestigt, zijn er veel zaken die je moet regelen. Twee absoluut noodzakelijke procedures wanneer je naar een ander land verhuist, zijn het vinden van werk en het regelen van accommodatie. Om als eerste met werk te beginnen, kun je – om het proces makkelijker te laten verlopen – al voor je vertrek naar Barcelona aan de slag. Om legaal in Barcelona te verblijven, moet je een NIE (buitenlands identificatienummer) aanvragen. Dit document opent je deuren naar andere belangrijke procedures voor het dagelijks leven, zoals dit voor elke inwoner van Barcelona geldt. Het openen van een bankrekening, het betalen van belastingen of je toegang tot sociale zekerheid: hiervoor heb je een NIE nodig. Om het document te verkrijgen, is het essentieel dat je je persoonlijke situatie in het land kenbaar maakt. Dit betekent dat je moet aangeven of je een werknemer in loondienst bent of freelancer, of dat je werkloos of student bent. Daarnaast is accommodatie een basisbehoefte tijdens je verblijf in Barcelona. Natuurlijk kun je met jouw selectiecriteria al eens op de website van ShBarcelona kijken, om te zien of er voor jou iets bij zit. Je kunt kiezen voor het huren van een appartement voor korte termijn, een appartement voor lange termijn, of je kunt een appartement kopen.

Gerelateerd artikel: Werk vinden en NIE aanvragen in Barcelona

Foto via Visualhunt

Zodra het probleem van werk en huisvesting is opgelost, is het belangrijk dat je verschillende zaken gaat regelen die tijdens je verblijf in Barcelona zeer nuttig zullen zijn. Zo kun je een bankrekening openen of overstappen van een buitenlandse bank naar een ​​nationale bank, een verhuisbedrijf regelen, een school voor je kinderen kiezen en je aanmelden voor de sociale zekerheid. Als dit alles geregeld is, kun je lekker gaan genieten van de vele voordelen en mogelijkheden van een stad als Barcelona. Word lid van een sportschool of ga heerlijk buiten sporten om de verhuisstress te verwerken. Of ga Catalaans leren, de officiële taal in Catalonië, die naast Spaans gesproken wordt. Catalonië kent een typische keuken en je zult versteld staan ​​van alle tradities en Catalaanse feesten. Welkom in Barcelona!

Ben jij al naar Barcelona verhuisd? En heb je nog goede tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter