blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Het leven in Barcelona

Geschreven door Daniella

Ik heb iets meer dan twee jaar gewerkt in Barcelona en gedurende die tijd zat ik op kantoor met meer dan 100 man, waarvan er misschien maar 10 tot 20 uit Barcelona zelf waren. Er was een rijke cultuur op kantoor, van Italianen tot Britten, van Zuid-Afrikanen tot Amerikanen en nog veel meer landen van herkomst. In dit artikel van ShBarcelona vertel ik je iets meer over mijn keuze om in Barcelona te leven.

Gerelateerd artikel: Freelancen in Barcelona

Maar waarom Barcelona?

Foto via Visualhunt

Aan allen van hen stelde ik de vraag: “Waarom Barcelona?”

De meerderheid antwoordde met redenen als: “Ik kwam iemand tegen in Barcelona waar ik verliefd op werd.” Anderen gaven aan hun partner buiten de stad te hebben ontmoet, maar dat de wederhelft later graag terug naar Barcelona wilde verhuizen. Het antwoord dat ongeveer vijftig procent van de mensen gaf toen ik deze vraag stelde, was: “Ik kwam hier op vakantie en ben nooit meer weg gegaan!”

Foto via Visualhunt

Ik had nog nooit in een stad geleefd en gewerkt waar de redenen van anderen om in die stad te verblijven overeen kwamen met die van mij. Maar toen er een paar maanden voorbij waren gegaan begon ik de reden van hun antwoord voor hun verblijf in Barcelona langzaamaan te begrijpen. Het gaat niet alleen om het heerlijke eten, de fantastische wijnen of de culturele activiteiten die er in Barcelona in overvloed zijn. Je hebt hier het beste van beide werelden. Als je graag dichtbij zee woont, dan is die vanaf elke plek in de stad binnen een half uurtje te bereiken. In de ochtend of avond kan je er langs de kust wandelen of joggen. Voor skate boarders, rolschaatsers en fietsers is er ook voldoende ruimte langs de kust, zelfs in de zomermaanden. En wat te zeggen over de mogelijkheden om te gaan vissen langs de kust

Als je van een bruisend nachtleven houdt dan kun je hier elk weekend wel tot in de vroege uurtjes doorgaan en dan ook nog gewoon op maandagochtend op kantoor verschijnen, zolang je je uren maar maakt. Ons kantoor – net als vele anderen in Barcelona – heeft een flexibel beleid m.b.t. werkuren. Dus zolang je je uren maar maakt, is je baas ook flexibel.

Gerelateerd artikel: Werken in Barcelona

Barcelona is voor iedereen

Foto via Visualhunt

De stad heeft iets te bieden voor mensen van alle leeftijden en voor alle wensen. Gezinnen kunnen genieten van bezoekjes aan alle lokale parken die er zijn door heel de stad. Er zijn speelpleintjes waar kinderen hun tijd graag doorbrengen op schommels en klimrekken. De stad heeft zoveel te bieden voor zoveel verschillende leefstijlen, dat het helemaal niet moeilijk is om hier het gewenste comfort en levensgeluk te vinden.

Kortom: Het was erg inspirerend om naar zoveel verschillende mensen te luisteren met de verhalen over hun liefde voor Barcelona. En dat blijft altijd een mooi aandenken dat ik nog steeds graag aan veel mensen doorvertel.

*Hoofdfoto door Spencer Means via Visualhunt

Waarom kom jij graag in Barcelona? Wat trekt je het meest?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter