blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Je bent jong en je wilt werken in Barcelona

Geschreven door Maisa

Je bent in Barcelona aangekomen en je hebt besloten om te blijven. Je hebt een kamer gevonden of zelfs misschien wel een appartement. Het enige wat je nog nodig hebt is een baan. Voor Spaanse / Catalaanse mensen is het helaas in Barcelona en heel Spanje door de crisis erg moeilijk geworden om een baan te vinden, vooral ook voor de gediplomeerden. Maar als je niet opzoek bent naar je levens baan, maar gewoon naar een baan dat jouw verblijf in deze fantastische stad bekostigd, dan zijn er verschillende opties waar je gebruik van kan maken. ShBarcelona vertelt je in dit artikel meer over het vinden van werk in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Apps voor vacatures in Barcelona

Soorten banen

bartender

Foto via Visualhunt

Als een goede nederlander zal je geheid meerdere talen spreken en als dit niet het geval is dan zal je zeker weten wel Engels onder de knie hebben en dit is geweldig. Want in Barcelona is er veel vraag naar werknemers die verschillende talen spreken. Er zijn drie soorten banen die voorlopig in Barcelona niet uitsterven en dit zijn de callcentre banen, toer gids, en er is ook altijd vraag naar Engelse leraren en leraressen, alhoewel ze steeds meer en meer natifs vragen. Ook zijn er altijd jobs te vinden in de horeca van restaurants, bars tot flyers uitdelen op straat. Al moeten we wel waarschuwen dat de uren en de lonen niet altijd even fijn zijn.

Waar kan je werk vinden?

Photo via Visualhunt

Foto via Visualhunt

Je kan je CV op verschillende plekken laten en natuurlijk is het helemaal een must om je in te schrijven om de grootste banen jacht pagina van Spanje Infojobs. Ook zij er andere pagina’s zoals Tablón de anuncios waar je onder andere call center banen en leraren banen kan vinden. Natuurlijk kan je je ook inschrijven in een uitzendbureau. In Spanje bestaat het uitzendbureau Randstad ook, dus je kan altijd daar even langs gaan.

Het is ook wel belangrijk om te weten dat om in Spanje te kunnen werken zal je ook een N.I.E. nodig hebben een numero de seguridad social (sofi nummer) een Spaanse bankrekening openen en een Spaans telefoonnummer.

Gerelateerde artikel: Veel gemaakte fouten bij verkrijgen NIE

Staatsgezondheid

Photo via Visualhunt

Foto via Visualhunt

Als je een maal een baan hebt en ook ingeschreven staat in het bevolkingsregister op je woonplaats dan heb je ook recht op staats gezondheid, die wordt aangeboden door de seguridad social. Wel moeten we je waarschuwen dat het allemaal niet zo soepel verloopt. Bij de huisartsen zijn er namelijk vaak lange wachtrijen en de huisartsen heel weinig tijd krijgen per patient ongeveer drie minuten. Alhoewel niet iedere huisarts zich daar aanhoudt.Als je je een particuliere ziektekostenverzekering kan veroorloven dan is ook zeker aan te raden. Je hebt dan geen last meer van de lange wachttijden zijn kan zo naar een privé dokter tandarts of ziekenhuis gaan en dit kan zelfs in het Engels of Nederlands. De medicijnen worden helaas niet vergoed door de privé verzekering en daarvoor ben je aangewezen op de Seguridad Social. Zon, zee en strand. Woonplek, gezondheid en baan jouw nieuwe leven in Barcelona kan nu helemaal van start gaan

Heb jij al een baan gevonden? Heb je nog tips voor het vinden van werk in de stad?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter