blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

Spaans en Catalaans leren

modern klaslokaal
Geschreven door Daniella

Het leren van een nieuwe taal kost altijd tijd en moeite. En vaak betaal je je blauw aan een goede taalcursus. Dit hoeft in Spanje echter niet het geval te zijn, want in Barcelona zijn er relatief goedkope of zelfs gratis cursussen te volgen.

  • seizoenshuur barcelona

 

Dus als je graag leert en geen ruim budget te besteden hebt nu je net in Barcelona bent komen wonen, lees dan vooral verder, want ShBarcelona informeert je graag over de mogelijkheden om een nieuwe taal te leren.

Waar kun je Catalaanse of Spaanse les in Barcelona volgen?

Uitwisseling

Een populaire manier om je talenkennis uit te breiden is via een uitwisseling. Je kunt bijvoorbeeld Spaans of Catalaans leren van een persoon die graag Nederlands wil leren en zo wisselen jullie je kennis uit.

espanol op bord geschreven

Foto via Pixabay

De helft van de tijd spreek je in de ene taal en de andere helft van de tijd in de andere. Het mooie hiervan is dat het helemaal gratis is en het is natuurlijk nog mooier als je het goed kunt vinden met de ander.

Het is ook praktischer als je dat wat je hebt geleerd aan grammatica en woordenschat meteen in praktijk kunt brengen tijdens een gesprek. Op deze manier onthoud je alles veel beter.

Voor langere tijd naar Barcelona

Bijna gratis lessen

Er is een aantal plaatsen waar je (bijna) gratis lessen kunt volgen. We maken hieronder een opsomming.

Escola Oficial d’Idiomas

Bij Escola Oficial d’Idiomas (EOI) hebben ze een aantal vestigingen in en om Barcelona (o.a. in Ciutat Vella) en je kunt hier o.a. Spaans en Catalaans volgen, maar bijvoorbeeld ook Russisch en Chinees.

taal oefenen

Foto via Pixabay

De cursussen worden gesubsidieerd door de overheid en daarom betaal je maar een fractie van de werkelijke kosten.

Vaak is er een loting voor de cursus, omdat ze zo populair zijn. Alleen aanmelden betekent dus niet automatisch dat je deel kunt nemen. Mag je deelnemen, zorg er dan wel voor dat je voldoende aanwezig bent en de examens haalt.

Consorci per a la Normalització Linguistica

De Catalaanse overheid wil de Catalaanse taal heel graag beschermen en promoten. Daarom leert men buitenlandse inwoners van Catalonië graag de taal.

Je kunt daarom een complete cursus bij Consorci per a la Normalització Linguistica volgen, voor een appel en een ei.

vrouwen krijgen les

Foto via Pixabay

Het eerste niveau heb je behaald na 45 lesuren en dit deel is helemaal gratis. Als je naar het volgende niveau wilt ga je wel betalen, maar het bedrag is ongeveer €15,- voor wederom 45 lesuren.

Daar zeg je toch geen “nee” tegen!

Paar maanden in Barcelona wonen

Diverse Centres Civics

Elke wijk in Barcelona heeft een gemeenschapscentrum en hier kunt je allerlei cursussen volgen. Behalve taalcursussen kun je hier bijvoorbeeld ook dans-, yoga– of kooklessen volgen.

Wederom zijn de cursussen hier erg goedkoop en het mooie is dat er altijd wel een gemeenschapscentrum – of Centres Civics – in de buurt zit.

Gerelateerd artikel: Buitenwijken van Barcelona

Gewoon doen

Als je al in Barcelona woont leer je de taal natuurlijk het beste door het gewoon te doen. Dus of je nu op straat loopt, naar de markt gaat of in een bar bent, wees niet bang om fouten te maken.

Een andere manier die ook goed werkt is de nieuwe taal te leren aan de hand van een activiteit of hobby die je graag wilt leren.

taalboeken

Foto via Pixabay

(Denk bijvoorbeeld aan een cursus aquarelleren, yoga, breien of vechtsport) Je zult dan in de taal die je wilt leren moeten spreken en je ontmoet ook veel mensen tijdens de cursus die graag met je oefenen.

Het leven tussen de lokale bewoners zal je taalvaardigheden snel verbeteren als je dagelijks met elkaar in contact bent.

Kom jij Spaans in Barcelona studeren?
Deel jouw beste tips voor het leren van de taal!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

1 Reactie

Laat een reactie achter