blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Barcelona – tips van een local

Geschreven door Emelie

Soms wil je graag weten hoe de locals in een stad leven. En Barcelona heeft typische kenmerken die wellicht in een andere stad minder van toepassing zijn. ShBarcelona geeft je daarom graag een paar inzichten en tips voor het dagelijks leven in de stad Barcelona.

Gerelateerd artikel: Barcelona – waar locals eten

Bicing is geweldig

Foto door loli jackson via Visualhunt

Je verplaatsen is in Barcelona relatief eenvoudig dankzij het goede netwerk van openbaar vervoer. Als je echter langer in Barcelona wilt verblijven, is het fietshuursysteem Bicing voor de inwoners een echte aanrader. Het is heel erg goedkoop (€50,- voor een jaarabonnement bij regelmatig gebruik en €35,- bij af en toe gebruik) en ook gewoon leuk om met de fiets van A naar B te rijden. Je mag voor elk ritje een half uur lang gratis rijden met het duurste abonnement en een gewone fiets (voor de elektrische fiets betaal je 35 cent), en daarna betaal je nog geen euro per half uur bij beide abonnementen. Het enige dat je nodig hebt is een Spaanse bankrekening, een kredietkaart en een N.I.E (Número de Identificación de Extranjero, identificatienummer voor buitenlanders). Om je te abonneren kan je naar het kantoor gaan (Carrer Calabria 66) of je hier online inschrijven.

Betaal nooit om een club binnen te mogen

Foto door Ull-Viu via Visualhunt

Uitgaan is een hele belevenis in Barcelona, met geweldige clubs rond Placa Real. Je moet er meestal een beetje betalen om binnen te kunnen, maar er bestaat een goede trick om dit te omzeilen. Vertrek vroeg (rond 11 of 12 uur ’s nachts), ga naar een promotor toe en vraag hem beleefd wat er die nacht gratis is. Je zal meteen binnen zijn zonder te moeten betalen. Elke zondag zijn er ook gratis feestjes in Apolo (dicht bij de hoofdstraat Paral Lel) van zes tot drie. Zeker een aanrader!

Een goed strand vinden

Foto door tjdee via Visualhunt

Het strand is een populaire trekpleister in de zomermaanden, maar kan vaak ook een beetje vuil en druk zijn. Er zijn echter nog enkele goede plekjes te ontdekken. Als je naar Poblenou gaat en via Rambla de Poblenou naar de zee wandelt, vind je een prima stukje strand om op te relaxen. Er is ook een geweldig plekje naast het W Hotel, met een leuke bar. Als je een beetje avontuurlijk bent, kan je onder een afsluiting door kruipen en op de betonnen blokken klimmen die een soort ‘strand’ vormen. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad en de zee helemaal voor jezelf.

Gerelateerd artikel: Laat het spectaculaire uitzicht van Barcelona je hart smelten

Plan je boodschappen

Foto door futureshape via Visualhunt

Er is geen 24/7 shopcultuur in Barcelona en het kan wel eens gebeuren dat je nog snel iets nodig hebt van de winkel, maar plots is alles gesloten. Op weekdagen is er tussen 14 en 17 uur een lange lunchpauze; vele winkels zijn dan gesloten. Op zondag zijn de meeste winkels de hele dag niet open, ook tabakswinkels niet. Plan je boodschappen dus beter rond deze tijden, en dan zal je leven in Barcelona een heel stuk gemakkelijker worden.

Panoramische uitzichten

Foto door slunce2 via Visualhunt

Vanop terrasjes van hotels heb je vaak geweldige uitzichten op Barcelona, vaak ook met zwembaden, zoals Hotel Casa Fuster of H1898’s Isabela Terrace. Als je liever een meer natuurlijk uitzicht op de stad hebt, heb je de Bunkers del Carmel, oude bunkers en platformen van de Spaanse burgeroorlog. Het uitzicht op de stad is hier spectaculair en het is een perfecte plek voor een picknick of een date. De plek is bereikbaar met de metro naar Alfons X (L4, gele lijn), en daarna te voet of met bus nummer 24 of 28, die juist onder het uitkijkpunt stoppen.

Zoek je nog woonruimte in de stad? ShBarcelona helpt je bij je keuze.

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter