blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Spaanse en Catalaanse keuken

Barcelona – waar locals eten

inktvis
Geschreven door Daniella

Er is in Barcelona absoluut geen tekort aan bars en restaurants. In het centrum vind je een overvloed aan tentjes waar je heerlijk kunt eten. Maar de locals of bewoners van de stad zelf gaan hier meestal niet naartoe.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Dus waar eten zij dan? ShBarcelona verklapt vandaag een paar geheimen van de lokale inwoners.

Gerelateerd artikel: De beste aardappeltortilla in Barcelona

Plekken waar Barcelona’s locals graag eten

La Cova Fumada

In het centrum van de wijk Barceloneta – temidden van een wirwar van straatjes – vind je La Cova Fumada. In een huiselijke sfeer kun je hier genieten van heerlijke gerechten met als specialiteit visgerechten.

sardientjes

Foto via Pixabay

Verder staan ze bekend om hun bombas (gefrituurde balletjes van aardappelpuree met gehakt), morcilla (bloedworst) en vis rechtstreeks uit de haven. Je ziet hier veel mensen die er tijdens het werk gaan lunchen.

Dus wees op tijd als je nog een plekje wilt krijgen om er te eten. (ook aan het einde van de dag)

Vakantieaccommodatie huren

La Bombeta

La Bombeta  betekent letterlijk “kleine bombas” en dit is een typisch Catalaans gerecht. Met heel veel locals en natuurlijk ook toeristen is deze bar dé plek voor een gezellige tijd en goed eten.

Zoals met veel gerechten in Catalonië is het de bedoeling dat je hier gerechten deelt met elkaar. Dus bereid je erop voor dat de bordjes zich zullen opstapelen.

Doner Kebab 1881

De wijk Raval wordt vaak een beetje genegeerd in de gidsen, omdat er een grote populatie immigranten woont. Dit betekent echter ook dat er een flink aantal restaurants zijn waar je een goede curry of lekkere kebab kunt eten.

broodje doner kebab

Foto via Pixabay

Daarnaast vind je hier ook wat vintage winkeltjes en is er een interessante artistieke gemeenschap.

Doner Kebab 1881  serveert hele lekkere kebabs met een knapperige salade en vlees dat smaakt zoals het oorspronkelijk bedoeld is. De locals stappen hier vaak ’s avonds laat nog even naar binnen en buiten voor een lekkere, maar goedkope maaltijd.

Blai Tonight

Ook in Poble Sec ligt de straat Carrer Blai en dit is een plek voor locals, met voldoende bars en restaurants. Ook ligt hier Blai Tonight. Ze serveren er “pintxos“, oftewel de typisch Baskische gerechtjes van een snee brood met heerlijk beleg en een prikkertje erdoor.

3 schaaltjes tapas

Foto via Pixabay

Blai Tonight is een fantastische plek om met vrienden naartoe te gaan. Het bier hier komt van Moritz, de bekende bierbrouwerij uit Barcelona. En elke pintxos kost hier een euro.

Op het eind van je bezoek betaal je dus het aantal prikkertjes dat je verzameld hebt. Dus stroop je mouwen maar op en geniet van het eten tussen de locals.

Gerelateerd artikel: Buitenwijken van Barcelona

Taverna Lla Llesca

Taverna de Llesca ligt in de wijk Gràcia, de meest Catalaanse wijkvan Barcelona. Dit restaurantje is een klassiek voorbeeld van het pure Catalaanse eten en vaak tref je hier dan ook drommen locals aan die er graag willen lunchen.

De gegrilde artisjok is een aanrader en verder is het menu voor €10,- ook een hele goede deal. Het vriendelijke personeel draagt absoluut bij aan de fijne sfeer hier.

Regel nu je vakantieappartement in Barcelona

Cal Pep

Cal Pep is een bar waar ze tapas van goede kwaliteit serveren en je vertrekt hier weer met een heerlijk, voldaan gevoel. De tapas zijn hier anders dan anders.

groene pepers

Foto via Pixabay

Er wordt moeite gedaan voor een geraffineerde uitstraling en dit merk je vervolgens ook aan het type bezoekers dat er komt. Het is zo populair dat je er maar beter op tijd in de rij kunt gaan staan.

Als je te laat komt staat er een flinke wachtrij en ook al kun je een drankje in de bar pakken, wachten is niet altijd fijn. Laat je er echter niet door afschrikken, want dit restaurant is een echte aanrader.

Kende je deze locaties al? Wat vond je van de sfeer en het eten?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter