blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De historische Mercat de la Boquería

Boqueria logo
Geschreven door Fiona

We kunnen niet zomaar stoppen met praten over Barcelona zonder je iets te vertellen over een van de meest karakteristieke markten, La Boquería of voluit genaamd El Mercat de Sant Josep de la BoqueríaShBarcelona neemt je vandaag mee naar deze bijzondere markt midden in de stad.

Gerelateerd artikel: De goedkoopste fruitmarkten van Barcelona

La Boquería

02 Boqueria

Foto via Visualhunt

De centraal gelegen markt (aan je rechterkant wanneer je over La Rambla naar het beeld van Colón gaat) heeft een geschiedenis en reputatie die dagelijks honderden toeristen trekt. De Mercado de San José (Catalaans: Sant Josep), de officiële naam van La Boquería, is de eerste gemeentelijke markt van Barcelona, werd geopend op Sint Jozefdag in 1840 op het land dat gebruikt werd door het San José-klooster, waaraan de naam van deze markt ontleend is. Als je door de menigte probeert door de markt te komen, zullen je zintuigen overprikkeld worden: de geuren, de kleuren, het gevoel van de producten in je hand, de smaak en het geluid van de bruisende markt zullen zorgen voor een aangename ervaring, die een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

03 Boqueria

Foto via Visualhunt

De plaats heeft veel gebieden, die verdeeld is onder verschillende soorten voedsel en per kraampje, en bij de bars binnen kun je uiteraard kennis maken met de traditionele keuken. Als je via de hoofdingang van La Rambla binnenkomt, dan zal het eerste dat je aandacht pakt de heldere kleuren van de waren zijn. Verkopers bieden vooral verse producten en sappen voor toeristen. Als je dieper naar binnen gaat, kun je jezelf verliezen in een doolhof van vis (“paradas”) en vlees, eieren en andere voedselkraampjes. Snoep- en notenkraampjes bevinden zich aan de linkerkant, als ik het goed heb onthouden.

Gerelateerd artikel: Biologische producten in Barcelona

04 Boqueria

Foto via Visualhunt

Hoewel toeristen graag sappen en vers fruit kopen bij de ingang, vinden de lokale inwoners vishandelaars, slagers en andere verkopers met het beste en goedkoopste voedsel van de stad, zonder de torenhoge prijzen voor buitenlanders te hoeven betalen. De sociale activiteit die de markt omringt is overweldigend. In de “arconadas” kan je genieten van goede straatmuzikanten, en je vindt allerlei souvenirwinkeltjes, snackbars (zoals de bekende El Pinotxo) of restaurants met overheerlijke verse producten van de naburige markt. De buurt waar La Boquería zich bevindt zal je zeker niet teleurstellen! Maak een wandeling door de historische straten van Ciutat Vella!

Meer informatie:
Adres: La Rambla, 89 bis – Plaça de la Boqueria
Telefoon: 933 182 584 / 933 182 017
Openbaar vervoer: metrohalte L3 Liceu / Bus 14, 59 en 91.
Websitewww.boqueria.info
Email: [email protected]
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 20:30

Ben jij al naar La Boquería geweest? Wat vond je het meest indrukwekkend?

Over de auteur

Fiona

Mijn naam is Fiona. Ik houd er van om te schrijven over deze mooie stad waar ik woon!

Laat een reactie achter

20 + 19 =