blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Messi

Geschreven door Jarron

“Meeeessi, Meeeessi, Meeeessi”, de plastic stadionstoeltjes trillen van de bastonen die uit de kelen van het publiek op de tribune komt. Zojuist is Lionel Messi van de reservebank opgestaan. Er gaat een golf van opwinding door Camp Nou. Dit is het moment waar iedereen op heeft gewacht, na een aantal weken blessureleed komt de halfgod van F.C. Barcelona zo meteen weer het veld op. De warmloopsessie aan de zijlijn van het veld wordt door iedereen gevolgd, voor het spel op de grasmat is al bijna geen oog meer. Het draait maar om één iemand. De houding van het Argentijnse wonderkind is onmiskenbaar, het hoofd uitstekend naar voren, bijna los van zijn nek, als een gans of een schildpad. De manier van voortbewegen heeft bijna iets nonchalants, als een puber die er eigenlijk niet zoveel zin in heeft. De blonde plukken van de sterspeler steken fel af tegen de achtergrond van het groene gras, onder zijn tenue komen tattoos tevoorschijn. De baard is netjes getrimd.

Gerelateerd artikel: Krojf

Zonnebloempitten

Photo credit: Will Palmer via Visualhunt.com / CC BY

Photo credit: Will Palmer via Visualhunt.com / CC BY

Naast mij op de tribune zit een stel dat in een Oost-Europese taal spreekt, vermoedelijk Russisch. De vrouw zit al enige tijd verveeld met haar duim over het beeldscherm te vegen. Zo nu en dan kijkt ze hoopvol naar de klok op een van de stadionschermen, de negentigste minuut is nog ver weg. Haar man zingt mee met het publiek: “Meeeessi, Meeeessi”, hij tikt zijn vrouw aan en vertelt haar iets met schokkerige stem. Zij haalt haar schouders op. Op de rij voor me zit een Catalaans gezin, de moeder heeft een verrekijker bij zich, ze bevestigt dat het Lionel Messi is die aan de zijlijn aan het warmlopen is. De andere kant van het veld is moeilijk te zien vanaf de derde ring. De vader en de twee zoons werken in razend hoog tempo zonnebloempitten naar binnen, ze pellen de pitten als machines, ieder hun eigen zak, het is topsport op de tribune.

Gerelateerd artikel: Gracias a la Vida

Messias

Photo credit: HUSSA!N via Visualhunt / CC BY-ND

Photo credit: HUSSA!N via Visualhunt / CC BY-ND

Dan is daar het moment, de vierde official doet het bord omhoog, de groene cijfers op het digitale bord laten ’10’ zien. Iedereen staat op en begint te klappen en te schreeuwen. Opnieuw wordt Zijn naam door het gehele stadion gescandeerd. De grond trilt. Hij sjokt het veld op, nog altijd met diezelfde nonchalante houding. Dan volgt de sprint, een kaats, nog een sprint en de aanname. Het net trilt, de balt tolt na in de goal. Het stadion ontploft. “Meeeessi, Meeeessi”, de Russische man naast me springt op en heft zijn beide armen ten hemel, met gebalde vuisten en trillende biceps schreeuwt hij het uit. Zijn stem kraakt, zijn ogen zijn vochtig. De grond is bezaaid met zonnebloempitten en de verrekijker ligt een paar rijen lager tussen de stoeltjes. Messi zelf sloft terug richting de middencirkel, het hoofd onverminderd naar voren uitstekend. De Messias is terug.

Opzoek naar een appartement in Barcelona? Bezoek de website van ShBarcelona

Over de auteur

Jarron

Jarron Kamphorst studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universitat Autònoma de Barcelona en is daarna nooit meer vertrokken uit de stad. Momenteel werkt hij als freelance journalist en schrijver.

Laat een reactie achter