blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Een bruisende zomer in Barcelona

Geschreven door Maisa

Het is zomer en je zit gelukkig niet in Nederland maar in de hoofdstad van Catalonië, Barcelona. Lekkere Spaanse tapas, parken en tuinen waar je de flora en fauna kan bewonderen. En natuurlijk last but zeker weten not least kan je heerlijk aan het strand zitten met een sangria of een lekkere cocktail onder de glorie van de passievolle mediterraanse zonnestralen om zo nu en dan een verfrissende duik te nemen in Middellandse zee. ShBarcelona vertelt je graag meer over wat te doen in de zomer in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Fiesta mayor in de wijk El Raval

De stranden van Barcelona

Foto door Joanbrebo via Visualhunt

De stranden van barcelona is één lange kustlijn van ongeveer 5 km lang, dat opgedeeld is in zeven verschillende stranden; Sebastià, Barceloneta, Nova icaria, Bogatell, Marbella, Nova Marbella, Llevant. Sebastià en Marbella zijn de naaktstranden. Het Barceloneta strand is het meest toeristische strand aangezien en het het dichtsbij het centrum ligt. Er is een plek om te volleyballen, te skaten en er zijn chiringuitos, dit zijn strandbars waar je een lekker cocktail kan bestellen. Wil je een strand dat net wat minder toeristisch is, dan kan je naar één van de andere stranden gaan, op deze stranden vooral Nova Marbella en Llevant kan je ook heel veel locals vinden. Alle stranden hebben een aantal chiringuitos waar je lekker kan genieten van hapjes en drankjes. Ook hebben velen stranden een volleybalnet en is het mogelijk om te skaten op de boulevard.

De parken

Foto door tiendan via Visualhunt

Foto door tiendan via Visualhunt

Barcelona beschikt over heel veel parken waar je lekker kan wandelen, genieten en kan picknicken. Een aantal parken die wij aanbevelen zijn; Park Guell, alhoewel je voor een groot gedeelte van het park entree geld moet betalen namelijk 7€. Park Ciutadella is perfect, het is gratis, centrisch en het heeft een hele gezellige sfeer. El Laberinto de Horta  en de tuinen van het paleis Pedrables,  liggen beiden buiten het centrum en zijn de moeite waard te bezoeken als je buurt bent.

Ook worden er concerten gehouden in 47 parken van de stad gedurende de zomer Els musics als Parque een geweldig initiatief van de stad om de jonge muzikanten tot 35 jaar de kans te geven om hun muziek te delen met het publiek.

Zomer festivals en evenementen

Foto door Ender84 via Visualhunt

Foto door Ender84 via Visualhunt

Er zijn ook velen zomer festivals en evenementen waar je van kan genieten zoals het muziek festivals  Primavera Sound en Sonar  en het dans theater festivals Grec.  ook kan je gedurende de zomer van velen kleine evenementen genieten zoals tweedehands markten waar deDj de beat op zweept en je gezellig rond kan wandelen terwijl je tweedehands producten koopt. Een  aanrader als je van electronische muziek houdt is de Picnic Elektronik, lekker picknicken terwijl de DJ je lichaam met zijn muziek doet bewegen. En wat helemaal een hit in Barcelona is het concept Cinema a la fresca, film in de openlucht er zijn velen plekken waar dit georganiseerd wordt. De belangrijkste zijn die in Montjuïc, op het Barceloneta strand en CCCb de laatste twee zijn trouwens gratis.

Gerelateerd artikel: Fietstours door Barcelona

Buurtfeesten

Foto door Alessandro Grussu via Visualhunt

Foto door Alessandro Grussu via Visualhunt

Ook heeft iedere buurt zijn eigen buurtfeest dat georganiseerd wordt door de buurtbewoners, winkelieren en bedrijven van de buurt. Vaak organiseerd iedere buurt zijn eigen straat diner, gevolgd door live muziek gedurende de  nacht tot 3 uur ’s nachts. Het grootste is het buurtfeest is Festa de Gracia waar ieder jaar een decoratie wedstrijd is tussen de straten. De ene straat is nog mooier gedecoreerd dan de anderen. Het feest duurt een week in neemt altijd plaats in de maand augustus.

La Merce

Foto door Dave_B_ via Visualhunt

In September is La Merce het feest van de stad en daarom ook het grootste feest van de stad. Op velen plekken worden concerten gegeven, twee hele belangrijke plekken zijn de Plaza de Cathedral en Plaza Catalunya en in het park Ciutadella kan je dans en theater voorstelling bijwonen en ook concerten. Er wordt een vuurwerkshow gehouden, menselijke torens worden gebouwd en grote reuzen, Gigantes genoemd, lopen door de straat. Kortom Mercé is absoluut een feest die je één keer mee moet maken. Wil je het vooral rustig aan doen, dan kan je natuurlijk ook altijd relaxen op de velen terrasjes en van de lekkere Spaanse tapas genieten.

Zoek je nog accommodatie in de stad? ShBarcelona heeft volop keuze.

*Hoofdfoto door Moyan_Brenn via Visualhunt

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter