blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Fiesta mayor in de wijk El Raval

Geschreven door Daniella

El Raval is een van de meest populaire wijken van Barcelona. Het is een authentieke wijk die veel aandacht trekt van toeristen, dankzij haar ligging dichtbij het centrum en het strand. Je vindt hier ook de meest bezochte monumenten. El Raval is ook een van de oudste wijken van de stad en het was de eerste wijk die buiten de muren van het primitieve Barcino ontstond. Er zijn veel tradities in de stad en de Fiesta mayor (groot feest) in El Raval heeft zijn eigen karakter en kenmerken. Houd je van cultuur en tradities? Dan neemt ShBarcelona je vandaag mee naar de Fiesta mayor in de wijk El Raval.

Gerelateerd artikel: Ontdek de wijk Gòtic

El Raval en haar feesten

Foto via Visualhunt

El Raval is een multiculturele wijk en er vestigen zich veel immigranten, die dit deel van de stad kiezen als hun verblijfsplek. De mix van culturen is – hoe kan het ook anders – ook aanwezig tijdens de festiviteiten die er plaats vinden. Het thema van elke fiesta mayor wordt bepaald door wat de bewoners in een wijk interesseert en bezig houdt. En dus wordt de wijk een plek van vrijetijdsbesteding, cultuur en gastronomie, met de input van de lokale bevolking als uitgangspunt. De wijk is echter niet alleen aantrekkelijk voor lokale bewoners, maar ook voor iedereen die interesse heeft in de wijk. Toeristen zijn hier welkom en als je ervoor open staat, worden momenten van plezier en vermaak hier dan ook met je gedeeld.

Gerelateerd artikel: Les Corts; levendige winkelwijk in Barcelona

Foto door viu ciutat vella via Visualhunt

De fiesta mayor in El Raval worden georganiseerd door de bewoners van de Carme-vereniging. Er zijn vele activiteiten, workshops, maaltijden die gedeeld worden (meestal aan een lange rij tafels buiten op straat), concerten en shows van diverse aard. Ook is er een markt met ambachtelijke producten en de winkeleigenaren hebben een assortiment aan regionale producten. De wijk wil graag haar kunsten en producten laten zien. De Fiestas mayores van El Raval vinden altijd plaats tijdens het weekend voorafgaand aan de Mare de Deu del Carme op 16 juli. En gedurende het weekend kun je veel concerten en activiteiten verwachten. De reden van dit feest is trouwens het eren van de Maagd Carmen. Zij is patroonheilige van de wijk. Mis vooral niet de parade met figuren met gigantische hoofden (Els Gegants), de Diada Bastonera en de Diada Castellera. Je ziet hier beroemde menselijke kastelen (castells) van Catalonië en geniet van muzikale activiteiten. Dit jaar is er zelfs een vuurwerkshow en worden de feesten afgesloten met een drumfestival. Je weet nu iets meer van de grote feesten in El Raval. Barcelona heeft vele wijken die zo zijn eigen tradities en fiesta mayor hebben, maar centraal staat altijd het plezier dat samen gevierd wordt. Grijp dan ook je kans om bij een van deze unieke evenementen aanwezig te zijn.

Ben jij al eens naar fiesta mayor in El Raval geweest? Wat vond je er toen van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter