blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wijken van Barcelona

VIDEO: Les Corts, levendig winkeldistrict in Barcelona

camp nou in les corts, barcelona
Geschreven door Daniella

Les Corts is één van de tien districten van Barcelona, gelegen tussen Sants-Montjuïc, Sarrià Sant Gervasi en Eixample en het ligt in het westelijke gedeelte van de stad.

  • koop appartementen barcelona

 

ShBarcelona deelt vandaag meer informatie over Les Corts met je.

Les Corts Barcelona – het district

Het district bestaat voornamelijk uit woongebouwen met diverse bedrijven, waardoor het niet één van de meest toeristische wijken van Barcelona is. Toch zijn er in Barcelona Les Corts hotels te vinden. De hoofdstraat is Travessera de Les Corts

Gerelateerd artikel: Buitenwijken

Sport in Les Corts

Als je een voetbalfan bent mag je de kans zeker niet missen om het officiële FC Barcelona stadion te bezoeken. Camp Nou (in de wijk La Maternitat i Sant Ramon) is al meer dan 60 jaar de thuisbasis van het team en er zijn talrijke nationale en internationale wedstrijden gehouden.

Camp Nou is het grootste stadion in Spanje, met een stoelcapaciteit van wel bijna 100.000 personen. Het stadion wordt ook gebruikt voor andere evenementen, zoals concerten. Bekende artiesten die hier hebben opgetreden zijn: U2, Bruce Springsteen, Sting en Michael Jackson.

Als je een Camp Nou Experience kaartje koopt krijg je toegang tot het stadion en het FC Barcelona museum.

Met huisdier in Barcelona wonen?

Shopping in dit district

Als je het district Les Corts bezoekt zul je geen straten vol met originele winkels aantreffen zoals in het centrum, maar je kunt wel enkele haute couture winkels vinden.

bershka etalage

Foto via Wikimedia Commons

Nog een goede plek voor mode in dit district is winkelcentrum L’Illa Diagonal (dat in de wijk ligt die ook Les Corts heet).

Deze enorme oppervlakte aan winkels heeft een gevarieerd aanbod en voor ieder wat wils, zoals Bershka, Carhartt, Cortefiel, Diesel, Desigual, Pepe Jeans en Rituals.

Eén van de winkels die een groot aantal bezoekers trekt is de Primark, een Ierse kledingwinkel die een grote variëteit aan kleding biedt tegen zeer betaalbare prijzen.

Gerelateerd artikel: Toegangsprijzen en openingstijden in Barcelona

Cultuur snuiven in Les Corts Barcelona

In Les Corts vind je ook Palau Reial de Pedralbes. Dit voormalige thuis van de Spaanse koninklijke familie in de wijk Pedralbes is omgeven door groene, weelderige tuinen met beeldhouwwerken en fonteinen die gratis bezocht kunnen worden.

palau reial de pedralbes tuinen in barcelona

Foto via Wikimedia Commons

In Palau Reial de Pedralbes vindt ook het Barcelona Music Festival plaats, ook wel bekend als het Festival van Pedralbes; een groots evenement waar artiesten als Spandau Ballet, Tom Jones en de legendarische Bob Dylan opgetreden hebben.

Plaça de la Concòrdia is een goede plek om even te stoppen voor een rustmomentje en een snack. Verborgen achter L’Illa heeft dit plein een hele andere uitstraling dan de rest van de wijk met oude, kleurrijke gebouwen die de lokale bevolking doet denken aan andere tijden.

Praktische informatie over Les Corts

L’Illa Diagonal ligt aan de Avinguda Diagonal 557. Open van maandag tot en met zaterdag van 10:00 to 21:30 uur. Metro lijn: Groen (L3) halte Maria Cristina. Bus: 6, 7, V7, 33, 34, 63, 66, 67, 78.

Huisdier in huurappartement

Camp Nou ligt aan de Avinguda Joan XXIII. Open op verschillende tijdstippen afhankelijk van het seizoen. Metro lijnen: Groen (L3), halte Palau Reial/Les Corts, en Blauw (L5), halte Collblanc/Badal.

Palau Reial de Pedralbes ligt aan de Avinguda Diagonal 686. Metro lijn: Groen (L3) halte Palau Reial. Bus: 7, 33, 60, 63, 67, 75, 78, 113.

Ken jij Les Corts al?
Wat is je favoriete plek in dit district?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter