blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wijken van Barcelona

VIDEO: Les Corts, levendige winkelwijk in Barcelona

Le Corts, a district for cheering and shopping
Geschreven door Daan

Les Corts is één van de tien wijken van Barcelona, gelegen tussen Sants-Montjuïc, Sarrià Sant Gervasi en Eixample en het ligt in het westelijke gedeelte van de stad. Deze wijk bestaat voornamelijk uit woongebouwen met diverse bedrijven, waardoor het niet één van de meest toeristische wijken van Barcelona is. ShBarcelona deelt vandaag meer informatie over Les Corts met je.

Gerelateerd artikel: Buitenwijken

Shopping

Les CortsBbarcelona

Foto via Wikimedia Commons

Als je Les Corts bezoekt zul je geen straten vol met originele winkels aantreffen zoals in het centrum, maar je kunt wel enkele haute couture winkels vinden.

Nog een goede plek voor mode in deze wijk is winkelcentrum L’Illa Diagonal. Deze enorme oppervlakte aan winkels heeft een gevarieerd aanbod en voor ieder wat wils, zoals Bershka, Carhartt, Cortefiel, Diesel, Desigual, Pepe Jeans en Rituals. Eén van de winkels die een groot aantal bezoekers trekt is Primark, een Ierse kledingwinkel die een grote variëteit aan kleding biedt tegen zeer betaalbare prijzen.

Sport

Als je een voetbalfan bent mag je de kans zeker niet missen om het officiële FC Barcelona stadion te bezoeken. Camp Nou is al meer dan 60 jaar de thuisbasis van het team en er zijn talrijke nationale en internationale wedstrijden gehouden. Camp Nou is het grootste stadion in Spanje, met een stoelcapaciteit van wel bijna 100.000 personen. Het stadion wordt ook gebruikt voor andere evenementen, zoals concerten. Bekende artiesten die hier hebben opgetreden zijn: U2, Bruce Springsteen, Sting en Michael Jackson. Als je een Camp Nou Experience kaartje koopt krijg je toegang tot het stadion en het FC Barcelona museum.

Gerelateerd artikel: Toegangsprijzen en openingstijden in Barcelona

Cultuur

In Les Corts vind je ook Palau Reial de Pedralbes. Dit voormalige thuis van de Spaanse koninklijke familie is omgeven door groene, weelderige tuinen met beeldhouwwerken en fonteinen die gratis bezocht kunnen worden. In Palau Reial de Pedralbes vindt ook het Barcelona Music Festival plaats, ook wel bekend als het Festival van Pedralbes; een groots evenement waar artiesten als Spandau Ballet, Tom Jones en de legendarische Bob Dylan opgetreden hebben. Plaça de la Concòrdia is een goede plek om even te stoppen voor een rustmomentje en een snack. Verborgen achter L’Illa heeft dit plein een hele andere uitstraling dan de rest van de wijk met oude, kleurrijke gebouwen die de lokale bevolking doet denken aan andere tijden.

Praktische informatie

Les Corts Barcelona

Foto via Wikimedia Commons

L’Illa Diagonal ligt aan de Avinguda Diagonal 557. Open van maandag tot en met zaterdag van 10:00 to 21:30 uur. Metro lijn: Groen (L3) halte Maria Cristina. Bus: 6, 7, V7, 33, 34, 63, 66, 67, 78.

Camp Nou ligt aan de Avinguda Joan XXIII. Open op verschillende tijdstippen afhankelijk van het seizoen. Metro lijnen: Groen (L3), halte Palau Reial/Les Corts, en Blauw (L5), halte Collblanc/Badal.

Palau Reial de Pedralbes ligt aan de Avinguda Diagonal 686. Metro lijn: Groen (L3) halte Palau Reial. Bus: 7, 33, 60, 63, 67, 75, 78, 113.

Ken jij Les Corts al? Wat is je favoriete plek in deze wijk?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter