blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Barcelona: wat wel en wat vooral niet te doen

verboden entree voor
Geschreven door Daniella

Barcelona is één van de meest populaire bestemmingen in Europa. En er zijn veel redenen waarom mensen gek zijn op deze stad: de geweldige kwaliteit van de Mediterraanse keuken, de goede wijnen, de cultuur, het nachtleven en – niet te vergeten – het klimaat, om er maar een paar te noemen.

Maar elke stad heeft zijn nadelen en dus moet je als toerist altijd blijven opletten dat je niet in de val trapt. ShBarcelona helpt je vandaag op weg met wat wel en wat vooral niet te doen als je op vakantie in Barcelona bent.

Op vakantie naar Barcelona

Gerelateerd artikel: Barcelona heeft iedereen wat te bieden

Wel doen in Barcelona

Reserveer je accommodatie van te voren

Er zijn diverse conferenties in Barcelona, zoals bijvoorbeeld het Mobile World Congress. Dit soort evenementen doet de prijzen van accommodatie flink stijgen.

hotelkamer

Foto via Visualhunt

Maar Barcelona heeft genoeg keuze qua verblijfsmogelijkheden, dus plan je bezoek goed en tijdig om niet duurder uit te zijn dan nodig is.

Let op je eigendommen 

Laat je niet afleiden door druk gebarende mensen die onsamenhangend staan te brabbelen. Dit is een bekende techniek om je in de war te brengen en vervolgens ben je je portemonnee kwijt.

camera uit tas gestolen

Foto via Pixabay

Ook mensen die tot het laatst wachten met uit de metro uitstappen, terwijl jij al wilt instappen, hebben trucjes om – tijdens het geheel per ongeluk tegen je aanbotsen – spullen uit je tas te halen.

Bij de metro adviseren we je dan ook niet in te stappen, als de ingang tot de metro geblokkeerd wordt, of neem een andere ingang. De metro rijdt elke 5 minuten, dus wacht dan liever op de volgende.

Geniet van de lokale keuken

Barcelona heeft één van de beste keukens ter wereld en de beste wijnen van Spanje, zoals Cava. Dus probeer eens wat nieuws, zoals de traditionele tapas.

tapas

Foto via Pixabay

De kleine porties zijn prima om met elkaar te delen en zo kun je van heel veel gerechtjes proeven.

Gerelateerd artikel: De beste tapas in El Born

Niet doen in Barcelona

Een vlucht naar Girona boeken en denken dat dan je in het centrum van Barcelona arriveert

 

Ook al is dit een vliegveld waar veel prijsvechters naartoe vliegen en is er een reguliere pendelbus: het is niet de meest efficiënte en comfortabele manier om naar de Catalaanse hoofdstad te reizen.

vliegtuig bij ondergaande zon

Foto via Visualhunt

Maar… als je genoeg tijd hebt, geeft het je wel de kans om de prachtige stad Girona te bezoeken, voordat je doorreist naar Barcelona.

Let er alleen bij het boeken goed op, dat je weet op welk vliegveld je landt en van waar je weer vertrekt om verrassingen te voorkomen.

Langer in Barcelona blijven?

Winkelen in grote winkelcentra

Barcelona heeft heel veel kleine winkels, die net vanaf de hoofdstraten van de stad liggen. Je kunt er vaker voor een leuke prijs slagen als je de toeristische gebieden ontwijkt.

De grote winkelcentra zijn geen weerspiegeling van de ziel van de Catalaanse hoofdstad. Kom je enkel en alleen om in de uitverkoop te shoppen, dan zijn de grote ketens natuurlijk wel plezierig en voordelig winkelen.

Met bier of wijn in de hand de straat op

Doe geen dingen die je thuis ook niet zou doen. Dat geldt zeker voor alcohol in het openbaar, want de politie aarzelt geen moment om je te beboeten voor alcoholgebruik in het openbaar. En deze boete kan voor toeristen oplopen tot een bedrag van wel €600,-!!

bord strand opruimen

Foto via Pixabay

Let bijvoorbeeld ook op borden die duidelijk aangeven, dat je je afval op de daarvoor bestemde plek dient te dumpen. Deze vind je onder andere op het strand.

Welke adviezen heb jij nog voor iemand die voor het eerst naar Barcelona komt?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter