blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Alles over appartementen huren

Kamers huren in Barcelona

jongen werkt aan bureau
Geschreven door Maisa

Winkels, bars, terrasjes, clubs, natuur, zon, zee en strand. Je ben jong en je wilt wat, avontuur in Barcelona en niet zomaar een avontuur voor een aantal weken. Nee, je zou graag een tijdje in deze vibrerende stad willen wonen. Maar je hebt niet persé geld om een heel appartement in je eentje te kunnen huren.

ShBarcelona informeert je hoe je goedkope kamers in Barcelona kan vinden in deze mooie en verwonderlijke stad, zonder dat je hierbij drie bijbanen moet pakken om het te kunnen betalen.

  • seizoenshuur barcelona

 

Gerelateerd artikel: Je huis voorbereiden op de herfst

Studentenappartement in Barcelona huren

bureau

Foto door donterase via Pixabay

Een kamer huren

Eerst heb je natuurlijk een woonplek nodig. Heb je geen geld om een hele appartement te huren, wees dan gerust want er zijn velen studentenkamers te huur, soms in onderhuur. De gemiddelde prijs voor een kamer is 350€, maar natuurlijk zijn er ook goedkopere kamers te vinden en ook duurdere kamers, het ligt er aan waar je naar opzoek bent.

Sommige mensen verhuren individuele kamers zonder ramen of met een raam die aan een binnenpatio zicht heeft, vaak zijn deze kamers wat goedkoper, al raden we je het natuurlijk niet aan. Aangezien het erg fijn is met wat kwaliteit te leven. Kamers die buiten het centrum liggen zijn ook vaak betaalbaarder.

Huur een appartement in Barcelona samen met vrienden

Hoe en waar

Wanneer je een kamer zoekt, is het belangrijk dat je goed op je mensenkennis af gaat, want jij moet zelf beslissen wie er te vertrouwen is. Er zijn verschillende websites waar je een kamer kan vinden zoals Idealista, Piso compartido, Milanuncios.

Alhoewel tegenwoordig er velen pagina’s in Facebook zijn, waar mensen een kamer in onderhuur aan bieden. Dit is vaak een hele fijne manier, aangezien je ook gelijk het profiel van de je verhuurder kan zien en het is ook erg efficiënt.

Desalniettemin raden we je altijd aan om alle kamers persoonlijk te bezoeken en de medebewoners te leren kennen. Heb je het nodig om ingeschreven te staan in het huis waar je gaat wonen, bespreek dit dan eerst voordat je deze kamer in het huis in Barcelona gaat huren. Ook is het belangrijk om te weten of je borg moet betalen voor je nieuwe kamer of niet.

Gerelateerd artikel: Winkels voor inrichten woonruimte in Barcelona

jongen leest op bed

Foto door Pexels via Pixabay

Speciaal voor studenten

Ben je een student en ben je opzoek naar een kamer, dan kan je bij de bovengenoemde links terecht en je ook bij Barcelona home die direct vanuit Nederland helpen om in Barcelona een kamer te vinden en ook kan je de volgende links raadplegen.

Huur een appartement in Barcelona en deel deze  

Ook kan je bij pagina’s zoals Uniplaces terecht om een fijne studentenkamer te vinden. Weet je je budget en wil je een appartement vinden voor een korte termijn of lange termijn, dan kan je ook altijd bij ShBarcelona terecht.

Het team kan je namelijk helpen door middel van de speciale categorie studentenaccommodatie die in het portfolio met vastgoed is opgenomen. Twijfel je of heb je dringend hulp nodig? Neem dan direct contact op!

Hoe heb jij je kamer in Barcelona gevonden? Heb je nog tips?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

2 reacties

    • Beste Jelle,
      Ik heb alleen ervaring met de facebookgroep ‘Nederlanders in Barcelona’ waar ook geregeld naar kamers/appartementen gevraagd wordt.
      Hartelijke groeten, Daan

Laat een reactie achter