blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Kamers huren in Barcelona

Geschreven door Maisa

Winkels, bars, terrasjes, clubs, natuur, zon, zee en strand. Je ben jong en je wilt wat, avontuur in Barcelona en niet zomaar een avontuur voor een aantal weken. Nee, je zou graag een tijdje in deze vibrerende stad willen wonen. Maar je hebt niet persée geld om een heel appartement te kunnen huren. ShBarcelona informeert je hoe je een kamer kan vinden in deze mooie en verwonderlijke stad.

Gerelateerd artikel: Je huis voorbereiden op de herfst

Een kamer huren

many rooms

Foto via Visualhunt

Eerst heb je natuurlijk een woonplek nodig. Heb je geen geld om een hele appartement te huren wees dan gerust want er zijn velen kamers in onderhuur te vinden. De gemiddelde prijs voor een kamer is 350€, maar natuurlijk zijn er ook goedkopere kamers te vinden en ook duurdere kamers, het ligt er aan waar je naar opzoek bent. Sommige mensen verhuren individuele kamers zonder ramen of met een raam die aan een binnen patio zicht heeft, vaak zijn deze kamers wat goedkoper, al raden we je het natuurlijk niet aan. Aangezien het erg fijn is met wat kwaliteit te leven. Kamers die buiten het centrum liggen zijn ook vaak goedkoper

Hoe en waar

Wanneer je een kamer zoekt is het belangrijk dat je goed op je mensen kennis af gaat, want jij moet zelf beslissen wie d’r te vertrouwen is. Er zijn verschillende websites waar je een kamer kan vinden zoals Idealista, Piso compartido, Milanuncios. Alhoewel tegenwoordig er velen pagina’s in Facebook zijn, waar mensen een kamer in onderhuur aan bienden. Dit is vaak een hele fijne manier aangezien je ook gelijk het profiel van de je verhuurder kan zien en het is ook erg efficient. Desalniettemin raden we je altijd aan om alle kamers persoonlijk te bezoeken en de medebewoners er te leren kennen. Hebt je het nodig om ingeschreven te staan in het huis waar je gaat wonen, bespreek dit dan eerst voordat je de kamer huurt. Ook is het belangrijk om te weten of je borg moet betalen voor je nieuwe kamer of niet.

Gerelateerd artikel: Winkels voor inrichten woonruimte in Barcelona

Speciaal voor studenten

Photo credit: tom clearwood via Visual Hunt / CC BY-NC-SA

Foto via Visualhunt

Ben je een student en ben je opzoek naar een kamer dan kan je bij de bovengenoemde links terecht en je ook bij Barcelona home die direct vanuit Nederland helpen om in Barcelona een kamer te vinden en ook kan je de volgende links raadplegen. Ook kan je bij pagina’s zoals Uniplaces terecht om een fijne studenten kamer te vinden. Weet je je budget en wil je een appartement vinden voor een korte termijn of lange termijn, dan kan je ook altijd bij ShBarcelona terecht.

Hoe heb jij je kamer in Barcelona gevonden? Heb je nog tips?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

2 reacties

    • Beste Jelle,
      Ik heb alleen ervaring met de facebookgroep ‘Nederlanders in Barcelona’ waar ook geregeld naar kamers/appartementen gevraagd wordt.
      Hartelijke groeten, Daan

Laat een reactie achter