blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

Je huis voorbereiden op de herfst

rode bladeren in de herfst
Geschreven door Daniella

De herfst is in aantocht en het weer wordt wisselvalliger. De herfst brengt regen, de temperatuur daalt en het is weer vroeg donker. Het is een tijd van herinnering en melancholie en het duurt niet lang meer, of de winter staat voor de deur. Maar daar is helemaal niks mis mee, want het is een ideaal moment om te reflecteren, om de warmte op te zoeken en te genieten van je huis.

Daarom is het belangrijk om je huis voor te bereiden op de herfst, zodat je er lange dagen kunt doorbrengen op de meest comfortabele en prettige manier. ShBarcelona vertelt je hoe je je huis kunt voorbereiden op de herfst. Doe je mee?

Gerelateerd artikel: Kunstbloemen kopen in Barcelona en omgeving

Je huis en interieur in de herfst

keuken met houten stoelen witte deur en oven

Foto via Pixabay

Het eerste advies is om je kasten en opbergruimte op te ruimen. Het zal waarschijnlijk leiden tot de volgende grondige schoonmaak, want je wilt stof en mijten die ontstaan ​​door de verplaatsing van opgeslagen items geen kans geven.

Om de inhoud van je kleerkast te veranderen, is het handig om alleen te kiezen wat je echt wilt dragen dit seizoen. Zo voorkom je dat je kledingkast overvol is. Het is veel fijner om overzicht in je kast te hebben en als je eerlijk bent, gebruik je sommige kledingstukken regelmatig, maar anderen draag je  nooit.

Het is ook goed om quilts, dekbedden, dekens, plaids en tapijten die je in huis hebt op te frissen, omdat je ze gewoon hard nodig hebt. Je kunt ze naar de stomerij brengen, zodat ze allemaal schoon zijn, voordat je ze deze herfst en winter gaat gebruiken.

Hierna volgt een grondige schoonmaak van het hele huis om alle stof- en huisstofmijt te verwijderen. Bij vochtiger weer kan deze namelijk een gevaar vormen voor de gezondheid van mensen die hiervoor allergisch zijn.

Het is ook belangrijk om luifels, parasols of losse elementen op je balkon op te bergen, die zorgden in de zomer voor schaduw op je terras, maar heb je nu niet meer nodig. Ze kunnen zelfs beschadigd raken door regen en wind. Je kunt dit moment ook gebruiken om de radiatoren te spoelen en je ketel te laten controleren, zodat je helemaal voorbereid bent op de periode waarin je de verwarming weer aan wil gaan doen.

Gerelateerd artikel: Ruimte besparen in je woonruimte in Barcelona

wollen regenboogsokken met boek en kop koffie

Foto via Pixabay

Wanneer je langer in je appartement in Barcelona verblijft dan alleen voor een vakantie, is het ideaal om voor de herfst het textiel te veranderen. Gordijnen met intensere kleuren die dichter van stof zijn, zullen een dubbele functie hebben: ze houden de warmte beter binnen en ze brengen gezelligheid in je interieur.

Het combineren van dekens, kussens en tapijten met de gordijnen, is ook een fantastisch idee om een ​​warme en elegante touch te geven aan de aankleding van je huis.  Neutrale kleuren combineren goed met warmere kleuren, zoals bruin, oranje, donkerrood of zelfs groen. Je kunt er de plank niet mee mis slaan.

Een plaid of deken van zacht en aangenaam materiaal is de aandachtstrekker op de bank in jouw huis deze herfst en winter. Je kunt er heerlijk in wegkruipen en het zorgt voor wat extra warmte tijdens de koude dagen die komen gaan. Daarnaast is het ook heerlijk om in de herfst je voeten op een zacht tapijt te kunnen laten rusten. Kies voor natuurlijke materialen, want die zijn altijd gezonder dan synthetische stoffen.

Wat denk je van ons advies voor het najaar? Heb jij nog andere tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter