blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

Zonwering voor je terras

Geschreven door Daniella

In Barcelona is het heerlijk om een ​​terras te hebben, aangezien het uitstekende klimaat van de stad je uitnodigt om er het grootste deel van het jaar van te genieten. Ontbijt, diner, barbecue, drankjes… dat is veel leuker als je een terras in de stad hebt, maar ja, dan wel liever in de schaduw op je terras, want anders wordt je blootgesteld aan de brandende zon die in de zomer in Barcelona schijnt. Daarom gaan we vandaag in dit artikel van ShBarcelona praten over enkele soorten zonwering voor het terras die er op de markt zijn.

Gerelateerd artikel: Kleurentherapie voor je huis

Op het terras, maar in de schaduw

Foto via Visualhunt

Zoals we al zeiden, is genieten van het terras in de zomer een van de meest aangename dingen die je kunt doen. Maar het is wel belangrijk om te kunnen schuilen tegen de zon, zodat het een echt comfortabel terras is, anders brand je er weg. Er zijn veel manieren om de zon op een terras te vermijden en een van die manieren is een pergola. Hoewel dit de duurste zonwering is waar we het over zullen hebben, is het ook een van de meest esthetische. Er zijn meerdere modellen op de markt, in alle smaken en stijlen. Een pergola kan direct aan de muur worden bevestigd. Het is belangrijk je erop te wijzen dat niet alle objecteigenaren het accepteren om de pergola aan de gevel te bevestigen. Dus het is noodzakelijk om je objecteigenaar of verhuurder te raadplegen of ze zijn toegestaan. Je kunt verschillende modellen pergola’s vinden bij de bouwmarkt Leroy Merlin. Een meer betaalbare en functionele optie, die geen vaste plaats op je terras inneemt, is een schaduwdoek. Je kunt ze aan de muur bevestigen of op een andere manier verankeren. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd en zijn erg licht, zodat ze geen ruimte innemen in je opslag ’s winters. En het belangrijkste van alles: ze zorgen voor voldoende schaduw. Ze zijn een goed alternatief voor pergola’s, maar met het voordeel dat ze geen ruimte innemen en betrouwbaarder zijn op zeer winderige dagen.

Gerelateerd artikel: Winkels voor het inrichten van je woonruimte

Foto via Visualhunt

Ten slotte vertellen we je over het meest economische alternatief. De parasol. Ongetwijfeld zijn er duizenden modellen op de markt en de verscheidenheid aan prijzen is indrukwekkend. Je kunt een parasol voor je terras al kopen voor 5 euro, wat een ideale oplossing kan zijn om een ​​schaduwrijke plek op je terras te creëren. Of je kunt een grote designparasol kopen om een ​​veel grotere ruimte van schaduw te voorzien, daarvoor betaal je dan 200 euro of meer. Alles is afhankelijk van je behoeften en je budget en dat is natuurlijk logisch. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een parasol een voet moet hebben die hem op de grond verankert, zodat hij niet beweegt en dat de parasol niet hindert of een gevaarlijk object wordt op winderige dagen. Bij Ikea kun je veel verschillende, betaalbare oplossingen vinden voor het creëren van schaduw op je terras.

Welk type zonwering heb jij op je terras? Kun je die aanbevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter