blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

De beste buitenplanten voor een zonnig terras

terras met planten
Geschreven door Daniella

Met planten kun je je terras op een unieke manier inrichten. Terrassen zonder planten hebben dan ook een kale uitstraling. Je mist er gewoon iets gezelligs. Daarom is het juist zo interessant om te weten welke planten je makkelijk op je terras kunt houden.

Hiermee creëer je een gezellige sfeer en een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Met de juiste planten hoef je je ook niet druk te maken over hun overlevingskansen of ingewikkelde verzorging die ze nodig hebben.

  • koop appartementen barcelona

 

Als je een zeer zonnig terras hebt, waar planten bestand moeten zijn tegen de felheid van de zon, is het belangrijk te weten waar je uit kunt kiezen. Zo overleven ze ook de heetste maanden van het jaar.

ShBarcelona neemt je mee in de plantenwereld en vertelt je in dit artikel welke planten geschikt zijn voor een zonnig terras.

De ideale planten voor je terras in Barcelona

De cactus

Ze zijn niet altijd geliefd door hun doorns, maar er zijn cactussen met een prachtige uitstraling die echt iets toevoegen aan je terras.

Kijk niet alleen naar de groene cactus, die natuurlijk fantastisch is, maar ook naar de bloeiende cactus die wat kleur toevoegt aan je balkon of terras.

close-up van cactus

Foto via Visualhunt

Denk eraan dat ze maar weinig water nodig hebben, aangezien het van oorsprong woestijnplanten zijn. Van te veel water gaan ze namelijk rotten.

Nog iets belangrijks, is het af en toe toevoegen van substraat dat speciaal voor de cactus is. Hiermee houd je ze levend en mooi. En ze passen dus prima op een zonnig terras.

Voor een aantal jaren naar Barcelona?

Woenstijnroos

Een van de meest gebruikte planten om kleur aan je terras toe te voegen, is de woestijnroos. De kleuren zijn heerlijk fel en intens roze. De plant kan prima tegen droogte, omdat hij water goed in zijn stam kan opslaan.

balkon met planten

Foto via Pixabay

Daarom is het dan ook de plant bij uitstek voor een warm klimaat en zonnige plek. Wanneer je de plant altijd voldoende warmte en zonlicht geeft, is de conditie optimaal voor de bloei.

Het is een dankbare plant die het hele jaar door bloeit. Dus je kunt altijd genieten van de bloesem. De pot van de plant dient bij groei wel vervangen te worden door een grotere, zodat de plant kan blijven groeien.

Gerelateerd artikel: Verken de natuur rond Barcelona

Palmboom

Als je ruimte hebt in je tuin of op je terras en je kunt een grote boom kwijt, dan is de palmboom een prachtige tropische toevoeging aan je buitenruimte.

palmboom op terras

Foto via Visualhunt

Er zijn diverse soorten die in het droge en hete klimaat goed gedijen. De palmboom is een stevige boom, die wel tegen een stootje kan. Met een flinke storm of hittegolf hebben ze geen moeite.

Plaats ze in grond die weinig vocht vast houdt en geef ze maar af en toe een beetje water. Met een palmboom kun je heerlijk genieten van de schaduw die het over je terras werpt. En dus houd jij het met een schaduwcreërende plant voor buiten langer uit op je zonnige terras.

Bekijk de appartementen bij ShBarcelona

Wat is jouw favoriete terrasplant voor buiten in Barcelona? En waar haal je deze?
Deel je tips voor plantenzaken of andere ideale terrasplanten met ons!

Generic

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter