blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Ontdek het Labyrintpark van Horta

Leven in de grote stad kan ook overweldigend zijn en soms wil je er dan gewoon even aan ontsnappen. Als je het budget niet hebt om een kleine trip te maken, maar wel graag even de natuur in wilt, is het Parc del Laberint d’Horta een goed idee. En je komt er gewoon met de metro! ShBarcelona vertelt je vandaag meer over dit relaxte park.

Gerelateerd artikel: Bezoek Park Guëll

Wat valt er te ontdekken?

Foto via Visualhunt

Het voormalige landgoed van de familie Desvalls ligt aan de rand van park Collserola en het is het oudste in zijn soort in Barcelona. Het is een unieke, neoklassieke en romantische tuin  met een zeer aansprekende sfeer die je gedachten terug laat gaan naar tijden waarin aristocraten rond dwaalden in dit doolhof. Er zijn negen beelden van godinnen op het derde terras. Er is een beeld van Dionysus, de Griekse god van de wijn, op het tussenliggende terras en in het midden vind je het beeld van Eros, god van de liefde.

In dit park komt de gewone mens, maar er is ook koninklijk bezoek geweest in de tijd dat het de locatie was voor de receptie van drie Spaanse koningen. Zowel het paleis als het park zijn in 1967 aan de stad geschonken en het werd open gesteld voor publiek in 1971. In 1994 zijn er kleine restauraties uitgevoerd.

Het park is meer dan 750 meter lang en in het park vind je een kanaal, een waterval, duizenden bloemen, cypressen en twee naast elkaar liggende tuinen. Je vindt er tegelijkertijd neoklassieke elementen die de liefde uitademen en daartegenover de melancholische elementen van de dood. Eén van de meest interessante delen van het paleis is de Torre Sobirana, die in de middeleeuwen een uitkijktoren was.

Gerelateerd artikel: Bezoek kasteel Montjuic

Kosten en bereikbaarheid

Foto via Visualhunt

Het Labyrint park ligt tamelijk uit de route en de beste manier om er te komen is metrolijn L3 (groene lijn), halte Mundet. Het park ligt vijf minuutjes wandelen vanaf de halte. Er zijn nogal wat trappen en het vraagt dus enige conditie. Neem altijd iets te eten en drinken mee, want het ligt niet dichtbij voorzieningen.

Eén van de voordelen van dit park – voor zowel de studenten als zuinigen onder ons – is dat de toegang op woensdag en zondag gratis is. Als je op die dagen niet kunt, kost de entree maar €2,50. En voor dat geld krijg je toegang tot een sprookjesachtige omgeving waar je het helemaal niet erg vindt om verrast en verbaasd te worden en verdwaald te raken.

Locatie: Passeig del Castanyers 1

*Hoofdfoto door annaspies via Visualhunt

Wanneer ben jij voor het laatst in het Parc del Laberint geweest?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter