blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

De geheime routes door Collserola en het Can Borell reservoir

Geschreven door Daniella

Je hebt nu geen excuus meer om net buiten het centrum van Barcelona te gaan wandelen of fietsen, want Collserola ligt om de hoek en dit is de groene long van Barcelona, waardoor meerdere routes lopen die je kunt ontdekken. Het is een prachtig mooi natuurpark, met onder andere steeneiken, dennenbomen, wilgen en populieren. Deze bomen zijn de stille getuigen van deze natuurlijke plek, die voor de bewoners van de stad een welkome afwisseling vormen van het drukke centrum. Van het cement onder je voeten stap je over naar de kronkelende paden van het park. Je ontdekt er mooie plekken, waar je in het weekend of tijdens je vakantie graag verblijft. ShBarcelona vertelt je meer over deze mooie plekken en het Can Borell reservoir.

Gerelateerd artikel: Hardlooproutes met uitzicht in Barcelona

Het reservoir

Foto door Robert Photography via Visualhunt

Het Can Borell reservoir (of in het Catalaans: Pantà de Can Borell) is een interessant gebied waar je over diverse routes en vanaf verschillende punten binnen of buiten Barcelona kunt komen. Je kunt er bijvoorbeeld ook vanaf  San Cugat del Vallés geraken. Je komt langs weilanden, door bossen en doorkruist diverse paden, maar uiteindelijk kom je bij een gebied met water uit. Samen met het Vallvidrera reservoir, is het Can Borell reservoir een van de twee wateren in dit bergachtig gebied. Het is vooral een laagstaand, bijna moerasachtig water met z’n eigen ,kleine ecosysteem en biodiversiteit. Er zijn waterplanten, zoals waterlelies en er zijn ook diverse soorten zeewier en riet. Je vindt er amfibische dieren, zoals de groene kikker en kleine dieren en vogels die er overwinteren.

Het moerasgebied is beschermd, zodat de bestaande biodiversiteit kan blijven overleven en goed kan gedijen. Zo zijn er bomen langs de kant die schaduwplekken creëren en randen langs het water die het water voor de dieren toegankelijk maken. Er wordt ook regelmatig gecontroleerd of er mogelijke diersoorten opduiken, die het ecosysteem kunnen beschadigen. Dus de omgeving wordt goed beschermd, ook als bezoekers zich niet gedragen zoals het hoort. Dus zorg ervoor dat je de dieren en natuur altijd met respect behandelt, als je het natuurpark bezoekt. Het is onnodig om te vermelden dat het moerasgebied natuurlijk niet geschikt is om te zwemmen. Hier zijn andere plekken voor in en om Barcelona.

Gerelateerd artikel: De Foradada waterval in Catalonië

Hoe kom je er?

Foto door SlapBcn via Visualhunt

Om de route makkelijk te vinden, start je bij restaurant Can Borell. Nadat je hier aangekomen bent, laat je je auto achter en ga je te voet verder. Er is een goed aangegeven route, zonder al te veel lastige gedeelten en het zal ongeveer 25 minuten wandelen zijn, afhankelijk van of je met kleine kinderen op pad bent. Trek vooral gemakkelijke kleding en schoenen aan. Zodra je bij het reservoir aangekomen bent, kun je hier genieten van een picknick met lekkere sandwiches of een zelfgemaakte aardappelsalade. Maar je kunt ook – voordat je de auto weer pakt – op de terugweg bij Can Borell proeven van de authentieke Catalaanse keuken.

Locatie: Carretera d’Horta a Cerdanyola BV-1415 kilometerpaal 3

Welk natuurgebied rond Barcelona is jouw favoriet?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter