blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Ontdek de provincie Barcelona

Geschreven door Daan

Net als je denkt dat je alles hebt gezien in Barcelona is er nog veel meer. Het is namelijk niet alleen een stad, het is ook een provincie. En nog een grote ook! Behalve de gelijknamige stad heeft de provincie nog andere plaatsen en landschappen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Dus verblijf je in de hoofdstad van Catalonië, ga dan zeker meer van de regio ontdekken. ShBarcelona geeft je hieronder een aantal suggesties om op pad te gaan en flink wat plezier te hebben in de provincie Barcelona.

Gerelateerd artikel: Naar het strand in Barcelona en omgeving

Collserola Park

Foto via Visualhunt

Dit park is in 1987 gecreëerd om het bergachtig gebied Collserola beter te kunnen beschermen. Het is het grootste stadspark ter wereld, met een oppervlakte van maar liefst 84.650 km². Om je een idee te geven: het beroemde Central Park van New York past hier 22 keer in. Het is een ideale plek om te gaan wandelen en er is veel flora en fauna te zien. Het is dus de ultieme plek voor een ontspannen of wat meer actieve dag. Voor de echte wandelaar zijn er namelijk 6 routes die in lengte variëren en je kunt ook voor de varianten op de fiets kiezen. Hierdoor zie je meer van de omgeving in kortere tijd. Als je geen hoogtevrees hebt, ga dan zeker naar de top van Collserola, naar de telecommunicatietoren. Hier heb je een waanzinnig uitzicht.

Tibidabo

Tibidabo is de hoogste top van het Collserola gebergte. Met een hoogte van 512 meter zie je het zelfs vanuit de stad. Het is een populaire toeristenattractie en er is een attractiepark en de tempel van het Heilig Hart. Hier staat een zeer indrukwekkend beeld van Jezus.

Montserrat

Foto via Visualhunt

Ongeveer 60 km vanaf de stad ligt Montserrat en dit is één van de beroemdste bergen van de provincie Barcelona. Het is de thuishaven van de Benedictijnse abdij van de Heilige Maria van Montserrat. En dit is een favoriete bestemming voor katholieken. Naast adembenemende uitzichten zijn er genoeg activiteiten te ondernemen, zoals wandelen, klimmen en grotten verkennen.

Sitges

Sitges is een kustplaatsje dat ongeveer 40 minuten vanaf Barcelona ligt. Het is erg aardig druk tijdens de zomermaanden en dat is te danken aan de prachtige stranden. Er zijn elk jaar diverse festivals en traditionele vieringen. Als je besluit er naartoe te gaan, zorg dan zeker dat je de twee symbolische gebouwen Paleis Maricel en de La Punta kerk bezoekt.

Kerk van Colònia Güell

Foto via Visualhunt

Als je een fan bent van Gaudíoverweeg dan eens 23 km buiten de stad zijn ontwerpen te gaan bekijken. Zo is er Gaudí’s crypte die tussen 1908 en 1914 gebouwd is, maar nooit afgemaakt is. Het ligt in Santa Coloma de Cervelló, een kleine plaats met een populatie van ongeveer 7.000 inwoners. Deze kerk wordt als een voorloper gezien van de Sagrada Família. En dat zie je duidelijk terug in een aantal architectonische elementen van de kerk.

Gerelateerd artikel: De Foradada waterval in Catalonië

Dalí Museum

Foto via Visualhunt

Het Museum van Dalí is een warm aanbevolen museum en ligt in de plaats Figueres. Dit is geen onderdeel meer van Barcelona, maar van de Catalaanse provincie Girona. Toch is het maar op een uurtje afstand en doordat het van cultureel belang is, zou het zeker op je lijstje moeten staan. Gedurende de Spaanse Burgeroorlog is het afgebrand en daarna is het weer herbouwd. Hier vind je het grootste deel van de werken van Dalí en zelfs het gebouw heeft iets surreeëls. En dit is toch één van de karakteristieken van de schilder.

*Hoofdfoto door Greg Gladman via Visualhunt

Wat ga jij graag naar toe, als je de stad verlaat?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter