blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Bezoek La Sagrada Família in Barcelona

plafond in sagrada familia
Geschreven door Daniella

La Sagrada Família is een unieke plek op de wereld. Het is zowel fascinerend als mysterieus en als je het eenmaal hebt gezien, kun je de pracht ervan nooit meer vergeten!

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Het is een gebouw van immense afmetingen en je hoeft geen architectuurliefhebber of gelovige te zijn om deze kerk te bezoeken. Ga naar dit project in uitvoering van Gaudí en kijk je ogen uit.

Eenmaal binnen ontdek je een magische wereld van kleuren en vormen. ShBarcelona geeft je alvast een voorproefje van La Sagrada Família!

 

Ontdek de Sagrada Familia in Barcelona

Reusachtige constructie

Van buitenaf kun je de 8 torens van de basiliek bewonderen. Het ontwerp in de vorm van een kerk zal wanneer het af is de Twaalf Apostelen, de Evangelisten, de Maagd Maria en Jezus representeren.

sagrada familia

Foto via Visualhunt

De constructie zal pas rond 2026 gereed zijn, dus een aantal torens moet nog gebouwd worden. Kom je regelmatig in Barcelona, dan is het mooi om de vooruitgang in de bouw te kunnen volgen. Zowel binnen als buiten blijft het een boeiende locatie!

De binnenkant bestaat uit diverse kapellen, waarvan de meest opvallende, die van Sint Jozef en de maagd van Montserrat zijn. Ook ligt er het stoffelijk overschot van Gaudí. 

Het heiligdom baadt in het natuurlijk licht dankzij de gigantische ramen die een mix zijn van de gotische stijl en de stijl van de architect. 

Vakantiewoning boeken

Voor de pilaren van het schip van de kerk is de architect geïnspireerd door het beeld van een boom. Je kunt daardoor duidelijk de takken en bladeren herkennen in het ontwerp.

Het plafond van het schip van de kerk wordt gevormd door geperforeerde hoekstenen en doordat het dak een hyperbolische vorm heeft laat het natuurlijke warmte binnen.

In de grafkelder is een museum met ontwerpen van de kerk en een chronologische weergave van de constructie van de kerk. De ingang van de grafkelder is naast de toiletten.

En een klim naar de top van de Passietoren laat je het gebouw uit de hoogte zien en biedt geheel nieuwe perspectieven.

detail sagrada familia

Foto via Pixabay

Gerelateerd artikel: Bezoek Park Güell

Advies bezoek

Met duizenden bezoekers per dag is dit de meest bezochte plek in Spanje. Soms staan er wel 6000 mensen meer dan 1,5 uur te wachten voordat ze het gebouw naar binnen kunnen. Als je de wachtrijen wilt ontwijken, reserveer dan van te voren kaartjes via de officiële website.

Je dient er een tijd te reserveren en pas 10 minuten voor de entreetijd kun je in de (veel kortere) rij aansluiten. Bekijk online ook of er speciale prijzen mogelijk zijn voor de entree.

Soms krijgen studenten of mensen boven de 65 bij het tonen van persoonlijke identificatie leuke kortingen. Als je een audiogids hebt gereserveerd is het raadzaam in de ochtend te gaan, omdat je anders misschien nog in de rij komt te staan bij het ophalen van je audioapparatuur.

Afhankelijk van het soort bezoek dat je hebt gepland is het raadzaam ongeveer 1,5 tot 2 uur voor het bezoek in je agenda te reserveren en hierbij is het bezoek aan de grafkelder en het museum niet inbegrepen.

sagrada familie met bouwkranen

Foto via Pixabay

Fototoestel mee!

Majestueus en magisch… het is één van de monumenten van Barcelona die je gezien MOET hebben! Een korte film laat je de geschiedenis van de kerk en de constructie ervan zien.

En aan het einde van de route ligt een souvenirwinkel waar je aandenken aan je bezoek kunt bemachtigen in alle prijsklassen en voor jong en oud.

Maar de mooiste souvenirs zijn natuurlijk de foto’s die je zelf gemaakt hebt, dus denk eraan de batterij van de camera van te voren op te laden en eventuele extra lenzen in je tas mee te nemen om de prachtige details van Gaudí dichterbij te kunnen halen.

Locatie van de Sagrada Familia: in de gelijknamige wijk Sagrada Familia!

Per maand huren in Barcelona

Ben jij al bij de Sagrada Família geweest?
Alleen buiten of heb je de Sagrada Familia ook aan de binnenkant gezien?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter