blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

Top tien monumenten van Barcelona

zonsondergang barcelona
Geschreven door Daniella

Hoewel er genoeg te ondernemen valt in Barcelona, zullen de meesten het er wel over eens zijn dat er bepaalde monumenten en bezienswaardigheden zijn die je absoluut niet mag missen. Tips voor toeristen in Barcelona zijn er dan ook plenty.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

En hoewel je al wandelend door de straten veel ervaart, geniet je nog veel meer als je ook naar binnen gaat. Hieronder de aanbevelingen van het team van ShBarcelona als het gaat om de monumenten die je tijdens je bezoek gezien moet hebben!

Top bezienswaardigheden van Barcelona: 10 monumenten

La Sagrada Familia

Deze kathedraal in de wijk Sagrada Familia is ontworpen door de architect Antoni Gaudí en het is een symbool van Barcelona dat in elk souvenir van de stad terug te zien is.

sagrada familia

Foto via Pixabay

En hoewel je de entreetijd van te voren dient te reserveren – en de kaartjes best prijzig zijn – is La Sagrada Familia toch echt de moeite waard om te gaan zien. Dus neem je tijd, zowel binnen als buiten.

La Pedrera

Dit wordt ook wel Casa Milà genoemd en het is één van de geweldigste gebouwen aan de Passeig de Gracia (in de wijk La Dreta de l’Eixample) met z’n kronkelende en organische Art Nouveau vormen.

Voor diegenen die bij La Pedrera naar binnen gaan is er een gratis tentoonstelling op de eerste verdieping en het uitzicht vanaf het dak is werkelijk waar adembenemend.

Paar maandjes naar Barcelona?

Parc Güell

Dit park ligt in een wat hoger deel van de stad als je vanaf de wijk Gracia komt. En als je een echte fan bent moet je dit park als een van Gaudi’s bezienswaardigheden in Barcelona in het district Gracia toch ook een keer gezien hebben.

park guell in barcelona

Foto via Visualhunt

Check de openingsuren op de website van Park Güell, want het zou jammer zijn als je te laat bent. Je krijgt korting op de entree van Parc Güell als je van te voren online je kaartjes koopt.

Cassa Batlló

Aan de eerder vermelde Passeig de Gracia (district Eixample) vind je ook Casa Batlló. Het is net als La Pedrera een representatie van modernistische architectuur en decoraties.

En hoewel de entree van Casa Batlló (€ 23.50) echt niet meevalt – durf ik eerlijk te zeggen als inwoner van Barcelona – ben je wellicht graag bereid dit bedrag te betalen voor alle artistieke hoogtepunten die je binnen te wachten staan.

Gerelateerd artikel: Ontdek Passeig de Gracia

De Boqueria markt

Als je Las Ramblas bewandelt, kom je zeker ook de Boqueria tegen. Dit is een markt in de wijk El Raval die je niet mag missen.

boqueria markt barcelona

Foto door marchioni via Pixabay

De stalletjes zijn onderverdeeld in het soort voedsel dat ze verkopen en verser dan hier kun je het in het centrum van de stad niet vinden. Let wel op dat je niet overal zomaar mag fotograferen!

De kathedraal van Barcelona

De kathedraal van Barcelona betreft een recent gerenoveerde Gotische kathedraal in de wijk Gotic en zal je de adem benemen vanaf het moment dat je binnen treedt.

Ervaar de liturgische geschiedenis van de stad door middel van deze gigantische kerk in het centrum van Barcelona.

Woonruimte in Barcelona huren

Het Columbus monument

Helemaal aan het einde van Las Ramblas en de wijk El Raval zie je vanzelf het Columbus monument verschijnen dat in de richting van Amerika wijst. Aan zijn “voeten” zie je veel toeristen foto’s maken met de gigantische leeuwen die het monument bewaken.

columbus monument in barcelona

Foto via Visualhunt

Je kunt overigens met de lift omhoog in het monument en eenmaal boven genieten van de uitstekende uitzichten over Barcelona.

De kerk van Santa Maria del Mar

De kerk van Santa Maria del Mar is één van de mooiste Gotische kerken in Barcelona – en waarschijnlijk in heel Spanje – is gelegen in de wijk El Born. Het was de inspiratiebron voor Ildefonso Falcones die “La Catedral del Mar“ schreef.

Gerelateerd artikel: Bezoek Sant Pau Recinte Modernista

Kasteel Montjuïc

En dan is er nog het kasteel van Montjuïc dat bovenop de berg Montjuïc ligt. Het is een voormalig militair fort dat je te voet of met een kabelbaan kunt bereiken. Je ziet er volop wapen en overige militaire attributen, dus dat doet het altijd goed op de foto’s.

kasteel montjuic in barcelona

Foto via Visualhunt

Vergeet verder niet dat je vanaf deze plek – en de weg naar boven – fantastische uitzichten hebt over de stad. Het kasteel ligt in het district Sants-Montjuic.

Het Palau de la Música Catalana

Dit architectonische werk van Domenech en Montaner in het district Ciutat Vella is één van de beste concertgebouwen in Barcelona met een uitstekende akoestiek.

Het Palau de la Música Catalana is tevens een uitstekende vertegenwoordiging van het Catalaanse Modernisme.

Heb jij al barcelona’s bezienswaardigheden al bezocht? Welke is je favoriet?
Deel je mening met ons!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter