blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

Top tien monumenten van Barcelona

zonsondergang barcelona
Geschreven door Daniella

Hoewel er genoeg te ondernemen valt in Barcelona, zullen de meesten het er wel over eens zijn dat er bepaalde monumenten en bezienswaardigheden zijn die je absoluut niet mag missen. En hoewel je al wandelend door de straten veel ervaart, geniet je nog veel meer als je ook naar binnen gaat.

Hieronder de aanbevelingen van het team van ShBarcelona!

Gerelateerd artikel: Bezoek Sant Pau Recinte Modernista

sagrada familia

Foto door suetot via Pixabay

1. La Sagrada Familia: Deze kathedraal in de wijk Sagrada Familia is ontworpen door de architect Antoni Gaudí en het is een symbool van Barcelona dat in elk souvenir van de stad terug te zien is. En hoewel je de entreetijd van te voren dient te reserveren – en de kaartjes best prijzig zijn – is het toch echt de moeite waard om te gaan zien. Dus neem je tijd, zowel binnen als buiten.

2. La Pedrera: Dit wordt ook wel Casa Milà genoemd en het is één van de geweldigste gebouwen aan de Passeig de Gracia (in de wijk La Dreta de l’Eixample) met z’n kronkelende en organische Art Nouveau vormen. Voor diegenen die naar binnen gaan is er een gratis tentoonstelling op de eerste verdieping en het uitzicht vanaf het dak is werkelijk waar adembenemend.

3. Parc Güell: Dit park ligt in een wat hoger deel van de stad als je vanaf de wijk Gracia komt. En als je een fan van Gaudí bent moet je dit park in het district Gracia gezien hebben. Check de openingsuren op de website van Park Güell, want het zou jammer zijn als je te laat bent. Je krijgt korting op de entree als je van te voren online je kaartjes koopt.

4. Casa Batlló: Aan de eerder vermelde Passeig de Gracia (district Eixample) vind je ook Casa Batlló. Het is net als La Pedrera een representatie van modernistische architectuur en decoraties. En hoewel de entree van € 23.50 echt niet meevalt – durf ik eerlijk te zeggen als inwoner van Barcelona – ben je wellicht graag bereid dit bedrag te betalen voor alle artistieke hoogtepunten die je binnen te wachten staan.

5. De kathedraal van Barcelona: Deze recent gerenoveerde Gotische kathedraal in de wijk Gotic zal je de adem benemen vanaf het moment dat je binnen treedt. Ervaar de liturgische geschiedenis van de stad door middel van deze gigantische kerk in het centrum van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Ontdek Passeig de Gracia

boqueria markt barcelona

Foto door marchioni via Pixabay

6. De “Boqueria” markt: Als je Las Ramblas bewandelt, kom je zeker ook de Boqueria tegen. Dit is een markt in de wijk El Raval die je niet mag missen. De stalletjes zijn onderverdeeld in het soort voedsel dat ze verkopen en verser dan hier kun je het in het centrum van de stad niet vinden. Let wel op dat je niet overal zomaar mag fotograferen!

7. Het Columbus monument: Helemaal aan het einde van Las Ramblas en de wijk El Raval zie je vanzelf het monument van Columbus verschijnen dat in de richting van Amerika wijst. Aan zijn “voeten” zie je veel toeristen foto’s maken met de gigantische leeuwen die het monument bewaken. Je kunt overigens met de lift omhoog in het monument en eenmaal boven genieten van de uitstekende uitzichten over Barcelona.

8. De kerk van Santa Maria del Mar: Eén van de mooiste Gotische kerken in Barcelona – en waarschijnlijk in heel Spanje – is gelegen in de wijk El Born. Het was de inspiratiebron voor Ildefonso Falcones die “La Catedral del Mar“ schreef.

9. Het Palau de la Música Catalana: Dit architectonische werk van Domenech en Montaner in het district Ciutat Vella is één van de beste concertgebouwen in Barcelona met een uitstekende akoestiek. Het is tevens een uitstekende vertegenwoordiging van het Catalaanse Modernisme.

10. Het Montjuïc kasteel: En we eindigen met het kasteel van Montjuïc dat bovenop de berg Montjuïc ligt. Het is een voormalig militair fort dat je te voet of met een kabelbaan kunt bereiken. Je ziet er volop wapen en overige militaire attributen, dus dat doet het altijd goed op de foto’s. Vergeet verder niet dat je vanaf deze plek – en de weg naar boven – fantastische uitzichten hebt over de stad. Het kasteel ligt in het district Sants-Montjuic.

Heb jij alle tien monumenten al bezocht? Welke is je favoriet?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter