blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

Bezoek Casa Milà van Gaudí

casa mila van gaudi in barcelona
Geschreven door Daniella

Tijdens een wandeling over Barcelona’s Passeig de Gràcia kom je langs verschillende bouwkundige meesterwerken die gecreëerd zijn door de meest beroemde architect van deze stad: Antoni Gaudí.

Op nummer 43 aan Passeig de Gràcia zul je versteld staan van het wonder van Casa Batlló. En maar een paar blokken omhoog richting Avinguda Diagonal vind je de inspirerende Gaudí creatie: Casa Milà. Dit staat ook wel bekend als La Pedrera (de steengroeve). 

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Voor sommigen is het voldoende om deze indrukwekkende gebouwen vanaf de straat te bewonderen. Maar als je meer over het doel en de geschiedenis van deze prachtige bouwwerken van Gaudí te weten wilt komen, dan is het het zeker waard om naar binnen te gaan.

Hieronder deelt ShBarcelona alles met je, wat je moet weten over een bezoek aan één van de meest ongelofelijke architectonische bouwwerken: Gaudí’s Casa Milà.

Gerelateerd artikel: De beste eigentijdse architecten van Barcelona

Over Casa Milà in Barcelona

Casa Milá is door Antoni Gaudí gebouwd tussen 1906 en 1912. Het is wereldwijd bekend om zijn artistieke waarde en erfgoedwaarde. Het is daarom dan ook in 1984 toegevoegd aan UNESCO’s Wereld Erfgoedlijst

casa mila van buiten

Foto via Visualhunt

Casa Milà was één van de laatste maatschappelijke werken door Gaudí en is het is op dit moment het enige Gaudí interpretatie centrum in Barcelona dat toegewijd is aan het bieden van een verklaring van het werk van deze inspirerende architect.

Een bezoek aan deze plek geeft je een beeld van zijn oorspronkelijke doel – een apartementengebouw – door het tonen van het huis en leven van een bourgeois familie in Barcelona gedurende het begin van de twintigste eeuw.

Vandaag de dag kenmerkt Casa Milà zich nog steeds door enkele privé-woningen, waarbij de bewoners zich erg gelukkig mogen prijzen te mogen leven in dit architectonische meesterwerk.

Op vakantie naar Barcelona

Hoe plan je je bezoek – Casa Milà informatie

Er zijn vier manieren waarop je een bezoek aan Casa Milà kunt brengen: door een standaard bezoek overdag; een premium bezoek overdag; een avondbezoek; of een combinatie van bezoek overdag en avondbezoek.

Bezoekerstijden verschillen per seizoen en per soort bezoek en bij elk bezoek is een gratis audiogids inbegrepen die beschikbaar is in Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Duits, Portugees, Italiaans, Russisch, Chinees, Japans en Koreaans.

lucht vanaf binnenkant casa mila

Foto via Visualhunt

Het premium bezoek overdag biedt in feite hetzelfde als een gewoon bezoek overdag, alleen heb je hierbij het voordeel dat je niet in de rij hoeft te staan. Je mag op elk moment gedurende openingsuren naar binnen en als extraatje ontvang je een exclusieve gids van Casa Milà.

Het avondbezoek biedt een licht projectie show en hierbij ontvang je ook nog een glaasje cava terwijl je geniet van Gaudí’s prachtige architectonische creatie. Je kunt je kaartjes ook via deze link bestellen.

Gerelateerd artikel: Ontdek Mercat de les Flors

Kaartjes kopen

Afhankelijk van het soort bezoek dat je wenst liggen de prijzen tussen de 22 en 41 euro. Voor kinderen, studenten, minder-validen en 65-plussers zijn er speciale tarieven. Het is gemakkelijk om je kaartjes van te voren online te kopen.

Let op: als je een kaartje voor overdag wilt kopen dien je de tijd van je bezoek aan te geven. Kaartjes kunnen echter ook ter plekke aan het loket aangeschaft worden, maar houd hierbij rekening met een wachtrij.

Van te voren aanschaffen betekent dus niet alleen een kortere wachtrij, maar je hebt zo ook de garantie van het door jou gereserveerde tijdstip van het bezoek aan Casa Milà.

Appartementje huren voor je vakantie in Barcelona

Locatie en vervoer

Bezoek Casa Milà van Gaudí aan de Passeig de Gràcia 92. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je komt er met buslijn 7, 16, 17, 22, 24 en de V17. Ook kom je er met metrolijn L3 (groen) en L5 (blauw); halte Diagonal.

                                                                            Ken jij Casa Mila al?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter