blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Mythes en legendes over Barcelona

water bij place sant just
Geschreven door Daniella

Er zijn diverse mythes en legendes over de architectuur in Barcelona. Ook zijn er mythes over de stad zelf en hoe zij aan haar naam is gekomen. Veel van de legendes gaan over de wijk Gotic, die vier Romeinse kolommen heeft.

  • appartementen in Barcelona

 

Drie ervan stammen oorspronkelijk af van de tempel waar het hoofdkwartier van het Catalaans Excursionist Centre gehuisvest is, aan Carrer Paradis.

De kolommen zijn overblijfselen van de oude Tempel van Augustus en dit is het hoogste punt van de stad op Mont Taber. ShBarcelona vertelt je vandaag graag iets meer over mythes en legendes over Barcelona.

Welke mythes en legendes zijn er in Barcelona?

Geschiedenis

Om ervoor te zorgen dat de oorsprong van Barcelona zuiver bleef werden er verschillende legendes bedacht over de oorspronkelijke geschiedenis. Er wordt gezegd dat de stad van Griekse oorsprong is en dat zij gesticht is door Hercules.

oudste deel stad barcelona

Foto via Visualhunt

Hercules was namelijk onderweg met negen schepen toen deze elkaar onderweg uit het oog verloren en acht schepen elkaar wel weer terug vonden.

Toen men op zoek ging naar het negende schip vonden ze deze aangemeerd beneden aan de berg van Montjuïc.

Ontdek ShBarcelona

Legendes achter de naam Barcelona en Pyreneeën

De bemanningsleden vielen direct voor het gebied en zij besloten het Barca (boot) an Nona (negende) te noemen: Barcanona. Daarna ontmoette Hercules een vrouw in de stad en hij viel als een blok voor haar.

Zij heette Pyrene. Ze hebben helaas maar twee maanden samen doorgebracht, omdat hun reizen een langer verblijf in de weg zaten. En hier komt dus ook de naam “Pyreneeën” vandaan.

spaanse pyreneeen

Foto via Pixabay

Een andere legende over de herkomst van de stad komt van de Carthagers vandaan, namelijk van Hannibal Barca, de vader van Hannibal. Toen deze namelijk voor het eerst in de stad arriveerde werd hij direct verliefd op de plek en gaf hij het zijn eigen achternaam: Barca.

Deze verhalen zullen altijd een legende blijven, omdat er geen echte oorsprong van te achterhalen is. Er zijn geen archeologische gronden of historische bewijzen die de legendes ondersteunen in hun waarheid.

Gerelateerd artikel: De Font Màgica fontein

Legende achter de fontein op Plaça Sant Just

Carrer Hercules is een rustige straat die naar Plaça Sant Just loopt, een straat met een schat aan geschiedenis. Je vindt aan dit plein een Gotische fontein die dateert uit de veertiende eeuw.

Volgens de legende werd de fontein ontworpen door Joan Fiveller toen hij in de bossen van Collserola aan het jagen was. Hij ontdekte hier een bron.

waterbron

Foto via Pixabay

En de fontein is gebouwd op de plek waar toen een stroom was en daar stroomt het tot op heden nog steeds. De fontein is dichtbij het paleis en ze werkt nog volledig.

Het is de oudste fontein van Barcelona en het is de meest belangrijke publieke fontein in de stad.

Boek hier je appartement in Barcelona

Wat vind jij van deze legendes en mythes?
Vertel ons wat je nog meer weet over de achtergrond van de stad Barcelona!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter