blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

De Font Mágica fontein – een spektakel van water, licht en muziek

font magica in oranje licht
Geschreven door Emelie

Als je Barcelona bezoekt met je kinderen en een paar dagen van een vakantieappartement in de stad geniet, dan mag een bezoek aan de magische fontein van Montjuïc niet ontbreken. De Font Mágica werd gebouwd als onderdeel van de wereldexpo in Barcelona in 1929 en blijft de bezoekers vandaag de dag nog steeds verbazen.

Van alle bezienswaardigheden in Barcelona mag je deze spectaculaire demonstratie van wateracrobatiek, kleur, licht en muziek zeker niet missen.

De hele zomer kan je dit spektakel elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag bewonderen, en tijdens de wintermaanden wordt de show elke vrijdag en zaterdag opgevoerd. De voorstelling is op zijn mooist in de late namiddag of wanneer de zon in de stad ondergaat. ShBarcelona vertelt je meer over de Font Mágica fontein.

Gerelateerd artikel: De meest onbekende musea van Barcelona

Hoe kwam deze creatie tot stand?

Font Mágica met roze licht bij schemering

Foto via Visualhunt

Het werk aan de wereldtentoonstelling van 1929 was al volop aan de gang toen de organisatoren van het evenement besloten dat er nog iets speciaals nodig was om écht uit te blinken tussen de andere expo’s.

Op dat moment besliste een jonge man die Carles Buigas heette zijn ontwerp van een heel groot, gewaagd en duur project voor te stellen. Zonder zijn visie zou deze nieuwe kunstvorm, die zich op licht baseert, nooit zo ver ontwikkeld geweest zijn.

Licht zou niet langer enkel gebruikt worden om de stad ’s nachts te verlichten, maar dankzij Buigas wordt het vanaf dan ook gebruikt om kleur in de stad te brengen. Het werd zelfs een van de grootste successen van de hele expo in 1929.

Gerelateerd artikel: De beste plekken om te fotograferen in Barcelona

Font Mágica: de populairste attractie

De Font Mágica in het district Sants-Montjuic is nu een van de meest populaire attracties van de stad geworden en lokt elk jaar duizenden toeristen die het spektakel dat er opgevoerd wordt voor geen geld van de wereld willen missen. Dansende waterstralen worden verlicht door gekleurd licht op de maat van de begeleidende muziek.

Font Mágica met MNAC overdag

Foto via Visualhunt

De Font Mágica (“magische fontein” in het Catalaans) doet zijn naam eer aan; de voorstelling heeft echt iets magisch. Geen zorgen als je opeens je kleine bengeltjes niet meer hoort, ze zitten ongetwijfeld gewoon gefascineerd naar de kleuren en dynamiek te kijken.

Probeer als het kan je bezoek aan Barcelona in te plannen rond het einde van La Mercè, het belangrijkste festival van de stad. We stellen dit voor omdat de fontein op dit moment de hoofdrol krijgt in een gigantische vuurwerk- en lasershow met muziek die bekend staat als “el piromusical”.

Het lichtspektakel aan de fontein is geweldig, maar het is niet de enige reden om naar de fontein te gaan. Overdag is een bezoek aan de Font Mágica ook zeker de moeite waard; met haar unieke ligging net onder Palau Nacional aan het einde van de Avinguda Reina Maria Cristina in de wijk Poble Sec heb je een spectaculair zicht over de stad. Daar kan je pas echt de schoonheid van Barcelona ervaren.

Wat is jouw mooiste plek in Barcelona? Staat de Font Mágica in je top vijf?

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter