blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

De meest onbekende musea van Barcelona

binnenkant koepel kerk
Geschreven door Daniella

In Barcelona zijn er veel musea en ruimtes waar cultuur tentoon wordt gesteld. Omdat het een stad met veel geschiedenis en veel cultuur is, heeft dit een stempel gedrukt op de inhoud van musea. Sommige musea herbergen geschiedenis en herinneringen voor het nageslacht. Andere musea hebben hun ruimten gevuld met wellicht storend, verrassende, boeiende en zeldzame items.

Zeldzaamheden worden in de loop van de tijd cultobjecten, elementen die ons leren hoe het leven in andere tijden was. Gezien de diversiteit aan tips voor aparte musea, vertelt ShBarcelona je vandaag over de meest merkwaardige en onbekende musea in Barcelona. Mogelijk verrassen de onderwerpen je, maar om die reden zijn het niet minder interessante musea.

Gerelateerd artikel: Filmhuizen in Barcelona

Vreemde of onbekende musea in Barcelona

Museum van de uitvaartvoertuigen

auto voor vervoer lijk

Foto via Visualhunt

Vandaag gaan we iets bespreken, waar we het niet graag over hebben: de dood. Ja, het staat ons allemaal een keer te wachten, maar we willen er het liefst niet aan denken.

De dood is een universele angst voor de mens en het heeft reeds onvergetelijke monumenten opgeleverd, zoals de vele necropolissen die overal ter wereld gevonden zijn, die behoren tot verschillende culturen. Denk aan de piramides van Egypte, de mastodontische grafmonumenten ter ere van de Farao’s, of graven van illustere personages in erkende kerken en kathedralen.

In Barcelona vind je een merkwaardig museum met betrekking tot de dood, die zich op de begraafplaats van Montjuïc bevindt. Dit is het Museum van Uitvaartvoertuigen.

Het is een interessante ruimte met spectaculaire rouwkoetsen en kleding, gerangschikt naar historische tijdperken. Het museum bevindt zich aan de Carrer de Mare de Déu de Port 56 aan de zuidrand van het district Sants-Montjuic.

Museum van de Magie

Een ander merkwaardig museum, dat ideaal is voor liefhebbers van magie, is het Museum van de Magie in Barcelona. Deze locatie is perfect voor degenen die van de wereld van magische kunsten houden of het zelf willen leren. Het Museum van de Magie legt de geheimen van grote shows uit de geschiedenis uit.

Door middel van workshops, tentoonstellingen, cursussen en lezingen kun je ontdekken hoe de grootste illusionisten hun shows brengen. Via mentalisme en magie vinden ze de juiste balans om een ​​voorstelling  op te zetten, die absoluut geweldig en hypnotisch is. Het museum ligt aan de Carrer de Princesa 11 in Ciutat Vella.

Gerelateerd artikel: De kunst van chocolade – Museu de la Xocolata

Cannabis museum

hennep planten

Foto via Pixabay

Het laatste museum trekt wellicht ook nog je nieuwsgierigheid en fascinatie. Cannabis heeft namelijk zijn eigen museum in Barcelona en afgaand op wat dit museum aan informatie te bieden heeft, zijn cannabis en zijn derivaten in de loop van de geschiedenis zeer invloedrijk geweest.

Dit museum brengt je van het idee af, dat deze plant alleen handig is voor tieners die staan te popelen om sterke emoties te voelen. We leven al eeuwen met cannabis in onze omgeving en zien het elke dag in een van de meest bezochte monumenten van Barcelona.

In het Columbus beeld is namelijk cannabis als decoratief object in het voetstuk van verwerkt. Was Christopher Columbus cannabis aan het roken? We kunnen het niet categorisch ontkennen, maar wat we wel weten – en het heeft dus niets te maken met de psychische effecten van de plant – is, dat cannabis het meest gebruikte materiaal in de scheepsbouw was.

Als je meer over cannabis en haar geschiedenis wilt weten, bezoek dan het Cannabis Museum aan Carrer Ample 35 in Barcelona. (ook in Ciutat Vella)

*Hoofdfoto door enricrubioros1 via Visualhunt

Ken je nog een ander onbekend, maar ook interessant museum in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter