blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

De beste citaten over Barcelona

kind leest in boek
Geschreven door Daniella

Barcelona is een geweldige stad met een rijke geschiedenis en een schitterend cultureel en natuurlijk landschap. De stad is – en was ook in het verleden – de thuishaven van diverse artiesten die het een bron van inspiratie vinden.

Ook bezoekers raken betoverd door de Catalaanse hoofdstad en velen verlieten de stad weer met gedenkwaardige citaten over Barcelona. Hieronder de favorieten van het team van ShBarcelona.

Wie heeft wat gezegd over Barcelona?

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón is één van de meest beroemde Spaanse romanschrijvers. Hij is geboren in Barcelona in 1964 en is dus een echte Catalaan. Ruiz Zafón schreef 9 romans en sommigen waren voor een volwassen publiek, anderen waren voor een wat jonger publiek.

Carlos Ruiz Zafón

Foto via Visualhunt

Het bekendste boek van de schrijver “De schaduw van de wind” – of in het Spaans “La Sombra del Viento” – werd in 2001 gepubliceerd. Carlos Ruiz Zafón schrijft ook korte verhalen.

Zijn citaat: “De geschiedenis spookt nog steeds rond in Barcelona. Ik zie steden als organismen, als levende wezens. Voor mij is Madrid een man en Barcelona een vrouw. En het is een vrouw die enorm ijdel is.”

Ontdek wat ShBarcelona te bieden heeft!

Julie Burchill

Julie Burchill is een Engelse schrijfster en journaliste, geboren in Bristol. Ze heeft verschillende boeken geschreven, zoals “Sugar Rush”, “On Beckham”, “I knew I was right: Memoirs” en “The boy looked at Johnny: The obituary of rock and roll”.

handgeschreven tekst

Foto via Pixabay

Deze laatste heeft ze samen met Tony Parsons geschreven. Als journaliste heeft ze geschreven voor The Sunday Times en The Guardian.

Haar citaat: “Barcelona staat bekend om haar beroemde gebouwen en hier zijn het de architecten van deze gebouwen die bewonderd worden, niet een stelletje idiote vorsten.”

Meghan Markle

Als 36-jarige Amerikaanse staat Meghan Markle vooral bekend om haar werk als actrice in bijvoorbeeld de TV-series “Suits” en “Fringe” en de films “Horrible bosses”,  “Remember me” en “Get him to the Greek”.

megan markle

Foto via Visualhunt

Om in haar beginperiode als actrice rond te komen heeft ze modellenwerk gedaan en heeft ze een aantal kleinere bijrollen gehad in series of korte films. Daarnaast deed ze humanitair werk als adviseur voor de internationale liefdadigheidsinstelling “One young world” in 2014 en was ze Wereldambassadrice voor World Vision Canada in 2016.

Nu is ze inmiddels ook bekend als de vrouw van Prins Harry. Haar citaat: “Barcelona is één van de beste en mooiste steden ter wereld. Ik hou zo ontzettend veel van deze plek!”

Kelsey Chow

Kelsey Chow is ook een actrice. Deze 26-jarige is beroemd door diverse TV-rollen in series als “Teen wolf”, “Big daddy”, “Pair of kings” en “One tree hill”. Ook speelde ze enkele rollen in films als “The amazing Spider Man”, “Run” en “Wild river”.

Kelsey Chow

Foto via Visualhunt

Haar citaat: ” “The wine of summer” is een prachtige film over verloren en gevonden liefde en de complexiteit van het leven terwijl je jezelf ontdekt. Deze film is vooral in en rond Barcelona opgenomen en de beelden zijn adembenemend.”

Gerelateerd artikel: Top tien monumenten van Barcelona

Colm Tóibín

Colm Tóibín is een beroemde Ierse schrijver, toneelschrijver, dichter, criticus en journalist. Zijn werk bestaat onder andere uit “The master”, “The blackwater lightship” en “The empty family”.

Colm Tóibín

Foto via Visualhunt

Met deze werken heeft hij diverse prijzen gewonnen en kwam hij in aanmerking voor de Booker Prize en de Frank O’Connor International Short Story Award.

Zijn citaat: “Vanaf mijn 12e heb ik elke dag geschreven. Totdat ik op mijn 20e naar Barcelona ging. Daar ben ik gestopt met schrijven, omdat het leven er veel te spannend was om nog te schrijven.”

Boek jouw appartement in Barcelona

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain is een Amerikaanse chef die jaren diverse toprestaurants op meerdere locaties had. Hij schreef ook een aantal culinaire boeken en hij werd bekend op TV door zijn presentatorrol in culinaire programma’s als “No reservations”, “The layover” en “Parts unknown”. Deze zijn nog steeds te zien op televisie.

Zijn citaat: “Je zult op culinair gebied erg je best moeten doen om een betere plek dan Barcelona op aarde te vinden.” 

Ken jij nog andere citaten over Barcelona?
Deel jouw mooiste citaat over de stad!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter