blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

De best verstopte restaurants van Barcelona

bord met geroosterde groente op tafel
Geschreven door Jantine

Waarschijnlijk ben je al vaak in je leven langs een restaurant gelopen zonder het te weten. ‘Hoe is dit mogelijk?’ vraag je je af? Omdat veel restaurants verstopt zijn achter de muren van een gebouw, achter een terras, of in woonhuizen, zodat ze van buitenaf niet te herkennen zijn.

Hieronder is een aantal ‘geheime restaurants’ beschreven waar het team van ShBarcelona je graag kennis mee wil laten maken. Ga je er gauw een keer een kijkje nemen?

Gerelateerd artikel: Dineren in het donker

Waar vind je geheime restaurants in Barcelona

Chi-Ton Souvenirs

glas met ijs en limoen

Foto via Visualhunt

Chi-tón betekent letterlijk “Sssst, stil zijn”. Chi-Ton lijkt op het eerste gezicht een souvenirwinkel die de doorsnee spullen verkoopt: typische flamencojurken, ansichtkaarten en andere snuisterijen.

Niets is echter minder waar: achter de winkel zit een geheime ingang naar een van de tofste restaurants van vandaag. Chi-Ton is een fancy en modern restaurant, waar je van heerlijke cocktails kunt genieten.

Bijzonder aspect hier is de ware traktatie op een live cooking show. Je vindt Chi-Ton aan de Carrer de Provença 300 in de wijk La Dreta de l’Eixample.

Speakeasy

hangende wijnglazen

Foto via Visualhunt

Een speakeasy was vroeger een zaak die illegaal alcoholische dranken verkocht tijdens de Drooglegging in de VS. In 2002 introduceerde Speakeasy als eerste een concept waarbij men een wachtwoord moet zeggen voordat men het clandestiene restaurant in mag.

Het restaurant is verstopt in het voormalige Dry Martini pakhuis. Het biedt verrukkelijke Catalaanse en Spaanse gerechten, gemaakt van de beste seizoensproducten. Je kunt online reserveren en reist vervolgens af naar de wijk l’Antigua Esquerra de l’Eixample, naar de Carrer d’Aribau 162.

Gerelateerd artikel: Waar locals in Barcelona eten

Restaurant Bistrot van Valkyria

bessensmoothie in cocktailglas

Foto via Visualhunt

Restaurant Bistrot bevindt zich in de gedeelde werkplek van Valkyria in de wijk Poblenou en serveert ontbijt, brunch en andere gangen voor een superbetaalbare prijs, altijd met verse seizoensproducten.

Probeer bijvoorbeeld eens de pompoen curry, of gebakken kabeljauw met saffraan, al wisselt de kaart voldoende om hier vaker een hapje te eten. Het concrete adres voor Bistrot is Carrer Pujades 126.

Ken jij nog restaurants in Barcelona die lastig te vinden zijn maar wel de moeite waard zijn?

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter