blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

De best verstopte restaurants van Barcelona

Geschreven door Jantine

Waarschijnlijk ben je al vaak in je leven langs een restaurant gelopen zonder het te weten. ‘Hoe is dit mogelijk?’ vraag je je af? Omdat veel restaurants verstopt zijn achter de muren van een gebouw, achter een terras, of in woonhuizen, zodat ze van buitenaf niet te herkennen zijn. Dit zijn de ‘geheime restaurants’ waar ShBarcelona je kennis mee wil laten maken.

Gerelateerd artikel: Dineren in het donker

Chi-Ton Souvenirs

Foto via Visualhunt

Chi-tón betekent letterlijk “Sssst, stil zijn”. Chi-Ton lijkt op het eerste gezicht een souvenirwinkel die de doorsnee spullen verkoopt: typische flamencojurken, ansichtkaarten en andere snuisterijen. Niets is echter minder waar: achter de winkel zit een geheime ingang naar een van de tofste restaurants van vandaag. Chi-Ton is een fancy en modern restaurant, waar je van heerlijke cocktails kunt genieten en getrakteerd kan worden op een live cooking show.

Locatie: Carrer de Provença 300

Speakeasy

Foto via Visualhunt

Een speakeasy was een zaak die illegaal alcoholische dranken verkocht tijdens de Drooglegging in de VS. In 2002 introduceerde Speakeasy als eerste een concept waarbij men een wachtwoord moet zeggen voordat men het clandestiene restaurant in mag. Het restaurant is verstopt in het voormalige Dry Martini pakhuis. Het biedt verrukkelijke Catalaanse en Spaanse gerechten, gemaakt van de beste seizoensproducten. Je kunt online reserveren.

Locatie: Carrer d’Aribau 162

Gerelateerd artikel: Waar locals in Barcelona eten

Restaurant Bistrot van Valkyria

Foto via Visualhunt

Foto via Visualhunt

Restaurant Bistrot bevindt zich in de gedeelde werkruimte van Valkyria in Poblenou en serveert ontbijt, brunch en andere gangen voor een superbetaalbare prijs, altijd met verse seizoensproducten. Probeer bijvoorbeeld eens de pompoen curry, of gebakken kabeljauw met saffraan.

Locatie: Carrer Pujades 126

Zoek je nog een appartement? ShBarcelona maakt kiezen makkelijk.

*Hoofdfoto door rawpixel via Pixabay

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter