blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

La Maison Belge, een stukje België in Barcelona

Geschreven door Jantine

Barcelona is een multiculturele stad, veel dichter bij Europa dan bij de hoofdstad van Spanje. In de stad vind je veel arbeiders en ondernemers die uit andere Europese landen komen en besloten hebben om in Barcelona te blijven vanwege het weer, het wereldse karakter en de banenkansen. Deze mensen voelen zich meestal al snel thuis in het Barcelonese leven, maar nemen ook allemaal wat mee van hun thuisland, bijvoorbeeld lokale gerechten en tradities. ShBarcelona vertelt je vandaag meer over de Belgische producten die in Barcelona te verkrijgen zijn.

Gerelateerd artikel: Biologische producten in Barcelona

La Maison Belge

La Maison Belge 3

Foto via Pixabay

We hebben goed nieuws voor de Belgen die producten uit hun land missen en graag een stukje van thuis willen ervaren: zij kunnen hun hart ophalen in La Maison Belge. Maar ook voor de echte Spanjaarden is het natuurlijk een genot om typisch Belgisch voedsel, geïmporteerde drank en andere Belgische items uit te kunnen proberen.

La Maison Belge, gelegen in het Gracia district (Carrer del Montseny 17), is in 2004 geopend door Cédrick Geluk en Jean-Marie Gerson, met de bedoeling om Spanje kennis te laten maken met het beste dat België te bieden heeft. Vanaf dat moment hebben ze de naam opgebouwd de enige in Spanje te zijn die zulke typische producten importeert. Het bedrijf groeide snel en heeft inmiddels op meerdere plekken in Spanje winkels geopend, zoals Tenerife, Madrid en Sevilla.

Gerelateerd artikel: De beste Catalaanse gerechten

La Maison Belge 2

Foto via Pixabay

In de schappen van La Maison Belge vind je onder andere 200 verschillende soorten Belgisch bier, chocola, kaas, wafels, koekjes, Belgische souvenirs, en nog veel meer. Alles van de beste kwaliteit en altijd afgestemd op wat de koper graag wil hebben. Een ander pluspunt is dat La Maison Belge zich inzet voor een beter milieu: ze bieden tasjes van aardappelzetmeel aan, wat 100% biologisch afbreekbaar is, en in de winkel verkopen ze objecten die van gerecycled materiaal zijn gemaakt.

Ben jij al bij La Maison Belge geweest? Wat vond je van de winkel?

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter