blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Biologische boodschappen doen in Barcelona

Tegenwoordig wil je geen normaal ei meer. Je eet liever een eitje van kippen die een goed leven hebben gehad. Blije kippen zijn echter geen kippen die Plato lezen of aan de Prozac zitten. Blije kippen zijn wel kippen, die niet hun hele leven in overvolle verblijven tussen de uitwerpselen op een kippenfarm hebben geleefd. Ze hebben zonlicht gezien en hebben buiten in het gras geleefd. En natuurlijk neem je aan dat een kip die in een bepaalde mate van vrijheid heeft geleefd, ook een ei van betere kwaliteit legt. En dit is weer beter voor je gezondheid. Hetzelfde principe van goede voeding geldt ook voor andere dieren, groenten en fruit die in de supermarkt terecht komen. En hoewel biologisch voedsel in het begin een trend leek te zijn, blijkt het toch bijna noodzakelijk voor je gezondheid. Bij ShBarcelona vertellen we je daarom graag waar je biologische boodschappen kunt doen in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Kruidenkenners in Barcelona

Obbio

Foto door Mr. TinDC via Visualhunt

Er zijn inmiddels veel supermarkten met een afdeling biologisch verantwoord voedsel. Dus dat is niks nieuws. Beetje bij beetje word je je ook bewuster van het belang dat dieren in een goede omgeving hebben geleefd. Niet alleen, omdat je het belangrijk vindt dat de dieren goed verzorgd worden in een wereld waar we om steeds meer voedsel vragen, maar ook omdat een aantal voedselbronnen steeds vaker als ongezond of gevaarlijk voor de gezondheid bestempeld worden. Het nieuws bericht meer en meer over pesticiden en andere chemicaliën die gebruikt worden in industriële voedselomgevingen. En dus geloof je meer in het eten van natuurlijke voeding. Bij Obbio zijn ze hier al lang van op de hoogte. Het is een supermarkt met enkel biologische producten. Je komt er met de blauwe metrolijn (L5, halte Hospital Cliníc) of bus V13.

Locatie: Carrer de Muntaner 177

I Love Food

Foto door Linh H. Nguyen via Visualhunt

Een industrieel gekweekte tomaat smaakt nergens meer naar. Het zou eigenlijk vanalles kunnen zijn. Maar bij tomaten die buiten in de volle zon hebben kunnen rijpen, vindt er een kleine smaakexplosie in je mond plaats. Groente- en fruitliefhebbers kunnen dan ook genieten van een eenvoudige salade van biologische producten. Ook al betaal je soms iets meer voor de basisingrediënten, de smaken zijn het gewoon waard. Voor de smaken die je vroeger als kind proefde, hoef je echter geen eigen moestuin aan te leggen. Je kunt ze op elk moment aan je boodschappenlijstje toevoegen, omdat I Love Food je boodschappen zelfs thuis bezorgt. Je hoeft er dus niet meer speciaal voor op pad. Natuurlijk kun je ook lekker in hun winkel rondsnuffelen tussen alle lekkere biologische voeding. Je bereikt de winkel met buslijn H6 of V13.

Locatie: Carrer de Muntaner 476

Gerelateerd artikel: 100% rauw en veganistisch in Barcelona

Biospace

Foto door scinta1 via Visualhunt

Je gezondheid kan een manier van leven zijn, maar voor velen is het ook een obsessie. En natuurlijk is gezonder leven altijd een betere keuze dan ongezond leven. Dus als je je bewust bent van wat je eet, ga je voor betere voeding, gooi je zo weinig mogelijk weg en koop je producten die van nature gezonder zijn. Je probeert een zittend bestaan zo veel mogelijk te beperken, sport regelmatig, kijkt minder televisie en je werkt om te leven (en niet andersom). Voor de biologische ingrediënten van je gezonde maaltijden kun je bij Biospace terecht. Dit is ook een biologische supermarkt in Barcelona en je kunt ook hier online je aankopen doen. Ze hebben hier niet alleen biologische groenten en fruit, maar ook lang houdbare producten en geuren. Je krijgt er alles om een beter en gezonder leven te kunnen leiden. Biospace bereik je met buslijn H10, V13 of als je het niet erg vindt om een paar blokken te wandelen met de blauwe metrolijn L5 (halte Hospital Clínic) of de rode of paarse metrolijn L1 of L2 (halte Universitat).

Locatie: Carrer de València 186

*Hoofdfoto door Brooke Cagle via Pixabay

Waar doe jij je biologische boodschappen het liefste?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter