blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gezondheid

Sportclubs in Barcelona

Geschreven door Daniella

Als je graag fit bent en sport dan is één van de eerste zaken die je regelt bij je verhuizing naar Barcelona het vinden van een sportclub. Het liefst ligt deze dichtbij je werk of je appartement. Als je geld wilt besparen adviseren we je gebruik te maken van de gemeentelijke faciliteiten. Maar als je een meer luxe omgeving wilt dan zijn er redelijk betaalbare sportclubs in elke wijk in Barcelona. ShBarcelona vertelt je graag meer over sportclubs in de stad.

Gerelateerd artikel: Hardlooproutes met uitzicht in Barcelona

Piscines Picornell

Photo via Visualhunt

Foto via Visualhunt

Piscines Picornell heeft drie zwembaden en deze liggen bij het Anella Olímpica de Montjuïc. Het heeft een binnenzwembad, een buitenbad dat open is tijdens de zomer en een wedstrijdbad. Dit laatste bad is te zien in veel reclames en muziekclips. Denk bijvoorbeeld aan “Slow” van Kylie Minogue. Deze club biedt zwemlessen, waterpololessen en nog veel meer waterplezier. Piscines Picornell beschikt ook over sportfaciliteiten en sauna’s.

Locatie: Avinguda del Estadi 30-38

Gimnasios DiR

Er zijn 18 DiR sportclubs in Barcelona. Elk van deze sportclubs heeft topfaciliteiten. Zo hebben ze allemaal een zwembad, een fitnessruimte en een wellnessruimte. Daarnaast kun je er aerobiclessen, yoga en pilates volgen. En dit allemaal onder professionele begeleiding. Hoewel deze centra wat duurder kunnen zijn loont het zich om de maandelijkse acties in de gaten te houden. Dan is er binnen elk budget wel iets te vinden. DiR sportclubs zijn erg populair in alle wijken in Barcelona, dus ze kunnen soms wel wat druk zijn.

Locatie: diverse vestigingen in de stad

Centro Deportivo Municipal Can Ricart

Photo via Pixabay

Foto via Pixabay

Centro Deportivo Municipal Can Ricart is een gemeentelijke sportclub die niet duur is en midden in Raval ligt. Ze hebben uitstekende faciliteiten, zoals een binnenzwembad, en ze organiseren veel activiteiten die sport in het algemeen onder de aandacht brengen bij de mensen. Ondanks dat deze sportclub veel leden heeft hoef je nooit lang te wachten, want het is een grote locatie. Als je in de wijk Sant Antoni of Paral⋅lel woont of in het centrum werkt is deze locatie zeer geschikt.

Locatie: Carrer de Sant Oleguer 10

Piscina Sant Jordi

Piscina Sant Jordi is een gemeentelijke club waar je zowel binnen als buiten kunt zwemmen. Verder is er een fitness- en wellnessgedeelte. Lessen die je kunt volgen zijn: aerobics, BBB (buik, billen, benen), pilates en nog veel meer. Door de locatie in het centrum van Barcelona – omringd door scholen, winkels en kantoren – is het wel vaak een druk bezochte sportfaciliteit. Als je een rustigere omgeving prefereert zijn de andere opties die we beschrijven wellicht geschikter. Vind je de faciliteiten of de prijs die je hiervoor betaalt belangrijk, dan is Piscina Sant Jordi een zeer betaalbare sportclub.

Locatie: Carrer Paris 114

Gerelateerd artikel: Piscina Municipal de Montjuïc

Club Metropolitan

Photo via Pixabay

Foto via Pixabay

Club Metropolitan heeft de grootste sport-, gezondheids- en wellnesscentra in Spanje en er zijn meerdere vestigingen in Barcelona. De sportclubs zijn erg luxueus vergeleken met de andere clubs in dit artikel en ze staan bekend om hun ontwerp en architectuur. Daarnaast kun je hier massages boeken en biedt het personeel uitstekende service. Gebruikers en leden van deze club kunnen hier heerlijk ontspannen terwijl ze fit worden in een comfortabele omgeving. Je betaalt hiervoor echter wel wat meer dan bij de eerder genoemde sportfaciliteiten.

Locatie: diverse vestigingen in de stad

GymForLess

GymForLess is een prima keuze voor mensen die nog niet precies weten hoe lang ze bij de sportclub actief willen zijn. Hier hoef je namelijk geen jaarcontract af te sluiten. En ze hebben wel een flink aantal vestigingen in de stad. Als je lid wilt worden kies je uit een Basic, Premium of Gold lidmaatschap. Dit is afhankelijk van je persoonlijke doelen en hoeveel je hiervoor wilt betalen.

Locatie: diverse vestigingen in de stad

*Hoofdfoto via Visualhunt

Sport jij in Barcelona bij een sportclub? Welke kan je aanbevelen? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter