blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Hardlooproutes met uitzicht in Barcelona

Geschreven door Daniella

Zodra de lente in zicht is wagen veel mensen zich er weer aan om hun hardloopschoenen uit de kast te halen. En of je nu een ervaren hardloper bent of voor het eerst voor de 5 kilometer gaat trainen, Barcelona heeft genoeg openbare parken en faciliteiten om als trainingslocatie te dienen. ShBarcelona deelt vandaag hardlooproutes met prachtig uitzicht!

Gerelateerd artikel: Skigebieden in de buurt van Barcelona

Parc de la Ciutadella/Arc de Triomf

Foto via Visualhunt

Dit is de perfecte plek om te joggen en te ontdekken. Begin bij de Arc de Triomf en vervolg je weg over het platte, geplaveide gedeelte helemaal om het park heen. Dit gebied kan wel wat drukker zijn in de weekenden, maar door de week is het een heerlijke plek om je rondje te lopen. Er zijn ook veel stukken gras in het park waar je wat oefeningen kunt doen of even uit kunt rusten. Je ziet er regelmatig mensen push-ups, squats, lunges of sit-ups doen. Een perfecte plek dus voor elk type sporter.

Can Dragó

Can Drago is de perfecte locatie voor welk type sport dan ook. Het ligt namelijk aan de Avinguda Meridiana, een van Barcelona’s langste straten in de wijk Sant Andreu. Can Dragó is een park met diverse faciliteiten, zoals een sportzaal met zwembad (waarvoor een lidmaatschap wel vereist is), een aangelegd hardlooppad en basketbalvelden. Het is er niet zo druk als bij andere openbare plekken, aangezien het niet in het centrum van de stad ligt. En daarnaast is het prettig dat je hond hier welkom is. Dus je viervoeter kan hier gezellig met je meerennen. Wil je buiten het centrum hardlopen, dan is dit een geschikte locatie.

Carretera de les Aigües

Foto via Visualhunt

Een van de meest populaire locaties om te gaan hardlopen ligt in Parc Natural de Collserola. Het is een onverhard pad van ongeveer 9 kilometer lang en het geeft je een geweldig uitzicht over de stad. Je komt hier genoeg andere hardlopers tegen als je het niet prettig vindt om alleen je rondje te doen. Dus ook een hardloopmaatje op deze route vinden moet geen probleem zijn! Dit park is met haar prachtige omgeving en het fantastische uitzicht een geweldige inspiratiebron voor al je sportieve activiteiten.

Gerelateerd artikel: Verken de natuur rond Barcelona

El Besós

De rivier de Besós vormt de grens tussen Barcelona en Sant Adrià de Besós. En hier vind je ook een mooie plek om je veters te strikken en om wat energie kwijt te raken. Er is een open grasveld langs de rivier en hier vind je vaak mensen die een potje voetballen of oefeningen doen. Helemaal langs de kant vind je een pad dat een aantal kilometer lang is en je komt uiteindelijk uit bij het strand. Dit park is erg vredig en ook hier heb je uitzicht op mooie natuur. Tevens is dit het rustigste park – vergeleken met alle overige plaatsen om te gaan hardlopen – en dus is het een ideale plek als je even weg wilt van het geluid van de stad en de drukte van alle mensen.

*Hoofdfoto door whologwhy via Visualhunt

Waar ga jij het liefste hardlopen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter